Anadolu Isuzu Aracı Gezici Kütüphane Projesi ile Okulları Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Anadolu Isuzu, İnci Vakfı tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Gezici Kütüphane Projesi’ne, tahsis ettiği araçla destek vermeye devam ediyor. Araçlarından birini gezici kütüphaneye çeviren Anadolu Isuzu, vakfın çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma ve kitaplara ulaşamayan okulları kitapla buluşturma hedefine beş yıldır destek oluyor.   

Anadolu Isuzu, İnci Vakfı’nın Gezici Kütüphane projesi kapsamında kütüphaneye dönüştürdüğü aracı ile 2015 yılından bu yana İzmir’in imkanları kısıtlı bölgelerindeki ilköğretim çağı öğrencilerini kitapla buluşturuyor. Anadolu Isuzu tarafından tahsis edilen araçta yer alan kütüphanede, Bornova İlçe Halk Kütüphanesi tarafından temin edilen 1238 adet kitap bulunuyor. Çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen proje ile ayrıca öğrenciler çocuk yazarlar ile buluşturuluyor, çeşitli atölyelerle çocukların dil gelişimleri destekleniyor. Gezici Kütüphane Projesi, İl Milli Eğitim ve İl Kültür-Turizm Müdürlükleri işbirliği ile devam ediyor.  Proje kapsamında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 18 bin 124 öğrenci ile etkileşime geçilirken 7.129 kitap ödünç verildi.

Her öğretim yılı içerisinde 21 okul ziyaret ediliyor

Okuma alışkanlığında dünya standartlarına yaklaşabilmenin, küçük yaşlarda sağlanan imkanlara bağlı olduğu bilinciyle 2015 yılında İzmir’de hayata geçirilen Gezici Kütüphane Projesi, her öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Müdürlükleri’nin belirlediği 21 okula, 9 ay süre ile 3 haftada 1 defa tekrar ziyareti olacak şekilde sürdürülüyor. Projenin yaygınlaştırılması ve daha fazla öğrenciye kitap okuma farkındalığı kazandırabilmek için, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren 3 haftada 1 gün belirlenerek daha önce ziyaret edilmeyen yeni bir okula gidiliyor.

2015 yılında hayata geçirilen ve 96694 öğrenciye ulaşılan Gezici Kütüphane Projesi yeni eğitim öğretim yılında da çocuklarla kitapları bir araya getirmeye devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz