Iveco, Yeni Stralis X-WAY’ı Beton İzmir’de tanıttı

0
3430

Iveco, Yeni Stralis X-WAY’ı Beton İzmir’de tanıttı

IVECO, Beton İzmir 2018 Fuarı’nda “sağlam araçlar” ile yerini aldı. Fuarda, segmentinin en yüksek yükleme kapasitesine sahip olan yeni Stralis X-WAY aracını tanıtan IVECO, ayrıca off-road kamyonu ASTRA ve 12 metreküplük miksere sahip TRAKKER aracını da sergiledi.   

İzmir, 25 Nisan 2018

IVECO, 10. Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’nda (Beton İzmir 2018) yeni Stralis X-WAY’ı tanıttı. 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda, 300 metrekarelik standıyla yer alan IVECO, Stralis X-WAY dışında en ağır görevlerin üstesinden başarıyla çıkan damperli off-road kamyonu ASTRA ve 12 metreküplük miksere sahip TRAKKER aracı yer aldı.

Basın toplantısında konuşan IVECO Türkiye genel müdürü Roberto Camatta şunları söyledi:”

X-Way’in ürün gamımıza eklenmesi ile IVECO off road ağır vasıta segmentinde hafif “off road”dan ağır “off road”a kadar çok geniş bir ürün gamına sahip hale geldi. X-Way’i Avrupa ile aynı anda pazara sunuyoruz. IVECO her zaman müşteri ihtiyaçlarını dikkate alarak ürünlerini geliştirmiştir. X-Way de bu yaklaşımın bir ürünü amacımız müşterinin toplam sahip olma maliyetini düşürmektir. Özellikle hafriyat da müşteri “on road” çekici tercih ediyordu ancak bu araçlar yükleme ve boşaltma sahalarına girdiğinde sorunlar yaşanıyordu, şimdi X-Way çekici hem çelik tampon ve kalın şasisi ile hem bir “off road” kadar sağlam hem de uzun yolda bir “on-road” çekici konforuna sahip. ”

YENİ STRALIS X-WAY: TOPLAM SAHİP OLMA MALİYETİ VE ALANINDAKİ EN İYİ YÜKLEME KAPASİTESİ İLE KULLANICILARINA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Yeni Stralis X-WAY’in 8×4 şasiye sahip Super Loader versiyonu özellikle beton mikserleri düşünülerek tasarlanmış. 8 bin 845 kilogram boş ağırlığı ile dikkat çeken Stralis X-WAY’in Super Loader versiyonu alanındaki en yüksek yükleme kapasitesine sahip. Sunduğu yüksek verimlilik sayesinde inşaat ve kentsel hizmet sektöründe çıtayı yükselten yeni Stralis X-WAY, kullanıcısına yeni iş fırsatları sunuyor.

BOŞ AĞIRLIĞI 8 BİN 845 KİLOGRAM

UTAC (United Test and Assembly Center) tarafından yapılan bağımsız testlerde 9 litrelik, 400 beygir güce sahip motoru ve 8×4’lük şasisiyle yeni Stralis X-WAY’in boş ağırlığı 8 bin 845 kilogram olarak ölçüldü. 8 bin 845 kilogramlık boş ağırlığı ile özellikle beton mikseri gibi müşteri kârının yükleme kapasitesine bağlı olduğu alanlarda büyük avantaj sağlıyor. IVECO’nun en iyi yakıt verimliliği ve güvenlik teknolojileriyle efsanevi off-road sağlamlığını bir araya getiren yeni Stralis X-WAY, Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO) ile kullanıcısına yüksek verimlilik sunuyor.

YAKIT TÜKETİMİNİ HER TÜRLÜ KOŞULDA MİNİMİZE EDEN “AKILLI YARDIMCILAR”

Stralis XP’de kullanılan ve yakıt tüketimini yüzde 11.2 oranında azalttığı TÜVSÜD tarafından da onaylanan teknolojiler Yeni Stralis X-WAY’de de bulunuyor. Sınıfının en iyisi Hi-Tronix otomatik vitesi ve HI-MUX elektrik, elektronik düzeni ile yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca teknoloji harikası HI-CRUISE sistemi eco-roll, öngörücü vites değişimi ve öngörücü seyir kontrolü gibi sürüşe yardımcı özellikler araçta yer alıyor. Öte yandan “Akıllı Yardımcılar” da yakıt tüketimini her türlü koşulda minimize ediyor. Patentli Hi-SCR egzoz işleme sistemi, nitro oksit oranlarında yüzde 97’lik azalma ile sınıfının en iyisine sahip olan yeni Stralis X-WAY, aktif rejenerasyona ihtiyaç duymayarak bakım masraflarını düşürürken aracın yolda olduğu süreyi artırıyor.

HER MÜŞTERİNİN İHTİYACINA GÖRE 3 FARKLI OPSİYONU VAR

Yeni Stralis X-WAY, modüler yaklaşımı ekstreme taşıyarak hafif damperliden beton mikserine her göreve uygun eklentiler sunuyor. Her müşterinin ihtiyacına göre üç farklı opsiyonu bulunuyor: On road set up özellikleri Stralis’in tüm on-road karakteristiklerini barındırıyor. En iyi görüşü ve kabin erişilebilirliğini sağlıyor. Ek olarak çoklu aks versiyonları da mevcut. Off road set up seçeneğinde yüksek hareket kabiliyeti off-road homologasyonlarıyla tam uyumlu. On+’da ise en çekici off-road on-road özelliklerin birleşimi müşteriye sunuluyor.

IVECO ASTRA: EN ZORLU OFF-ROAD İŞLERİ İÇİN TASARLANDI

Petrol, gaz, madencilik, ağır inşaat ve ağır nakliye sektörleri için özel olarak tasarlanan IVECO ASTRA, ağır ve çok ağır işler için hafif damperden rijit damperlere ve belden kırmalı damperlere kadar pazardaki en geniş ürün yelpazesine sahip. IVECO ASTRA’da yüksek performanslı güç aktarma organından yalın elektronik tasarıma varıncaya kadar her detay, en zorlu yerlerde, en zor işlere göre tasarlanmış.

MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLEBİLEN ÇOK GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİNE SAHİP

Ürün gamında kamyon şase (HD 9 serisi), rijit kaya (RD Serisi), belden kırmalı kaya (ADT Serisi) ve ağır nakliye çekicileri bulunan ASTRA’nın HD 9 kamyon şase ürün gamında Euro 6  normunda 6X4, 8X4 ve 8X6 konfigürasyonlarını üretiyor. Kendi sınıfında rakipsiz şase yapısı (202.00 NM Şase Burulma Direnci), yüksek motor gücü (Iveco tarafından da kullanılan Cursor motorlar ve 500 ve 560 HP seçenekleri), müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilen çok geniş yelpazedeki ağır hizmet tipi versiyon seçeneklerine sahip olan IVECO ASTRA, yalın üretim prensibi, rakiplerine göre daha yüksek teknik taşıma kapasitesi sunması ile öne çıkıyor. Yıllardır Türkiye pazarında yer alan IVECO ile büyük oranda parça uyumluluğu bulunun ASTRA, Euro 6 normunda, EGR’siz, SCR sistemi ile çalışıyor ve rejenerasyona ihtiyaç duymuyor. ASTRA’nın Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmetleri 2016 yılından itibaren IVECO Araç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılıyor.

HER TÜRLÜ KOŞULUN ARACI: TRAKKER

TRAKKER serisi, her türlü hava ve arazi şartlarında hatta en zorlu arazilerde çalışması için tasarlanıyor. TRAKKER serisi, Dakar Rallisi’nde en zorlu arazi şartlarında ve sert koşullarda test ediliyor. Sağlamlık, güvenilirlik, verimlilik ve ileri teknolojisi ile TRAKKER, her türlü koşulda başarıya koşuyor.

Trakker serisinde; 4×2, 4×4, 6×4 ve 6×6 dingil düzenli kamyonlar ve yine bu düzendeki çekiciler ile 8×4, 8×8 dingil düzenli kamyonlar bulunuyor. 10 milimetreye kadar çıkan şasi kalınlıkları ile Türkiye şartlarının gerektirdiği yüksek dayanıklılık değerlerini karşılayan TRAKKER serisi, inşaat, hazır beton ve agrega sektörlerinde sınıfındaki rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. İnşaat, hazır beton ve agrega sektörlerinde çok uzun yıllar hizmet veren  TRAKKER serisi araçlar, şasilerinin yanı sıra tüm ana komponentlerinin de sağlamlığıyla biliniyor.

TRAKKER, hazır beton mikseri, beton pompası, vinç ya da damper gibi çeşitli görevler için, Türkiye’deki şartlara ve taleplere uygun olarak “misyona özel versiyonlar” halinde konfigüre ediliyor.

YATAKLI, YATAKSIZ, YÜKSEK VE ALCAK KABİN SEÇENEKLERİ VAR

Araçlar isteğe bağlı olarak yataklı veya yataksız, alçak veya yüksek kabin seçenekleriyle sunuluyor. Parabolik, yığma ya da havalı süspansiyon seçenekleri misyona uygun olarak seçilebiliyor. Tüm bunların yanında, farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok seçenekli bir opsiyonel donanım yelpazesi de aracın zengin standart donanımına ilaveten müşteriye sunuluyor. TRAKKER, dar alanlarda, zaman zaman çok zorlu pozisyonlarda manevra yapmak zorunda kalan bu sektörün sürücüleri için üstün manevra kabiliyeti sunuyor.

EUROTRONIC ŞANZIMAN STANDART

Araçlarda Eurotronic şanzıman standart olarak sunuluyor. Yüke ve yola göre en uygun vites seçeneğini otomatik olarak seçerek hem yakıt hem de baskı balata masraflarını düşüren Eurotronic şanzıman, sürücüye olağanüstü konfor sunduğu gibi, aynı zamanda sürücü hatalarından kaynaklanan motor, şanzıman ve diğer aktarma organı hasarlarının da önüne geçiyor. Yokuş-kalkış desteği (Hill Holder), damper versiyonlarda retarder gibi fonksiyonel özellikler de yine standart donanımda yer alıyor.

SINIFINDA EN GÜÇLÜ MOTOR FRENİNE SAHİP

Cursor 13, 410HP ve 500 HP güçlü motorlar ile donatılan TRAKKER’da motor freni 464 kW 2400 d/d güce sahip olup retarder opsiyon olarak sunuluyor. TRAKKER serisi sınıfında en güçlü motor frenine sahip. Şantiye şartları için tam çelik tampon, far koruma standart olarak yer alıyor. Ayrıca ön güneşlik de standart olarak sunuluyor. Yeni TRAKKER araçlarda üst yapı uygulamaları için daha çok fonksiyona ve esnekliğe sahip ara modül (expansion modul) kullanılıyor.

IVECO standı açılış günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı Pofesör Doktor Mustafa Öztürk tarafından da ziyaret edildi.

Türkiye’de IVECO

Iveco Araç Türkiye çapında 33  satış ve 55 satış sonrası noktası ile hizmet veriyor.

Çok geniş bir ürün gamına sahip olan Iveco hafif ticari araç segmentinde Daily, orta kamyon segmentinde Eurocargo, ağır vasıta segmentinde Stralis, TRAKKER ve Astra markası ile hizmet veriyor. Iveco orta kamyon segmentinde hali hazırda yüzde 25 pazar payı ile Avrupa’da pazar lider konumda bulunuyor. Iveco 2013 yılında Türkiye’de 3.5 ton ve üstü ticarı araç pazarında yüzde 7,4 pazar payı ile üçüncü sıraya yükseldi.

Dünyada IVECO

CNH Endüstriel şirketinin bir parçası olan Iveco, hafif, orta ve ağır ticarî araçları, off-road kamyonları, şehiriçi ve şehirlerarası otobüs ve de itfaiye ya da off-road görevler gibi özel durumlar için savunma ve sivil koruma araçlarını tasarlıyor, üretiyor ve pazarlıyor. Iveco’nun dünya çapında 26 binden fazla çalışanı, Avrupa, Asya, Afrika, Okyanusya ve Latin Amerika’da 11’den fazla ülkede en son teknolojileri barındıran araçların üretildiği üretim tesisleri, 160 ülkede, her bir Iveco aracının garantisi ve teknik desteği için 5 bin satış ve servis noktası bulunuyor. .

Iveco hakkında daha fazla bilgi için www.iveco.com adresini, CNH hakkında daha fazla bilgi için www.cnhindustrial.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz