Jeep® Wrangler’ın Yeni eTorque Yarı Hibrit Sistemi Continental Teknolojisi ile Çalışıyor

0
1271

Jeep® Wrangler’ın Yeni eTorque Yarı Hibrit Sistemi Continental Teknolojisi ile Çalışıyor

Fiat Chrysler Otomobil şirketinin (FCA US LLC) eTorque’lu yarı hibrit teknolojisine sahip olan bütün yeni Jeep® Wrangler modelleri Continental’in yeni Eco Drive sistemini kullanacak.

Dünyada ve sektörde bir ilk olan sıvı soğutmalı 48 voltluk Continental Eco Drive, artık tüm ikonik Jeep® Wrangler’da mevcut Fiat Chrysler eTorque’lu yarı hibrit sistemin bir parçası olacak.

Continental Eco Drive, eTorque sistemini destekleyerek SUV aracın efsanevi performansına katkıda bulunacak ve yakıt verimliliği sağlayacak.

Fiat Chrysler Otomobil şirketinin (FCA US LLC) eTorque’lu yarı hibrit teknolojisine sahip olan bütün yeni Jeep® Wrangler modelleri, Continental’in yeni Eco Drive sistemini kullanacak. Continental Güç Aktarma Organları CEO’su Andreas Wolf yaptığı açıklamada, “Elektrifikasyon, gelecekteki mobilitenin çok önemli bir bileşeni. İçten yanmalı motor ve elektrifikasyon, verimlilik yani daha düşük CO2 ve yakıt tüketimi ve emisyon açısından birbirini tamamlıyor. Elektrikli 48 voltluk makinenin sunduğu sürüş keyfini de unutmamak gerek.” dedi.

Continental Kuzey Amerika Güç Aktarma Organlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kregg Wiggins ise “Jeep® Wrangler, her türlü arazide iyi sürüş becerileriyle sektöründe bir ikon. 48 voltluk Continental Eco Drive ile çalışan eTorque sistemiyle, bir kez daha çığır açıyor”  diye konuştu.

İyileşmiş yakıt ekonomisi ve sürüş konforu

Entegre güç elektroniklerine sahip kompakt, 48 voltluk Continental Eco Drive; daha iyi yakıt ekonomisi, gelişmiş otomatik başlatma yansıması, genel başlatma-durdurma işlevi ve düşük gürültü seviyesi gibi eTorque teknolojisinin sunduğu avantajlara katkıda bulunuyor.

Eco Drive, motorun ön-arka tarafındaki yardımcı tahrik üniteleri ile kranka 88,5 lb-ft’e (120 Nm- 131.7kg/m) kadar torque iletilmesini sağlıyor. Bu sayede 0.5 saniyeden daha kısa bir sürede otomatik başlatma gerçekleşiyor. 31.5 lb (14.3 kg) kapasiteli Jeep modeli, rejeneratif frenlemeyi en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olurken, 4.1 kW/L oranında güç yoğunluğuyla da pazar lideri konumuna geliyor.

Ayrıca bu teknoloji, geleneksel 12 voltluk marş motoruna kıyasla, tekerleklere iki kat daha fazla torque iletilmesini sağlıyor. Sıvı soğutmalı 48 voltluk Eco Drive, motoru daha hızlı döndürerek eTorque’un avantajlarını daha belirgin hale getiriyor.

Tavizsiz güç

Continental Kuzey Amerika Hibrit ve Elektrikli Araç İş Kolu Başkanı Beyza Sarıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ekibimiz Jeep® Wrangler için 48 voltluk Continental Eco Drive üzerinde çalışmaya başladığında, bunun sürücülere inanılmaz bir deneyim yaşatacağını biliyorduk.” diyor. “eTorque teknolojisi, yakıt ekonomisini iyileştirmenin yanı sıra özellikle olağanüstü koşullar altında aracın performansını da destekliyor.” Continental Eco Drive ve inverterin sıvı soğutması, yüksek ortam sıcaklığında üstün performans sunan inanılmaz bir güç sağlıyor.

Farklı uygulamalar için çok yönlü teknoloji

48 voltluk Continental Eco Drive, modüler bir konsepte dayanıyor. Bu, Continental’in, kompakt Renault Scénic dizel, Audi A8 Performance Sedan ve yüksek hacimli Jeep® Wrangler SUV dahil, birçok araç sınıfının güç ve performans gereksinimini karşılayacak şekilde teknolojiyi ölçeklendirmesini sağlıyor. Ayrıca tüketiciler yepyeni eTorque teknolojisini, 3.6 litrelik Pentastar V-6 motoruyla 2019 Wards En İyi 10 Motor Ödülü kazananı 2019 Ram 1500 modelinde deneyebilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz