Pazarın en verimli uzun yol çekicisi için prestijli ödül
Yeni Nesil DAF XF 450 “Green Truck 2023” ödülünü kazandı

Yeni Nesil DAF XF 450, önde gelen Alman ticaret dergileri VerkehrsRundschau ve Trucker tarafından “Green Truck 2023” ödülüne layık görüldü. Prestijli ödül, sektörde lider taşıma verimliliği ve yakıt performansını takdir ediyor.

Her yıl VerkehrsRundschau ve Trucker, önde gelen tüm markaların çekici üniteleriyle kapsamlı bir karşılaştırma testi gerçekleştirmektedir. Ölçümde temel olarak yakıt tüketimine odaklanılır ve bu da doğrudan CO2 emisyonları anlamına gelir. Ayrıca “Green Truck 2023” ödülü verilirken test sırasında elde edilen AdBlue tüketimi ve ortalama hız da dikkate alındı.

Ultra düşük dizel tüketimi
330 kW/450 hp PACCAR MX-11 motorlu Yeni Nesil DAF XF, 21,26 l/100 km’lik ultra düşük dizel tüketimi (kilometre başına 675 gram CO2 değerine eş değer) ve sadece 1,32 l/100 km AdBlue tüketimiyle Almanya’nın kapsamlı test rotasında rakiplerinden daha iyi performans gösterdi. Ortalama hız saatte 80.06 kilometre gibi mükemmel bir hızdı. 

Optimum aerodinamik
VerkehrsRundschau ve TRUCKER dergilerinin Test ve Teknoloji departmanı başkanı Jan Burgdorf, “DAF, Avrupa’daki kamyonlara yönelik yeni boyut düzenlemelerini uygulamada şu ana kadar tek üretici olması nedeniyle rekabet avantajı elde etti” diye açıklıyor. “Yeni kurallar, optimum aerodinamik için uzatılmış bir ön kısma olanak tanıyarak DAF’ın yakıt tüketimini konusunda sınıfının lideri konumunu destekliyor.” DAF Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Mühendis Patrick Dean: “Yeni Nesil XF 450’nin ‘Green Truck 2023’ ödülüne layık görülmesi, DAF’taki tüm ekip tarafından yürütülen sıkı çalışmanın ve harika bir başarının ve takdiridir. Yeni Nesil kamyonlarımız sadece yakıt verimliliği konusunda yeni bir standart belirlemekle kalmadı, aynı zamanda pazarda lider güvenlik ve sürücü konforu sunarak kamyonları hem sürücü hem de araç sahipleri için en üst düzey kamyonlar haline getirdi. ‘Green Truck Award’ ile seri, DAF’ın çevreyi koruma alanında gerçek bir lider olduğunu kanıtladı.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz