Son teknoloji ürünü elektrikli güç aktarma organları, DAF’ın çevre konusundaki liderliğini ortaya koyuyor
DAF, Yeni Nesil DAF XB şehir içi dağıtım kamyonları sunuyor

DAF, tamamı 7,5-19 ton sınıfındaki dağıtım araçlarından oluşan Yeni Nesil DAF XB kamyon serisini piyasaya sürüyor. Yeni model serisi, nakliye şirketlerine sıfır emisyona geçişte destek olmak için kapsamlı bir elektrikli araç serisi içeriyor. Yeni DAF XB en düşük çevresel ayak izini; sınıfında lider verimlilik, güvenlik ve konforla bir araya getiriyor.
Yeni DAF XB serisi, şehir içi ve bölgesel dağıtıma yeni bir standart getiriyor

  • Şehir içi dağıtımda sıfır emisyon
    • 12, 16 ve 19 ton modelleri
    • 350 kilometrenin üzerinde sürüş menzili
    • Yalnızca 40-70 dakikada %20’den %80’e şarj dolumu
    • Özel satış desteği, planlama tavsiyesi, eğitim ve PACCAR şarj cihazları
  • Güçlü ve verimli PACCAR PX-5 ve PX-7 motorlar
    • 124 kW (170 hp) – 227 kW (310 hp).
    • Vites düşürme ve sınıfında lider yakıt verimliliği için düşük motor devirlerinde maksimum tork
    • 8 vitesli, tam otomatik PowerLine şanzıman
    • HVO için hazır (“kuyudan tekere” %90’a varan CO2 azaltımı)
  • Yeni güvenlik standardı
    • Eksiksiz ADAS sistemleri seti
    • Olağanüstü doğrudan görüş
  • Yeni sürücü konforu standardı
    • High Quality Day, Extended Day ve Sleeper Cab kabinler
    • Olağanüstü erişilebilirlik
    • Yeni özelleştirilebilir dijital ekran
    • Sınıfının en iyisi manevra kabiliyeti
  • İnşaat uygulamaları için yeni DAF XBC
    • 255 milimetrelik yüksek alt açıklık
    • 25 derecelik mükemmel yaklaşma açısı

Dağıtım, uzun yol ve mesleki uygulamalara yönelik tamamen yeni Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ kamyonlardan oluşan eksiksiz serisiyle DAF, son 18 ayda verimlilik ve emisyon, güvenlik ve sürücü konforu alanlarında yeni standartlar getirdi. XBC inşaat kamyonunu da içeren Yeni Nesil XB, DAF’ın geniş kapsamlı ödüllü ürün serisini tamamlıyor.

Şehir içi dağıtımda sıfır emisyon
Elektrikli kamyon serisini piyasaya sunan ilk Avrupalı kamyon üreticisi olan DAF, Yeni Nesil XD ve XF Elektrikli modelleriyle çevre alanındaki liderliğini daha da artırdı.

DAF şimdi de sürdürülebilir şehir içi ve bölgesel dağıtım için mükemmel olan yeni DAF XB Elektrik ile “sıfır emisyonlu” ürün serisini daha da genişletiyor. 16 ve 19 tonluk modellerin yanı sıra, 17,5 inç jantlı ve sadece bir giriş basamağı olan 12 tonluk bir model de sunuluyor. Dingil mesafeleri 4,2 metreden başlıyor.

XB Elektrik’in e-motoru, teknik özelliklere bağlı olarak 120 veya 190 kW nominal güç ve sırasıyla 950 ve 1850 Nm nominal tork sağlar (2600 ve 3500 Nm maksimum). DAF, mümkün olan en düşük çevresel etki ve en yüksek dayanıklılık için brüt enerji içeriği 141-282 kWh arasında olan, kobalt ve magnezyum içermeyen lityum demir fosfat (LFP – Lityum Ferro Fosfat) yüksek enerji yoğunluklu akü grupları kullanır.. Bunlar, XB Elektrik’in 350 ultra sessiz ve ‘sıfır emisyonlu’ kilometreye kadar menzil sağlamasına olanak tanır ve bu şehir içi dağıtım operatörlerinin ihtiyaçları için fazlasıyla yeterlidir.

Hızlı ve yavaş şarj
Yeni DAF XB Elektrik’e özgü bir özellik de “Birleşik Şarj Sistemi”dir. Bu, kamyonun normal elektrik şebekesi üzerinden şarj edilmesine olanak tanır ve kamyon gün sonunda ana merkeze geri döndüğünde kullanmak için idealdir. Akülerin (650 V DC, 150 kW) %20’den %80’e hızlı şarj edilmesi, teknik özelliklere bağlı olarak yalnızca 40 ila 70 dakika sürer.

DAF’ın kapsamlı teklifi, sıfır emisyonlu karayolu taşımacılığına geçişte müşterileri en iyi şekilde desteklemek için geniş bir şarj çözümleri yelpazesi, rota planlama ve şarj hakkında öneriler ve sürücülerin araçlarından en iyi şekilde yararlanmaları için özel eğitim olanakları da içerir.

Son derece verimli PACCAR motorlar
Yeni DAF XB; yenilikçi, tamamen elektrikli güç aktarma sistemlerinin yanı sıra 124 kW (170 hp) ile 227 kW (310 hp) arasında çıkış gücüne sahip 4,5 litre 4 silindirli PACCAR PX-5 ve 6,7 litre 6 silindirli PACCAR PX-7 motorlarla birlikte sunuluyor. Hem modern hem de güçlü motorlar düşük motor devirlerinde maksimum tork üreterek vites düşürmeyi ve sınıfında lider yakıt verimliliğini destekler.

PACCAR PX-5124 kW (170 hp)700 Nm1100 – 1700 dev/dak’da
 139 kW (190 hp)750 Nm1200 – 1700 dev/dak’da
 153 kW (210 hp)800 Nm1300 – 1700 dev/dak’da
PACCAR PX-7167 kW (230 hp)900 Nm900 – 1800 dev/dak’da
 189 kW (260 hp)1000 Nm1000 – 1700 dev/dak’da
 212 kW (290 hp)1100 Nm1100 – 1600 dev/dak’da
 227 kW (310 hp)1200 Nm1200 – 1500 dev/dak’da

HVO uygulamasına hazır olan PACCAR PX-5 ve PX-7 motorlar, CO2 emisyonlarını %90’a kadar azaltır (“kuyudan tekere”).

PowerLine otomatik şanzımanlar
PX-5 ve PX-7 motorlu DAF XB, optimum dişli açıklığı ve basamakları sunan 8 vitesli, tam otomatik bir PowerLine şanzıman ile birlikte sunuluyor. Herhangi bir tork kesintisi olmadan güç değiştirme, sarsıntısız vites değiştirme ve hızlı gaz tepkisi sağlayarak üstün konfor ve sürüş kabiliyeti sunar. Bunun yanı sıra, fren pedalı serbest bırakıldığında devreye giren urge-to-move özelliği sayesinde şanzıman düşük hızda mükemmel manevra kabiliyeti sağlar.

DAF XB serisi için 6 ve 9 vitesli manuel şanzımanlar da mevcuttur; tam otomatik Allison şanzımanlar ise özel uygulamalar için sipariş edilebilir.

Kasa yapımcısı dostu
Sınıfının en iyisi araç verimliliği, 9 metreden fazla üstyapılara izin veren geniş dingil mesafeleri (6,9 metreye kadar) ve şasi uzunluklarıyla da sağlanır. Bu, iş için en iyi araç yapılandırmasını sağlar. Düşük boş ağırlıklar, kilometre başına optimum geri dönüş için en yüksek yük kapasitesini sağlar. Bunun yanı sıra, XB serisinin şasisi, kasa yapımcılarına mükemmel şekilde kolaylık sağlamak için yeni bir ızgara modeline sahiptir. Yeni olarak önceden tanımlı şasi düzenleri, yeniden konumlandırılmış yakıt depoları, egzoz sistemleri, aküler ve hava depoları ile özellikle yol temizleyicileri ve damperli yükleyiciler için tasarlanmıştır.

Yeni güvenlik standardı
Yeni DAF XB dağıtım kamyonu, sınıfında lider güvenlik ve sürücü konforu için gelişmiş sürücü yardımı sistemleri paketiyle birlikte sunulur.

AEBS sistemi (Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi) hem radar hem de kamera ile donatılmıştır ve aracın önündeki savunmasız yol kullanıcılarına uyarı verir (Kalkış Desteği). Olay Veri Kaydedici, ABS fren uyarısı etkinleştirildiğinde görüntüleri ve verileri kaydeder ve aracın kör noktalarında bisikletliler olması durumunda DAF Dönüş Yardımı uyarı verir. Yeni DAF Yorgunluk Tespit Sistemi, sürücünün uyanıklık düzeyini değerlendirir ve mola ihtiyacı olduğunda uyarı verir.

Ayrıca, her XB’de sürücüyü gerçek hız sınırları hakkında bilgilendiren Hız Sınırı Tanıma özelliği bulunur. Pasif Şerit Değiştirme Yardımı ise istemsiz gerçekleşmiş olabilecek şerit değişikliklerinde uyarı vererek tehlikeli manevraların önlenmesine yardımcı olur.

Alçak kabin konumu, geniş ön cam ve yan camlar ve bunların alçak pencere bel çizgileri ile olağanüstü doğrudan görüş sağlanır. İsteğe bağlı olarak, yardımcı sürücü tarafındaki diğer yol kullanıcılarının engellenmeden görülebilmesi için kaldırım Geniş Görüşlü Cam da sunulur. Yeni aynaların ince tasarımı, doğrudan ve dolaylı görüşlerin mükemmel bir birleşimini sağlar.

Sürücü konforunda yeni standart
DAF, XB ile sürücülerin favorisi olan kamyonlar üretmesiyle tanınmasının hakkını bir kez daha veriyor. High Quality Day, Extended Day ve Sleeper Cab kabinlerin tümü mükemmel şekilde yerleştirilmiş giriş basamaklarına, geniş bir şekilde açılan kapılara ve olağanüstü erişilebilirlik için alçak kabin konumuna sahiptir. Konforlu koltuklarda DAF XD, XF, XG ve XG+ kamyonlarla aynı yumuşak dokuma döşeme bulunur. Yeni Nesil XB’nin bu kamyonlarla ortak diğer özellikleri ise üst düzey tasarım uyumu, yeni direksiyon simidi ve kumanda tablosundaki göz alıcı 12 inç dijital ekrandır. Araçla ilgili tüm bilgileri tek bakışta gösteren bu ekran, sürücünün tercihine göre yapılandırılabilir.

Ayrıca, yeni XB’yi sürmek çok keyiflidir. Geniş ancak kompakt kabin tasarımı, benzersiz manevra kabiliyeti ve küçük dönüş çapı sayesinde DAF’ın yeni dağıtım kamyonu, yoğun şehir bölgelerinde çok önemli olan yüksek düzeyde çeviklik sağlar.

İnşaat uygulamaları için XBC
Yol uygulamalarına yönelik XB serisinin yanı sıra DAF, örneğin inşaat segmentinde olduğu gibi zorlu koşullarda mükemmel performans gösteren XBC serisini de piyasaya sürüyor. XBC, 19 tonluk bir şasiye, 255 milimetrelik yüksek alt açıklığa, 25 derecelik geniş yaklaşma açısına, motor bölmesini korumak için çelik ön radyatör plakasına ve dayanıklı lav grisi çelik tampona sahiptir.

2023 yılının dördüncü çeyreğinde üretime girecek olan yeni DAF XB serisi, tüm şehir içi ve bölgesel uygulamalar için özel olarak hazırlanmış bir çözüm sunan sınıfının lideri yeni dağıtım kamyonları serisini temsil ediyor. Seri, DAF’ın çevresel liderliğini gösteren ultra modern “sıfır emisyonlu” elektrikli güç aktarma organları içerir. DAF XB serisi, verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlarla şehir hayatına hazır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz