Bursa Büyük Yarışa Hazır

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası ikinci ayağı olan 46.Yeşil Bursa Rallisi, 27-29 Mayıs tarihlerinde, 81 otomobil ve 162 sporcu katılımıyla gerçekleşecek. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ICRYPEX sponsorluğundaki 2022 sezonunun ilk asfalt randevusu, 27 Mayıs Cuma günü saat 20.00’da Trafik Eğitim Pisti’ndeki start seremonisi ile başlayacak.

465 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda iki gün boyunca 10 özel etabın geçilmesinden oluşacak rallide ilk gün, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00’da Bursaspor Stadı Otoparkı’nda yer alan servis alanından başlayacak. Ekipler rallinin ilk gününde, sırasıyla Delice, Sırma ve Dağakça etaplarını ikişer kez geçerek saat 19.00’dan itibaren servis alanında günü tamamlayacaklar. 29 Mayıs Pazar sabahı saat 09.00’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, Hüseyinalan ve Soğukpınar etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 16.15’ten itibaren aynı zamanda ralli merkezi olarak kullanılacak aloft Bursa Hotel’deki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler.

Yeşil Bursa Rallisi öncesinde, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Toksport WRT takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz lider durumda bulunurken, Historic Ralli Şampiyonası’nda Parkur Racing takımından Üstün Üstünkaya-Kerim Tar ve Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası’nda ise Castrol Ford Team Türkiye’den Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı ilk sırada yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz