RENAULT TRUCKS, 33 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPTIĞI LYON’DAKİ YENİ AR-GE MERKEZİ İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

0
1730

RENAULT  TRUCKS, 33 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPTIĞI LYON’DAKİ YENİ AR-GE MERKEZİ İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Fransa Lyon’da üretim yapan Renault Trucks, Saint-Priest’te ekolojik bir Ar-Ge merkezi inşa ediyor. 2021’in ilk yarısında tamamlanması planlanan yeni Ar-Ge merkezi, 11.300 m2‘lik bir alana sahip olacak.

Bu büyük proje, Volvo Grup’un en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olarak Lyon sahasının itibarını daha da artıracak.

Bu merkez, Renault Trucks ve Volvo Group tarafından başlatılan 5 yıllık bir projenin parçası olacak. Bu özel Ar-ge merkezi ile markayı yeniliklere hazırlamak ve şirketin uzmanlığını mümkün olan en iyi koşullarda tek bir yerde bir araya getirmek amaçlanıyor.

Renault Trucks ve grubun diğer markalarına yönelik projeler geliştirmek için çeşitli departmanlar,  tamamen yeniden tasarlanmış ve düzenlenmiş bu tesiste yan yana çalışacaklar.

Yeni, daha rekabetçi bir organizasyonun temelleri: Yakınlık, bilgi paylaşımı, akıcılık

Sinerji yaratmak, inovasyonu artırmak ve bir sonraki Renault Trucks ve grup ürün yelpazesinin başarısını sağlamak için Saint Priest’teki yeni Ar-Ge merkezi 1.000’den fazla uzmana ev sahipliği yapacak (Lyon sahasındaki 1.400 mühendis arasından). Böylece Fransa’daki en büyük 10 Ar-Ge merkezinden biri olacak. Mühendisler ve araştırmacılar, Satın Alma ekipleri ile birlikte çalışacak. Bu yeni oluşum ile çalışanlar arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak, gelecekteki çekici ve kamyonlar için geliştirme projelerinin gerçekleştirilmesini hızlandırmak amaçlanıyor.

Üç katlı binanın organizasyonundaki yepyeni yaklaşım, marka için üretilen projelerin ve yeniliklerin başarısı için kritik öneme sahip olan sektörler arası ekiplerin işbirliğini geliştirecek.

Ofislerden açık alanlara ve yaratıcı alanlara kadar tüm bina, inovasyon ve bilgi paylaşımını teşvik etmek için tasarlanacak.

Eko tasarım, iş yerinde konfor ve maliyet optimizasyonu: Yüzde 100 Iyon üretimi

Yeni bina, sürdürülebilir geliştirme uzmanı (ETAMINE) tarafından desteklenen ARCHIGROUP firması tarafından inşa edilecek. Fransız yasalarının gerektirdiğinden yüzde 25 daha az enerji tüketecek yeni merkez, Yüksek Kaliteli Çevre standardı (NF HQE Sürdürülebilir Binalar için Çevresel Sertifika) altındaki en son ve en katı kuralara göre tasarlanmaktadır.

Bu projenin hayata geçmesinde 33 milyon Euro’luk yatırımı optimize etmek için, sadece satın alma maliyetleri değil bakım, enerji, sarf malzemeleri ve atık yönetimi de dahil olmak üzere tüm yaşam döngüsü dikkate alınıyor.

2 yıllık çalışma lansmanı!

2019 yazında inşaata başlayacak bu yeni Ar-Ge merkezi, verimlilik ve sürdürülebilirliğe kendini adamış yenilikçi bir üreticinin yansımasıdır. 2021’in ilk yarısında Ar-Ge merkezinin tamamlanması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz