Pirelli’nin ‘aynı anda en çok araca hizmet verebilen’ yeni şubesi İzmir’de hizmete açıldı…

PIRELLI YETKİLİ SATICISI YÜKSEL ROT, İLERİ TEKNOLOJİLERLE DONATILMIŞ YENİ ŞUBESİNİ HİZMETE AÇTI

İzmir ve çevresinde otomotiv sektöründeki pek çok ürün grubunda hizmet sunan, Pirelli’nin yetkili satıcısı Yüksel Rot, ileri teknoloji makine parkına sahip ön düzen ve balans makineleriyle donattığı yeni şubesini 21 Haziran’da İzmir Çiğli’de hizmete açtı.

Yüksel Rot’un sahibi Koray Yılmaz’ın ev sahipliğinde Pirelli Türkiye CEO’su Gian Paolo Gatti Comini’nin de hazır bulunduğu açılışa Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Köçer, Pirelli Türkiye Satış Müdürü Emre Özdemir, Ege ve Akdeniz Bölge Satış Müdürü Tolga Çise, Pazarlama Müdürü Ipek Unaran, İletisim ve Medya İlişkileri Müdürü Ahu Tarmangil, Ticari Pazarlama Şefi Billur Hasbay, Bölge Satış Yöneticileri Kemal Kılınç ve Arda Yavuz’un yanı sıra birçok davetli katıldılar.

Pirelli’nin 140 yılı aşkın köklü tecrübesiyle lastikler geliştirirken, dünyanın en prestijli otomobil üreticileri ile iş birlikleri sayesinde 3.000’den fazla homologasyona sahip bulunduğunun altını çizen Pirelli Türkiye Satış Müdürü Emre Özdemir, yaptığı değerlendirmede “Premium ve prestij segment lastikler orijinal ekipman dünya lideri olan Pirelli’nin sürdürülebilir büyüme planlarında premium stratejisi önemli bir role sahip bulunuyor. Her otomobilin teknik gerekliliklerine göre özelleştirilmiş lastikler talep eden dünyanın en prestijli otomobil üreticileri Pirelli’yi tercih ediyor. İzmir ve çevresine yönelik premium satış ve servis hizmeti vermeyi hedefleyen yetkili satıcımız Yüksel Rot’un da yeni şubesiyle bu yolculuğumuzda bize önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Çiğli’deki Pirelli şubesi müşterilere yepyeni bir deneyim vadediyor

Pirelli ile süregelen iş birliklerini bu ileri teknolojik donanıma sahip yeni şubenin açılışı ile bir adım daha ileri taşıdıklarını ifade eden Yüksel Rot’un sahibi Koray Yılmaz ise, “Yüksel Rot olarak, son teknoloji ekipmanlarla birlikte 9 araca birden aynı anda hizmet verecek şekilde dizayn ettiğimiz şubemizle Pirelli’nin İzmir’deki en büyük şubesini açmaktan mutluluk duyuyoruz. Premium ve prestij segmentte araç üreticilerinin dünya çapında tercihi olan Pirelli’ye yakışan özel bir şube tasarladık. Çiğli’deki yeni şubemizde sadece lastik satış ve servisi değil, yeni bir deneyim de sunmayı vadediyoruz. Müşterilerimizin konforunu ve araçlarının güvenliklerini esas alarak donattığımız yeni şubemizde gerek kamera sistemi ve teknolojik ekipmanlar ve çocuklara yönelik oyun alanlarıyla da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Tüm müşterilerimizi Pirelli’nin bu özel şubesini deneyimlemeye davet ediyoruz” dedi.

Aynı anda 9 araca birden hizmet sunabiliyor

Pirelli’nin lift ve ön düzen sayısı ile en çok araca aynı anda hizmet verebilen yetkili satıcısı unvanına sahip olan yeni şube ise aynı anda 9 araca birden hizmet verebilecek. 2 katlı 1080 m2’lik bir alana sahip bulunan yeni şubede alt kat, servis alanı ve arkalı-önlü araç giriş-çıkışlarına müsait olarak tasarlandı. Şubenin üst katı ise bekleme-dinlenme alanı ile depo olarak hizmet verecek. Tamamen engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanan yeni şubede müşteriler, üst katta kamera sistemi sayesinde araçlarını takip edebilecek. Playstation, bilardo gibi oyun alanları ise müşterilerin araçları servisteyken zamanlarını geçirebilmelerine imkan sunuyor. Servis bitiminde müşterilerin cep telefonlarına SMS ile “aracınızın bakımı bitmiştir” bilgisi verilecek.

Mevcut satışların 2 katına çıkarılması hedefleniyor

Makine ekipmanı olarak en son teknolojiye sahip yeni şube ile İzmir bölgesindeki mevcut satışların 2 katına çıkarılması amaçlanıyor. Ayrıca, çocuklarıyla gelen müşteriler için de ayrı bir oyun alanı yer alıyor. Tüm ortak alanlarda wi-fi internet ve çalışma masaları bulunurken, yoğun çalışan müşterilerin işlerini aksatmadan araçlarını servise getirebilmeleri hedefleniyor.

Pirelli Türkiye Satış Müdürü Emre Özdemir ve Yüksel Rot Balans Sahibi Koray Yılmaz Röportajımız:

UD: Emre Bey öncelikle İzmir’ deki yeni bayiniz hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl Türkiye piyasasındaki beklentileriniz nedir.

Emre Bey: Teşekkür ederim. Öncelikle Hoşgeldiniz. Önemli bir gün bizim için Türkiye’ nin en iyi lastik noktalarından biri belki de otoritelere göre en iyisini açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu da bizim aslında bu yılki pazara da gösterdiğimiz önemin işareti biz premium pazarda pazar lideri olma hedefimizde ısrarla ve kararlılıkla ilerliyoruz. Bu sene tabik ki genel ekonomik şartlar otomotiv piyasasındaki daralma lastik sektörünü etkiliyor. Yılın ilk 5 ayının rakamlarına göre % 15 – 20 bandında piyasada daralma görüyoruz. Yılın ikinci yarısında kış lastiği kullanan bölgelerde kış lastiği ile ilgili bir daralmanın da yaşanması da muhtemel daha çok yeni araç satışlarında bildiğiniz gibi % 50 lik daralma söz konusu bununda etkisi ancak bu demek değil ki biz pazar payı ile ilgili çalışmalarımızda yavaşlayacağız hayır bilakis böyle dönemleri fırsata çevirmek istiyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz yeni noktamızda bunun bir göstergesidir.

UD: Bu yıl içersin de Ege bölgesinde yada Türkiye’ de başka bir bölgesinde yeni bayi konsepti yapmayı planlıyormusunuz.

Emre Bey: Elbette planlıyoruz bu çalışmalarımız devam ediyor. Burası bizim uzun süredir üzerinde olduğumuz çalıştığımız önem verdiğimiz bir noktaydı. Yine izmirde torbalıda hayata geçmiş bir projemiz oldu. 3. sanayide hayata geçmiş bir projemiz oldu. Ege bölgesinde İzmir değil sadece İzmir’ in civarında Antalya’ da hayata geçen projemiz var. İzmir ve çevresi bizim çok önem verdiğimiz bir pazar kış lastiği pazarının çok düşük olmasına rağmen kış lastiği pazarının olduğu yerlerde elbette biraz daha cirosal olarak pazar daha büyük oluyor. Kış lastiği pazarının olmamasına rağmen bir çok yerde premium araç satışlarının yükseldiği ve Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı yerlerden birisi olması sebebi ile İzmir’ deki projelerimize ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

UD: Yeni Bayiniz Karşıyaka’ ya çok yakın olduğu için ve bu bölgede dediğiniz gibi premium araç çok fazla satılıyor ve bunlara gereken olan lastik tedariki yapılması gerekiyor aslında bayi lokasyonu olarak çok iyi bir yer seçmiş Koray Bey, Ata sanayi sitesinin hemen arkası Atatürk organize sanayi bölgesi hergün binlerce araba giriş çıkış yapıyor. Bundan dolayı yeni bayiniz hayırlı uğurlu olsun Allah bol kazançlar versin. İzmir’ deki premiuım araç piyasasında bir numarayız diyebiliyormusunuz.

Koray Bey: Teşekkür ediyorum Sağolun İnşallah.

Emre Bey: Evet diyebiliriz, Premium be prestij segmentindeki araçlara yenileme pazarında lastik tedariğinde pazar lideriyiz GTK verilerine göre Türkiye’ de olduğu gibi İzmir’ dede pazar lideriyiz. İçinde bulunduğumuz nokta bizim bu premium anlayışımızla iş ortağımız bayimiz Yüksel rot balansın premium anlayışının birleşmesinden oluşuyor bir hayal olarak başladı bu ama hem biz hem iş ortağımız bu premium anlayışı İzmir’deki son kullanıcılara buluşturmak için azim ve kararlılıkla çalıştık. Netice itibariyle bugün bu noktayı açıyor olmaktan bu hayali gerçekleştiriyor olmaktan İzmir’ deki İzmir’ in büyüyen gelişen bölgesinde bu yatırımı yapıyor olmaktan İzmirli son kullanıcılara böyle bir ortamda Pirelli kalitesini Pirellinin premium anlayışını iş ortağımızın o engin hizmet ve servis anlayışı ile buluşturmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.

UD: Teşekkür ederim Emre Bey

UD: Koray Bey siz bu yatırımı nasıl planladınız nasıl düşündünüz.

Koray Bey: Bizim bu 30 yıllık bir hayalimizdi sektöre başladığımda hep böyle daha iyi daha kaliteli hizmet vermeyi hep tasarlıyordum. Sonra biz 2014 yılında Pirelli ile ortaklaştığımızda ondan sonra kendimizin biraz daha vizyonumuzu daha yükseltmemiz gerektiğini tespit ettik ve bu noktada daha düzgün bir büyük bir alanda daha kaliteli işler yapmak için Emre beyle konuşurken tesadüf bizi ziyaret ettiğinde konuşurken  ifade ettik anlattık biz anlatırken hemen kendisi gülmeye başladı yüzünde gülücükler açtı bize değer verdi sağolsunlar.

Bize bu konuda çok önem verdi, çok emek verdi . Taleplerimiz ne doğrulukta olursa olsun bizi kırmamak adına hoş karşıladılar bizde sonra bir proje sunduk onlara böyle bir projemiz hayalimiz var ne dersiniz dedik, daha da heyecanlandılar dediler biz ne gerekiyorsa bu konsepte yapmak istiyoruz. Sizde nasıl istiyorsanız yapalım dediler ve bu yola çıktık. Hedefimiz İzmir de %40 performans arabasına cevap vermek bu tesiste bu lokasyonda o hizmeti verebileceğimize inanıyoruz. Her müşteri kitlesine de ayrı ayrı önem verdik bu tesiste  çocuk engelli genç orta yetişken gibi ayrı ayrı önem verdik ondan dolayıda bugün bu açılış günü bunu yaşamaktan çok mutluyuz çok onurluyuz. Çok teşekkür ediyorum kendilerine pirelli ailesi olarak biz büyük bir aileyiz bugüne kadar bizi kırmadıkları için çok teşekkür ediyorum.

Emre Bey: Çok teşekkür ediyorum.

UD: Buradaki premium araçlar için özel bir ekip var mı müşteriye lastiğin özelliklerini ve jantlar hakkında ayrıntılı bilgiler verebilecek.

Koray Bey: Evet özel bir ekibimiz var. Müşteri karşılama ekibimiz, Lastiği anlatacak ekibimiz var. Çalışan personelimiz çok makina ekipmanımız şuan Türkiye’ de hemen sayılı makina ekipmanlarımızdan hepsi Amerikan malı ve hepsi üst segment tüm programları ve yazılım içeriğine işlenmiş olarak sağolsunlar firmamız orda  gene bizi kırmadı olması gereken neyse onu yapalım dediler. Gerekli desteği her noktada verdikleri gibi orada da verdiler. Yani biz dediler ki bugün Masaretiye PZero takıyorsak biz bir markayız onun için Masaretiye taktığımız lastik hizmetinde de  en iyi makina ekipmanı olması gerekiyor dediler ve en iyisini verdiler. Çok teşekkür ederiz o anlamda ama servisimizdeki makina ekipmanımız zaten çok ciddi anlamda üst segment çok ta mutlu olacak müşterilerimiz bu anlamda.

Servisimizde aynı anda 9 araca hizmet verebileceğiz. Müşterimiz geldiğinde karşılama ekibimiz karşılayıp arabayı teslim aldıktan sonra müşterimizi yukarı çıkartıp bekleme salonunda menüyü verip müşterimiz içeceğini içerken kameradan aynı anda aracının durumunu izleyebilecek. Aracı teslime hazır olduğunda cep telefonuna aracınız teslime hazırdır mesaj gönderilecek. Hanımefendi yada Beyefendi aşağıya inip aracını teslim alıp gidecek. Önümüzdeki 3 ay içersinde vale hizmeti olarak bu lokasyonda Mavişehir Karşıyaka ve organize bölgesi için araçları evden yada iş yerinden alıp servis hizmetini verip tekrardan müşterimize aracı teslim aldığımız yere valemiz getirip teslim edecek. Burada bizim Emre Bey’ in de vizyonu çok geniş teşekkür ederiz. Bu konuyla ilgili bir kaç açıklama yapmışlardı bize bizimde isteklerimiz vardı.  Onun için önümüzdeki 3 ay diliminde böyle bir karar aldık. Çok daha düzgün bir insan kitlesi ile bir müşteri kitlesine hitap edebileceğimiz bir arkadaşımızla bu işi yapalım diye onda biraz seçici oluyoruz her insana araba teslim edemeyiz çünkü araç kalitesinden dolayı doğru düzgün iyi hizmet anlayışla yani bizim burada hedefimiz çok doğru çok iyi yani bizim istediğimiz müşteri geldiğinde teşekkür edip gitmesi.

Emre Bey: Aslında sektördeki servis Kurallarını değiştiriyoruz. Tabikki insanların kafasında bir sanayi lastik servşsş şmajı var bu gibi yerler bu imajı yerle yeksan edip tamamen değiştirmek için çok öenm arz ediyor. Hanfendiler gençler bazen sanayi sitesine girmek istemiyorlar bunun elbette bazı nedenleri vardır. Ancak burası öyle bir müşteri deneyimi sunuyor ki aslında hergün ihtiyaç duyulmayan bir yerdir lastik servisçiliği belli dönemlerde değişimlerde ihtiyaç duyarsınız. Ama burası insanların sıkça gelmek istediği isteyeceği araçlarına yapacakları yatırım için lastik ve jant yatırımı tercih edecekleri bunu yaparken bu servis hizmetini alırken başka hiçbir yerde karşılaşamayacakları müşteri deneyimini görecekler bunu çok önemsiyoruz marka olarak, Ürünlerimizin kalitesi kadar ürünlerimizin kalitesi prestij ve premium segmentinde orijinalde tercih edilmemizde bu alanda lider olmamızdan zaten kendini belli ediyor. Aynı konsantrasyonu değerli iş ortaklarımızla hizmet ve serviste gösteriyor olmamız bizim için çok önemli bir konu Yüksel rot balansla birlikte İzmir’ de kaliteli ürünümüzle beraber kaliteli hizmetle servisi birleştiriyor olmak bizim için gerçekten çok önemli bir projeydi çok önemli işti bunu hayata geçirmekten çok mutlu ve gururluyuz.

Ulaşım dünyası olarak Sayın Emre Özdemir ve Sayın Koray Yılmaz’ a açılış günü yoğunluğunda zaman ayırdıkları için Teşekkür ederiz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz