TEMSA’dan sporda farkındalık hareketi
TEMSA, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile  ‘Farkındalık Maçı’nda Buluştu

Sosyal sorumluluk projeleriyle sanat, spor ve iş hayatında farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan TEMSA, engelliler için de daha adil bir dünya hayaliyle etkinliklerine hız veriyor. Şirket, 7 yıl önce başlattığı ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesi kapsamında, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’nda buluştu.

Gerçekleştirdiği katma değerli üretim ve ihracatla yurtiçi ve yurt dışında araç parkını genişletmeyi sürdüren TEMSA, sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiği destek ile de dikkat çekiyor.  

2014’te İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi iş birliği ile başlattığı “Kariyerde Engelleri Kaldırdık” projesiyle bugüne kadar sayısız projeye imza atan TEMSA, proje kapsamında iş ve sosyal hayatta engelli bireylere bakış açısını değiştirmek üzere gerçekleştirdiği örnek çalışmalarına devam ediyor.

Spora desteğini de sürdüren şirket, Adana Engelliler Basketbol Takımı ile ‘Farkındalık Maçı’ düzenledi. Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen dostluk maçına, TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel, Adana Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gürsel Kocatürk, Egelsizkariyer.com’un Kurucusu ve Yazar Mehmet Kızıltaş, İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli, Çukurova Ünivesitesi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlter Ünlükaplan ve Çukuova Ünivesitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Azmi Yalçın katıldı.

FARKINDALIK TABANA YAYILMALI

Sanat, Spor ve iş hayatında toplumun her kesiminden yeni başarı hikayelerine yer açmamız gerektiğine dikkat çeken TEMSA İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özel, “Artık tabana yayacağımız bir farkındalık hareketine daha çok önem vermemiz ve bu konuya olan odağı daha çok arttırmamız lazım. Engellilik konusunda bakış açısını değiştirmenin zamanı geldi ve geçiyor. Artık Erişilebilirlik konusu her alanda değerlendirilmeli ve çözümler üretilmeli. Engelli bireylerin eğitim, iş ve sosyal yaşamda karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve fırsatlar verildiğinde hayatın her alanında katma değer sağlayan bireyler olduklarını göstermeleri için fırsatlar vermek hepimizin görevi. Bu bakış açısıyla TEMSA olarak sürdürdüğümüz, ‘Kariyerde Engelleri Kaldırdık’ gibi projelerle engelin kariyer için engel olmadığını göstermeyi, engelli istihdamına bakış açısını değiştirmeyi ve toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm dezavantajlı gruplara eşit fırsatlar yaratarak, onların kendi başarı hikayelerini yazmalarına imkân sağlamak ve başkalarına ilham vermelerine yardımcı olmak en büyük hedefimiz. Bu vesileyle düzenlediğimiz dostluk maçı ile yarattıkları farkındalık için tüm sporcularımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz