Mustafa Zaim: Ege Bölgesi dünyanın tescilli jant üretim merkezi oldu

0
1628

Maxion İnci, İSO 500 listesinde 14 basamak yükselerek 115’inci sıraya yerleşti. Maxion Jantaş ise 40 basamak yükselerek 380’inci sırada yerini aldı. Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Ege Bölgesi dünyanın tescilli jant üretim merkezi oldu. Biz de bu büyümenin lokomotifi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Brezilyalı Maxion Wheels Grubu ve İnci Holding iştiraki olan şirketlerden Maxion İnci, 2017’deki başarı grafiğiyle Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulu listesinde 14 basamak birden yükselerek 115’inci ve Maxion Jantaş ise 40 basamak yükselerek 380’inci sırada yer aldı.

2017’de tarihinde ilk defa 10 milyondan fazla jant üretimi gerçekleştiren Maxion İnci ve Maxion Jantaş, 2018’de 11 milyon jant üreterek, 400 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi ve Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam etmeyi hedefliyor. Dünyanın en büyük jant üreticisi Brezilyalı Maxion Wheels Grubu ile İnci Holding iştiraki şirketler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan dört fabrika ile 50’den fazla ülkeye jant ihracatı gerçekleştiriyor ve yarattıkları istihdam ile de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, jant üreterek bölgesine yatırıma başlayan İnci Holding’in Ege’ye örnek olduğunu söyledi. Zaim şöyle konuştu:

“Ege bölgesinde jant üretimine başlayarak bizden sonraki yatırımlara örnek olduk. Sonuçta burada bir bilgi birikimi oluştu. Manisa ve İzmir artık Avrupa’nın jant üretim merkezi haline geldi. Ege Bölgesi dünyanın jant üretim merkezi olarak tescillenmiş durumda. Bu markalaşmaya öncülük etmekten ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Ülkemize güveniyoruz ve hem ülkemizi hem de şirketimizi daha da kalkındırmak adına canla başla çalışıyoruz.”

Maxion İnci ve Maxion Jantaş’ın yatırımlarına devam edeceğini vurgulayan Zaim, “Sadece son iki yılda 220 kişiden fazla istihdamla ve bugün toplamda 1.700 çalışanıyla, şirketlerimiz, ekonomimize sağladıkları katkının yanı sıra yurt dışında Türkiye’nin marka değerini yükseltmeye devam edecektir. Sürdürülebilir büyüme hedeflerimizi tek tek gerçekleştirdiğimiz bugünlerde İSO’nun listesinde üst sıralarda yer almanın gururunu yaşıyoruz. Kalitemiz ve liderliğimiz ile Manisa’ya, İzmir’e, Ege’ye ve Türkiye’ye fayda sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz