You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ulaşım Dünyası Forum Arşiv

Slider resim 1
Slider resim 2
Slider resim 3
Slider resim 4
Slider resim 5
Slider resim 6
Slider resim 7
Slider resim 8
Slider resim 9
Slider resim 10

Güncel Karayolu Ulaşımı'ndan Haberler

Güncel Karayolu Ulaşımı'ndan Haberler

Cezalı Üye
Referans Holding, mega projelerde kullanmak üzere filosunu 40 adet Ford Trucks’la güçlendirdi

1966 yılından bu yana inşaat, alt yapı, gayrimenkul, akaryakıt ve otomotiv gibi sektörlerde faaliyet gösteren Referans Holding, ülke çapında üstlendiği büyük inşaat ve altyapı projelerinde kullanmak üzere filosunu 40 adet Ford Trucks ile genişletti.

23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen teslimat törenine, Referans Holding Onursal Başkanı Nurettin Uçar, Referans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Servet Uçar, Çetaş Motor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan ve Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Burak Hoşgören katıldı. Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen teslimat töreninde 40 adet Ford Trucks 4142 D’yi filosuna katan Referans Holding, Ford Trucks araçları Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı gibi ülke çapındaki en önemli altyapı ve ulaşım projelerinde kullanacak.

Referans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Servet Uçar, gerçekleştirilen teslimat töreninde Ford Otosan ile ilk ticari ilişkilerinin 2014 yılında başladığını belirterek, gerek Ford Trucks’tan gerekse de kendilerine hizmet veren Ford Trucks Çetaş Bayi’den memnuniyetlerini dile getirdi.

Serhan Turfan: “Araçlarımız ve servis hizmetimizle Referans Holding’in yükünü hafifletmekten mutluluk duyuyoruz”

Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan ise Referans Holding’in ülke çapında görevler üstlendiği önemli inşaat projeleri için Ford Trucks’ı tercih etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Referans Holding ulaşım, alt yapı ve tekstil gibi birçok sektörde uzun yıllardır hizmet veren önemli bir kuruluş. Ülkemizin en önemli alt yapı ve ulaşım projelerinden olan 3. Havaalanı, Kuzey Marmara Otoyol Projelerinde Referans Holding çok etkin olarak yer alıyor. Bu zorlu projelerde biz de iş ortağı olarak araçlarımız ve servis hizmetimizle Referans Holding’in yanında olmaktan, yükünü hafifletmekten mutluluk duyuyoruz. Bu projelerin zorlu şartlarını çok iyi biliyoruz. Motor performansı, artırılmış çekiş gücü ve dayanıklı şasisiyle araçlarımız bu büyük projelerde her şartta Referans Holding’in hizmetinde olacak” dedi.

Ford Trucks İnşaat Serisi en ağır şantiye şartlarına göre tasarlandı

Ford Trucks İnşaat Serisi, kalbinde yer alan Ecotorq motor sayesinde rampada ve zorlu yollarda üstün çekiş gücüyle sürücülere konfor getiriyor. İnşaat Serisinde önceki nesilde sunulan 360 PS güç, yeni nesilde 420PS’e kadar yükseliyor ve %55’lik tork artışı ile 2150Nm seviyesindeki tork değeri ile en zor inşaat koşullarında yüksek performans sunuluyor. Özellikle dekopaj kullanımında karşılaşılan şantiyelerin dik yokuşlu çalışma şartlarında yüksek tork ile yokuşları tırmanırken yeni 400 KW gücündeki motor freni ile gücü sürekli kontrol altında tutuyor. Daha zorlu şartlar için ise opsiyonel olarak sunulan 600KW gücündeki Intarder seçeneği ile toplam 1000 KW’lık frenleme kabiliyeti sayesinde en dik rampa ve yokuşlarda en ağır yükler güvenli bir şekilde yol alabiliyor. Ford Trucks inşaat serisindeki otomatik şanzıman opsiyonu ise ağır şantiye ortamları için en uygun şekilde tasarlanmış serilikte ve verimlilikte sınıfının lider özelliklerine sahip. Sürücülere sunduğu; Off-road, Rocking (Beşik Hareketi) ve Ekonomi modları ile her türlü kullanım şartında sürücülerin sorunsuz ilerlemesini sağlıyor. %22’lik dönüş açısı iyileştirmesi ile dar şantiye şartlarında yapılacak manevra sayısı önemli oranda azaltılarak; dar şantiye sahaları sürücüler için her türlü manevrayı yapabilecekleri bir oyun sahasına dönüştürülüyor.

[Resim: 37939934654_91303be8c4_c.jpg]
[Resim: 26881502969_c0bb2eb01c_c.jpg]
Cezalı Üye
MAN ÇEKİCİ TESLİMATLARI

1- Fernas Şirketler Grubu 30 Araçlık Yatırımında MAN Kalite Ve Güvencesini Tercih Etti

MAN araçları, üstün niteliklerinin yanı sıra yüksek yakıt tasarrufu, düşük işletme maliyetleri ve tüm Türkiye’de yaygın avantajlı Satış Sonrası Hizmetler ile ağır ticari araçlar pazarının en gözde markası olmaya devam ediyor. Ankara faaliyet gösteren Fernas Şirketler Grubu da 30 araçlık yatırımında MAN’ı tercih etti. Fernas Şirketler Grubu, 7 adet 41.360 12 metre küpe uygun mikser ve 23 adet 41.420 otomotik damper aracı ile filosunu güçlendirdi.
MAN’ın Ankara’da bulunan fabrikasında gerçekleştirilen teslim törenine MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ev sahipliği yaptı. Fernas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Nasıroglu ile her iki şirketin yetkilileri katıldı.
Zorlu şantiye şartlarında arıza çıkartmayacak, güvenliği yüksek bir filo oluşturmak istediklerini belirten Fernas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Nasıroglu “En az yakıt ile üstün performans gösterecek ve şoförlere kolay kullanım sağlayacak araçları tercih ediyoruz” dedi.
MAN araçlarının, yüksek teknolojisi, dayanıklılığı, kalitesi, konforu, düşük yakıt tüketimi ve işletme giderleri gibi öne çıkan daha birçok özelliği ile olduğu kadar, yaygın Satış Sonrası Hizmetler ağı, sunduğu finansal çözümler gibi sunduğu birçok ayrıcalıklar ile müşterilerini her açıdan düşünen bir marka olduğunu belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ise “MAN ister bireysel olsun ister kurumsal, tüm müşterilerini ‘yaşam boyu iş ortağı’ olarak görmekte ve bu felsefe ile onları düşünerek hareket etmektedir. Bu nedenle de kurduğumuz tüm dostluklarımız, uzun solukludur. Fernas Lojistik de bu iş ortaklarımız arasındadır ve daha uzun yıllar bu dostluğumuzun süreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

[Resim: 37903597375_5bba81c115_c.jpg]
[Resim: 37903596405_01c37c9680_c.jpg]


2-Çobanoğlu İnşaat 10 Araçlık Yatırımlarında MAN’ı Tercih Etti

İnşaat ve nakliye sektörünün bölgesel lider şirketlerinden Çobanoğlu İnşaat, filosunu güçlendirmek için yaptığı 10 araçlık yeni yatırımında MAN’ı tercih etti. Kütahya Tavşanlı bölgesinde faaliyet gösteren Çobanoğlu İnşaat, 10 adet otomatik vitesli MAN TGS 41.420 8X4 BB Euro6c damper alarak, filosundaki araç sayısını 62’ye çıkardı.
Çobanoğlu İnşaat’a araçlar, Ankara Akyurt’taki MAN tesislerinde teslim edildi. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara ve Kamyon Bölge Satış Koordinatörü İrfan Ergetir’in katıldığı teslimat töreninde, Çobanoğlu İnşaat sahibi Zülküf Çobanoğlu ve Proje Müdürü Bülent Çağırgan hazır bulundular.
Törende konuşan Zülküf Çobanoğlu, MAN araçlarının başta inşaat ve şantiye madenleri gibi en zorlu koşullar olmak üzere her alanda sundukları üstün performansa dikkat çekti. Çobanoğlu, “MAN araçları, bu üstün nitelikleri kadar başta rakipsiz yakıt tasarrufları, uzun bakım aralıkları, düşük işletme maliyetleri, yaygın ve avantajlı Satış Sonrası Hizmetler ile de sahibine çok önemli avantajlar sunuyor” dedi.
MAN araçlarının, kaliteleri, teknolojileri ve daha birçok üstün nitelikleri ile bulundukları segmentlerin premium sınıfını oluşturduklarını belirten Serkan Sara da, “MAN daha iyi araç üretmeye, daha iyi hizmet üretmeye odaklanmış bir marka. Sahibine, kullanıcısına ve doğaya kazanımlar sağlamaya odaklanmış bir marka. Dolayısıyla her MAN aracı da, sahibi ya da kullanıcısına, özgün ve önemli avantajlar sunuyor” şeklinde konuştu.
Teslimat töreni daha sonra MAN’ın sembolik anahtarının verilmesiyle ve pasta kesimi ile son buldu.

[Resim: 37903594295_cf0076d3e8_c.jpg]
[Resim: 37903595025_c324ce6497_c.jpg]


3- Şimşekler İnşaat, 18 Adet MAN TGS 41.420 8X4 BB Euro6c Damper İle Filosunu Güçlendirdi

Diyarbakır merkezli Şimşekler İnşaat şirketi, yeni satın aldığı 18 adet MAN damperli araç ile filosunun gücüne güç kattı. Diyarbakır ve bölgesinde faaliyet gösteren Şimşekler İnşaat’ın satın aldığı 18 araç, MAN’ın Ankara Akyurt’taki tesislerinde düzenlenen törenle teslim edildi.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Bölge Satış Koordinatörü İrfan Ergetir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen teslimat törenine, Şimşekler İnşaat sahibi Ramazan Şimşek ile Genel Müdürü İrfan Şimşek katıldılar.
Diyarbakırın zorlu coğrafi ve iklim koşullarına dikkat çeken Ramazan Şimşek, “MAN araçları, gerek zemin olsun, gerekse hava olsun her koşulda çalışan, bizi yarı yolda bırakmayan bir marka. Kuru havada, düz yolda performansı ne ise, karda kışta, çamurlu yolda da aynı hizmeti sağlıyor. Üstelik her açıdan avantajlı ama Euro6c ile bize sunduğu yakıt tasarrufunun ise gerçekten de bir muadili yok. Dolayısıyla yeni yatırımımızda MAN’ı tercih ettik” şeklinde konuştu.
MAN’ın araç nitelikleri ile olduğu kadar sunduğu ticari avantajlar ve satış sonrası hizmetler ile önemli ayrıcalıklar sunduğuna dikkat çeken İrfan Ergetir ise “Dolayısıyla MAN’ın ‘yaşam boyu iş ortağı’ olarak kabul ettiği müşterileri ile olan işbirlikleri de uzun soluklu ve her geçen gün büyüyen, güçlenen bir ortaklığa dönüşüyor. Şimşekler İnşaat ile de iyi bir geçmişe dayanan bu güzel işbirliğimizin ileride daha da büyüyerek ve güçlenerek daha uzun yıllar devam edeceğine inancım tamdır” dedi.

[Resim: 23925025777_0e484b4aa1_c.jpg]
[Resim: 24916600218_37b6ef50b9_c.jpg]

Editör: Doruk Kırbay / Ulaşım Dünyası Yazı İşleri Departmanı
Cezalı Üye
Güç, Konfor ve Yakıt Tasarrufu: Renault Trucks T520, Hatay’daydı

Renault Trucks, Hatay’da düzenlediği özel organizasyonda bölgenin önde gelen lojistik firmaları ile buluştu. Uluslararası lojistik alanında hizmet veren katılımcılara, Renault Trucks T 520 çekiciler tanıtıldı. Güç ve konforu bir arada sunan bu çekiciler, yakıt cimriliği ile de ön plana çıkıyor.

Hatay merkezli lojistik firmaları, Renault Trucks’ın düzenlediği organizasyon ile bir araya geldi. Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine ve yönetim ekibi, Renault Trucks T 520 çekiciler ile ilgili müşterilere bilgi vererek, görüşlerini aldılar. Gaziantep, Adana ve Mersin’de Renault Trucks yetkili bayi olarak hizmet veremeye devam eden İmam Kayalıoğulları Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu, Genel Müdürü Feridun Kısa, Adana Satış Müdürü Sinan Karaman da bu özel organizasyona ev sahipliği yaptılar.

Hatay, Lojistik Sektöründe Türkiye’nin En Önemli Damarlarından Biri

Lojistik sektöründe Hatay’ın önemini vurgulayan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine; “Hatay, Türkiye’nin en önemli lojistik üslerinden biri. Uluslararası lojistik alanında gelişen Hatay, bu alanda hizmet veren pek çok önemli firmanın merkezi halinde. Renault Trucks olarak 1999 yılından bu yana müşterilerimize daha yakın olabilmek adına Hatay’da varlığımızı sürdürüyoruz. Değerli bayimiz İmam Kayalıoğulları’nın da desteği ile bu bölgede bulunan lojistik firmaları için Renault Trucks satış ve satış sonrası hizmetlerini sunmaya devam ediyoruz.” şeklinde açıkladı.

Renault Trucks T serisinin 2016 yılında sunulan versiyonu ile lojistik firmaları için kazançlı çözümler sağladığının altını çizen Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine; “Müşterilerden aldığımız geri bildirimler, bize T serisi çekicilerimizin, yakıt verimliliği ve sürüş konforu bakımından olağanüstü bir performans sunduğunu gösteriyor. Renault Trucks T çekicilerin 2016 versiyonu ile müşterilerimizin işletim maliyetlerinde daha tasarruflu olmalarını sağladık. Şaside ve güç aktarma organlarındaki gelişmeler ile hem yakıt tüketimi azaltıldı, hem de taşıma kapasitesi arttırıldı. Yakıt tüketimini azaltmak için araç aerodinamiklerinin iyileştirilmesi, taşıma kapasitesinin arttırılması için araç ağırlığının azaltılması sağlandı. Renault Trucks T520 yüksek kabin çekicilerimiz, bütün bu avantajların yanı sıra olağanüstü bir konfor sunuyor. Bu durum da otomatik olarak sürücülerin performansına yansıyor.” diye belirtti.

Sebastien Delepine, Renault Trucks T520 çekicilerin konforuna değinerek; “Renault Trucks T520 yüksek kabinli çekiciler, düşük işletim maliyetleri ve performansları ile filo sahiplerinin tercihi oluyor. Öte yandan uzun yol koşullarında hem sürüş hem de dinlenme sırasında sunduğu konfor ile sürücüler de çekicilerimize büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

[Resim: 38141121444_c3fcdd5d7a_c.jpg]
Cezalı Üye
Mercedes-Benz Türk’ten Yeni İş Ortağı Hakmar Şirketler Grubu’na 20 Adet Atego Teslimatı


Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki yarım asırlık başarısını kutladığı bu özel senede teslimatlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Mercedes-Benz’den ilk defa sıfır araç alımı yapan Hakmar Şirketler Grubu, filosunu 20 adet Mercedes-Benz Atego 2124 ile güçlendirdi.


Perakende sektöründe faaliyet gösteren Hakmar Şirketler Grubu, filosunu genişletirken tercihini Mercedes-Benz’den yana kullandı ve filosuna 20 adet Mercedes-Benz Atego 2124 C 48 UK ekledi. Mercedes-Benz’den ilk defa alım gerçekleştiren Hakmar Şirketler Grubu bu alım ile filosundaki araç sayısını 600’e yükseltti.
Hakmar Şirketler Grubu Filo Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen teslimat törenine Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Koluman Motorlu Araçlar İstanbul Şubesi Kamyon Satış Müdürü Aytekin Yeşil ve Hakmar Şirketler Grubu Filo Genel Müdürü Yetkiner Satılmış, Hakmar Şirketler Grubu Filo Genel Müdür Yardımcısı Arslan Satılmış katıldı.
Teslimat töreninde Hakmar Şirketler Grubu Filo Genel Müdürü Yetkiner Satılmış, “Filomuzu genişletirken tercihimizi ilk defa Mercedes-Benz’den yana kullandık. Öncelikle kendileri ile başlattığımız bu yeni işbirliğinin her iki firmaya da hayırlı olmasını diliyoruz. Mağazalarımıza ürün taşımacılığında kullanacağımız Atego kamyonlarının kısa ve uzun mesafe dağıtım alanlarında kullanım için tasarlanması, rakiplerinden farklı olarak direkt fabrikada dingilli olarak üretilmesi, araçların düşük yakıt tüketimine ve yüksek ikinci el değerine sahip olması Mercedes-Benz markasını tercih etmemizdeki en önemli etkenlerden. Mercedes-Benz Türk, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler ve Koluman Motorlu Araçlar’a işbirlikleri için çok teşekkür ediyor, iş ortaklığımızın ilerleyen dönemlerde artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Ayrıca bu sene 50. yıl dönümünü kutlayan Mercedes-Benz Türk’ü yürekten tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Mercedes-Benz Türk Kamyon Filo Satış Müdürü Haluk Burçin Akı ise “Türkiye’deki 50. yılımızı kutladığımız bu önemli senede kamyon satışlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Önemli bir iş ortaklığına başladığımız Hakmar Şirketler Grubu’na 20 adet Mercedes-Benz Atego 2124 C 48 UK teslimatını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak her zaman en doğru ürünleri müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Yeni araçların Hakmar Şirketler Grubu’na hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fark Yaratan Atego 2124

Mercedes-Benz Türk, hafif kamyon sınıfında Türkiye pazarına sunulan yeni Atego ailesine aks konfigurasyonlu 7,7 litrelik 6 silindirli CommanRail yakıt sistemine sahip OM 936 motoruyla Atego 2124 eklendi. Kısa ve uzun mesafe dağıtım alanlarında kullanım için tasarlanan Atego 2124 hem büyük filolara hem küçük işletmelere yüksek kazanç sağlıyor.

Mercedes-Benz Atego Her İşe Uygun

Müşterilerinin ihtiyaçlarına maksimum seviyede yanıt vermeye özen gösteren Mercedes-Benz Türk, ürün ve hizmetlerini sürekli geliştirmeye ve Türkiye kamyon pazarındaki liderliğini uzun yıllardır sürdürmeye devam ediyor. Farklı aks mesafesi, kabin, motor gücü, tonaj seçenekleri ve sayısız opsiyonel donanımlarıyla yenilenen Atego, verimliliği ve her uygulamaya cevap verecek çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Dağıtım işine yönelik açık, kapalı veya frigorifik kasaların yanında çöp, süpürge, itfaiye gibi özel amaçlı üstyapılar Atego’ya rahatlıkla uygulanabiliyor.

[Resim: 39085729361_ba7d2027cf_c.jpg]
[Resim: 39085729901_ed9eb7d2bd_c.jpg]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Ulaşım Dünyası Forum Arşiv sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.