Hamburger Hochbahn AG’ den Mercedes-Benz Elektrikli Citaro’ ya ilk sipariş 20 Adet

0
2390
  • Tam elektrik Citaro ile yeşil otobüs filosunda yolda
  • Citaro: yenilikçi termal yönetim sonucunda maksimum enerji verimliliği
  • Uzun yıllar boyunca yakın ve başarılı bir ortaklık

Stuttgart / Hamburg – Resmi dünya prömiyeri henüz gelmedi, ancak ilk büyük sipariş daha şimdiden yerleştirildi: Mercedes-Benz, 20 adet yeni, tamamen elektrikli Citaro şehir otobüslerini Hamburger Hochbahn AG’ye teslim edecek. İlk iki birim bu yılın bitiminden önce teslim edilecek.

Tam elektrik Citaro ile yeşil otobüs filosunda yolda

Daimler Otobüsleri Müdürü Oberwörder’e göre: “Elektrikle çalışan, emisyona açık olan Citaro’muzun ilk büyük siparişi resmi galasından önce bile alınmış, güven taşımacılık operatörlerinin kentsel toplu taşımada elektromobilite kavramımıza sahip olduğunu göstermektedir. Citaro, pazara emisyonu olmayan yerel otobüs trafiğine giden yolda önemli bir bileşen getiriyoruz. ”

Bu, şehir otobüslerinin yeşil otobüs filosuna giden yolda bir kilometre taşı olarak görüldüğü Hamburger Hochbahn AG’nin paylaştığı bir manzara. 2020’den itibaren Hamburger Hochbahn AG sadece emisyon içermeyen otobüsler almayı planlıyor. 

Citaro: yenilikçi termal yönetim sonucunda maksimum enerji verimliliği

Yeni, tamamen elektrikle çalışan Citaro, bu yılın sonuna kadar seri üretime geçecek. Özellikle maksimum enerji verimliliği ile etkileyicidir. Bu, benzersiz bir termal yönetim sistemine dayanmaktadır. Enerji tüketimini azaltır ve bu nedenle çalışma aralığını artırır. Örneğin, yolcu bölmesini ısıtmak için enerji tasarruflu bir ısı pompası kullanılır. Tekerlek göbeğine yakın elektrikli motorlar arka aksı çalıştırır.

Pillerin modüler yapısı da Citaro’nun tipik bir örneğidir. Toplamda 243 kWh kapasiteye sahiptir. Aküler maksimum şarj, maksimum kullanılabilir kapasite ve uzun kullanım ömrü için ideal sıcaklığa soğutulur. Piller, otobüs deposundaki bir konektörde şarj edilir. Citaro serisinin başlatılmasından sonra, yolda ara şarj için başka varyasyonlar mevcut olacaktır.

Yeni, tamamen elektrikle çalışan şehir içi otobüs, küresel olarak en çok satılan Mercedes-Benz Citaro’ya dayanmaktadır. Bu, iki kuşak boyunca 50.000 üniteden fazla satış gerçekleştirdi, neredeyse tüm batı ve orta Avrupa şehirlerinde faaliyet gösteriyor ve birkaç kıtada sterlin hizmeti veriyor.

Uzun yıllar boyunca yakın ve başarılı bir ortaklık

Hamburger Hochbahn AG, yaklaşık 1000 otobüsle 111 rota ve 1327 otobüs durağı hizmet vermektedir. Bunlar her yıl 212 milyon yolcu taşıyor.

Mercedes-Benz ve Hamburger Hochbahn AG, çok uzun süredir devam eden ve başarılı bir ortaklığa bakabilir. 1997 yılında Hamburg merkezli operatör, devrim niteliğindeki Mercedes-Benz Citaro alt kat şehir otobüslerinin ilk nesli için ilk müşterilerinden biriydi. Bugüne kadar Mercedes-Benz, Hamburg’a 1000’den fazla Citaro otobüsünün teslimatını gerçekleştirdi. 40 yılı aşkın bir süredir belden kırmalı itici otobüsün ortak gelişimi ile veya son zamanlarda Hamburg – Mercedes-Benz ve Hamburger Hochbahn AG’de bulunan Citaro FuelCELL ve FuelCELL Hybrid’in çalışmasıyla birlikte yenilikçi teknolojiyi bir araya getiriyorlar.

Haber Linki: http://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Mercedes-Benz-Citaro-Hamburg-goes-electric-first-major-order-for-the-fully-electrically-powered-Mercedes-Benz-Citaro—Hamburger-Hochbahn-AG-orders-20-buses.xhtml?oid=40331469

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz