Soycan Şirketler Grubu, yeni yatırımlarla 2022’de yüzde 20 büyüme hedefliyor
Soycan Şirketler Grubu’nun 2022 hedef pazarları ABD ve İngiltere

Lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, uluslararası ticaret, otomotiv ve e-ticaret sektörlerinde 14 şirketiyle faaliyet gösteren Soycan Şirketler Grubu, 715 milyon TL ciro ile kapattığı 2021 yılının ardından 2022’de yeni hedeflere odaklandı. Yeni pazarlara açılmak için yaptığı yatırımlara yılın ilk çeyreğinde ağırlık veren Soycan, CAG Logiscts tarafında Nordik hatlara ağırlık vermeyi, Zeynela Motor Vehicles ile yedek parça tedariki zincirini geliştirmeyi ve Sarpedon Global Trade özelinde KOBİ’lere hizmet açmayı planlıyor.

Anadolu’nun çok kültürlü ticari geleneğini yerelden globale taşıyan Soycan Şirketler Grubu, faaliyet gösterdiği hizmet alanındaki yatırımlarıyla 2022 yılının ilk çeyreğini güçlü bir başlangıçla geride bıraktı. 2021 yılındaki 715 milyon TL’lik cirosunu artırmak adına grup şirketleri CAG Logistics, Sarpedon Global Trade ve Zeynela Motor Vehicles yatırımlarını hızlandıran Soycan, hizmet ve lokasyon ağını artırmayı hedefliyor.

CAG Logistics bu yıl deniz ve havayolu operasyonlarına ağırlık verecek

Grup şirketi CAG Logistics’in hizmet kapsamını genişletmek için ilk adımları yılın ilk çeyreğinde attıklarını söyleyen Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, “Yurt dışındaki ikinci şirketimizi kısa süre önce Romanya’da açtık. Romanya şirketimizde komple ve parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Bu şirketimiz özellikle Doğu Bloğu ülkelerine odaklanacak. Bu yıl içinde Nordik hatlardaki operasyonlarımıza ağırlık vermeyi; parsiyel taşımacılık hizmetlerimiz kapsamında Almanya, Hollanda, Belçika, Litvanya ve Letonya’daki kabiliyetimizi artırmayı hedefliyoruz. İntermodal hattımızı Ukrayna, Belarus ve Litvanya’yı kapsayacak şekilde Baltık sınırına kadar genişletmek istiyoruz. CAG Logistics olarak hacmi yüksek olan armatör ve hatlarla çalışarak, küçük boyutlu kargo yüklerinden büyük bazda charter uçak yüklemeleri de dahil olmak üzere tüm havayolu taşımacılığı ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermeyi planlıyoruz. Büyük hacimli yüklerde de ideal navlun teklifiyle hizmet ağımızı daha çok noktaya genişletmeyi hedefliyoruz. İntermodal hattımızda taşıma kapasitemizi her sene çift haneli büyütmeyi ve pazar payımızı artırmayı öngörüyoruz. Ayrıca bu yıl içinde deniz ve havayolu operasyonlarımıza ağırlık vererek ekibimizi büyüteceğiz” dedi.

Zeynela Finans Programı ile hedef, kısa vadedeki satışlarda yüzde 50 artış

Zeynela Motor Vehicles ile otomotiv tarafında ürün gamını geliştirmeye ve sektöründe öncü Türk markalarını yurt dışında temsil etmeye devam ettiklerini belirten Soycan, 2022 hedeflerine dair şunları paylaştı: “Yatırımlar özelinde geçtiğimiz yıl Belarus’ta hayata geçirdiğimiz Zeynela Finans Programı ile kısa vadede satışlarımızı yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra semi-treylerin tüm versiyonları, kamu hizmet ekipmanları, askeri araçlar ve iş makineleri bazında yeni distribütörlük anlaşmalarının hazırlığı içerisindeyiz. Yedek parça tedarik zinciri konusunda da ülke bazında ön çalışmalarımıza başladık. Zeynela olarak doğru ürünü doğru pazara sunmaya, lokal ekiplerle multi-dil ve multi-kültürle hareket etmeyi sürdüreceğiz.”

Sarpedon Globa Trade, ABD ve İngiltere pazarlarına açılıyor Bir yıl önce kurulmasına karşın kısa sürede büyüyerek Amazon Türkiye’nin resmi tedarikçisi (Vendor satıcı) unvanını elde eden Sarpedon Global Trade’in 2022 hedeflerini anlatan Soycan, “Hedefimiz, Türkiye’den pek çok büyük marka ile anlaşma yaparak Sarpedon Kids ve Sarpedon Global çatısı altında bu markaların ürünlerini e-ihracata açmak. Hem planlamasını yaptığımız kendi markalarımızı hem de anlaşmalı olduğumuz Türk markalarını bu ülkelerin tamamında satışa sunacağız. Bu yıl içinde KOBİ’lerimize de bu hizmeti açmayı planlıyoruz. Bizimle anlaşan bir KOBİ, ürününü Almanya, Amerika ve İngiltere’de satışa sunabilecek. Bu sayede Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli firmaların yüklerini ABD ve İngiltere’ye taşıyarak, kombine bir sistem kuracağız. KOBİ’lerin yüklerini kapılarından alacak, tek elden bu iki bölgedeki müşterilerin ayağına kadar taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz