AKO LASTİK KAPLAMA
9 MİLYON YATIRIMLA YÜZDE 40 BÜYÜDÜ, İSTİHDAMINI YÜZDE 20 ARTIRDI

Türkiye sanayinin yüzde 100 yerli gücü AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Lastik Kaplama, 9 Milyon Lira düzeyinde yatırım gerçekleştirdiği 2018 yılında, üretimde hedeflerinin yüzde 40 üzerinde büyüme kaydetti.

Türkiye sanayiinin yüzde 100 yerli gücü AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Lastik Kaplama, yüksek kalite, teknoloji, servis ve hizmet yatırımlarıyla sektörünü yukarı taşımayı hedefliyor.

Şirketin, 2018 yılında toplam 9 milyon TRY düzeyinde yatırım gerçekleştirdiğini dile getiren AKO Lastik Kaplama A.Ş. Genel Müdürü Şevket Bacacı, “Kamyon lastiği kaplama üretiminde kullanılan sırt kauçuğunun üretimine yönelik yeni teknolojili, tam otomatik ‘1500 Ton Hidrolik Sırt Kauçuğu Presi’ yatırımımızın yanı sıra, Lastik Tozu Geri Dönüşüm (Rejenere) alanında ve fabrika içi diğer ekipmanlar ve taşıtlar için yatırımlar gerçekleştirdik. Ülkemizin ve üzerinde yaşadığımız dünyanın kaynaklarına sorumlu duyarlılığımız ve sosyal sorumlu iş bilincimizle, ömrünü tamamlamış lastiklerden elde edilen granül ve akabinde elde edilen rejenere kauçuk ile ülke ekonomimize yıllık 15,000,000 $ katkı sağlayacak ürün prosesinin yüzde 10’luk bölümünü 2019 itibarı ile devreye almış durumdayız. Bu yatırım, ülkemiz kaynaklarına olduğu kadar şirketimize de ciddi katma değer sağlayacaktır. Devam eden yatırımlarımız ve kapasite artışımızla, ülkemiz ve dünya için önem taşıyan çevre bilinci ve sıfır atık yönetimi konularında, sektörümüzün katma değer öncülüğünü yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Üretimden Satışlarda Hedefler Yüzde 40 Aşıldı, İstihdam Yüzde 20 Arttı; Sıra İhracatta

AKO Kaplamanın, yeni yatırımlar ve değer üzerine kurulu üretim stratejileriyle 2018 yılı için öngörülen hedefin yüzde 40 üzerinde büyüme kaydettiğini ifade eden Şevket Bacacı, sözlerine şöyle devam etti: “Kamyon Kaplama tamirde 40 bin, İş Makinası Kaplama tamirde 2.500 adetlerine ulaştık. İşlem görmüş sırt kauçuğu üretim ve kauçuk satış tonajımız ise 2018 yılında 1.250 ton rakamını aşmıştır. Büyüme ve yeni yatırımlarımızla, her yıl düzenli belirlediğimiz yüzde 20 istihdam artışı hedefimizi, bu yıl da gerçekleştirdik. Makine yatırımı ve kapasite artışı ile oluşan yeni katma değerimizi ihracat ile taçlandırmayı düşünüyoruz. 2019 yılında bunun için aktif çalışmalarımız olacak.”

Sektöründe pazar liderliğini elinde bulunduran AKO Lastik Kaplama, yurt sathında yaygın hizmet yapılanmasıyla, İstanbul, Ankara, Mersin, Denizli’deki AKO’ya ait lastik kaplama fabrikaları ve Edremit, İzmir, Ankara, Eskişehir’deki franchise üretici bayileri ile ‘Türkiye’nin Kaplamacısı’ olarak isimlendiriliyor. Şirket, Soğuk Kaplama, Sıcak Kaplama, Orbit Kaplama hizmetlerinin yanı sıra, kaplamada kullanılan yüksek kalite soğuk sırt kauçuğu ve kaplama yardımcı malzemelerinin üretimini de gerçekleştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz