Continental’den spor araçlar için yeni SportContact 7

Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, yeni spor lastiği SportContact 7’yi sürücülerle buluşturuyor. 19 ila 23 inç arası toplam 42 ürünle piyasaya sunulan yeni SportContact 7 yolda yüksek performans göstermek isteyen sürücüler için sportif, ıslak ve kuru yollarda son derece güvenli, yol tutuş odaklı ve yüksek kilometre yapan bir seçenek sunuyor.

Continental’in ultra yüksek performans lastiği yeni SportContact 7’nin lansmanı 8 Eylül’de Almanya Hannover’da gerçekleşti. Tüm dünyadan katılıma açık olarak canlı yayınlanan bu online lansmanda, Lastik İş Kolu ve Grup Satın Alma Yönetim Kurulu Üyesi Christian Kötz, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Yenileme Pazarı Binek ve Hafif Kamyon Lastiklerinden Sorumlu Başkanı Philipp von Hirschheydt, Binek Grubu Lastikler Araştırma & Geliştirme Direktörü Denise Sperl, Binek Lastikler Orijinal Ekipman Araştırma & Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Holger Lange ve Formula 1 Dünya Şampiyonu & Sürdürülebilirlik Girişimcisi Nico Rosberg konuşmacı olarak yer aldı.

Continental yeni lastiği SportContact 7 ile görücüye çıktı. Spor araçlara özel yüksek performans lastiği olan yeni SportContact 7, Eylül ayı itibarıyla Türkiye’de 19 ila 23 inç arası toplam 42 ürünle satışa sunuluyor. Yeni SportContact 7, yolda yüksek performans göstermek isteyen sürücüler için son derece güvenli, yol tutuş odaklı ve yüksek kilometre yapan bir seçenek sunuyor. Yarış pistindeki performansı bir önceki modele göre yüzde 10 artırılmış olan SportContact 7 ile ıslak zeminde frenleme mesafesi yüzde 8, kuru fren yapıldığında da öncekine oranla yüzde 6 azalırken kilometre performansı da yüzde 17 artıyor. Islak ve kuru yol tutuşu ve direksiyon hâkimiyeti de geliştirilen SportContact 7, UUHP lastikleri (yüksek performanslı lastik segmenti) alanında maksimum sürüş keyfini en üst düzeyde güvenlik ve sürdürülebilirlik ile birleştirerek tüm performans kriterlerinde mükemmelliği yakalıyor.

Hedef: Her araç sınıfı için piyasadaki en iyi yaz lastiği

Continental SportContact 7, adaptif sırt tasarımı kuru ve ıslak yollara uyum sağlarken, boyuta özel sırt tasarımı ile her araçta maksimum sürüş keyfi sunuyor. Continental’in Küresel Ar-Ge Binek ve Kamyon Lastiği Değiştirme İş Kolu Başkanı Prof. Dr. Burkhard Wies,”Bu ürünü geliştirmemizin odak noktasında her araç sınıfı için piyasadaki en iyi spor yaz lastiğine sahip olma hedefimiz yer alıyordu. Buna sürücüleri kuru ve ıslak yollarda veya yarış pistinde önemli ölçüde geliştirilmiş bir sürüş deneyimine ulaştırmak ve kullanıcılara önceki modelden yüzde 17 daha yüksek kilometre performansı sunmak da dâhildi. Yakıt verimliliğinde AB etiket değeri ‘C’ ile sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ağır araçlar için de güvenli, verimli yakıt tüketimine sahip ve sürdürülebilir seçenek

Mevcut diğer iki yaz lastiği modeliyle birlikte Continental, mevcut modellerle Pazar talebinin neredeyse yüzde 95’ini karşılıyor. Continental EMEA Strateji, Analitik ve Pazarlama Lastik Değişimi Bölümü Başkanı Enno Straten, “Bu, Avrupa’daki neredeyse tüm arabalara, SUV’lara ve kamyonetlere lastik takabilmemiz anlamına geliyor. Yeni SportContact 7 ile birlikte pazardaki güncel gelişmelere ayak uydurabilecek bir ürünümüz var. Yeni lastikteki tüm parçalar XL standardına göre artırılmış yük kapasitesine sahip olduğundan, daha ağır araçları da sorunsuz bir şekilde donatabiliyoruz ve yeni SportContact 7 ile şuanda sürdürülebilirliği daha fazla destekliyoruz. SportContact 7, sonuçta yalnızca önemli ölçüde artan bir kilometre performansına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda AB lastik etiketinin ‘C’ yakıt verimliliği sınıflandırmasıyla UUHP segmentindeki en düşük değerlerden birini de sunuyor. Bu SportContact 7’yi ister geleneksel ister elektrikli olsun tüm sportif araçlar için güvenli ve doğru seçim haline getiriyor“ dedi.

Testlerden başarıyla geçti SportContact 7, süper spor otomobiller de dahil olmak üzere spor özelliklere sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Audi’nin RS serisi ve M GmbH’nin spor BMW’sinin de dâhil olduğu geniş bir yelpazeye hitap ediyor. Ford Focus III RS ve Mini Cooper S Clubman gibi kompakt modellerde bu yelpaze içerisinde yer alıyor. Porsche 4 S GT, AMG, Lamborghini ve McLaren’den çeşitli araçlar için de uygun boyutları olan SportContact 7, denenmiş ve test edilmiş popüler bir spor yaz lastiğinin son nesli olarak karşımıza çıkıyor. SportContact 7, altı yıl önce üretimine başlandığından bu yana, Auto Bild de dâhil olmak üzere çeşitli dergi testlerini kazandı ve en iyi yorumları aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz