Honda, F1 Sezonu Testlerine Başlıyor

0
1899

Honda, F1 Sezonu Testlerine Başlıyor

Honda, 17 Mart tarihinde Melbourne’de gerçekleşecek Avustralya Gran Prix’si ile başlayacak olan 2019 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Red Bull Scuderia Toro Rosso ve Aston Martin Red Bull Racing olmak üzere iki takıma birden destek verecek. Sezon öncesi testler 18 ile 21 Şubat ve 26 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Catalunya Pistinde yapılacak.

Dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği olan 2019 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası (F1TM) 17 Mart tarihinde Melbourne’de gerçekleşecek olan Avustralya Gran Prix’si ile başlayacak. Formula 1’de mücadele edecek olan 10 takım 18 ile 21 Şubat ve 26 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında sezon öncesi testlerini yapacak. Testler İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Catalunya Pistinde gerçekleşecek.

Honda hibrit güç döneminde ilk defa iki ekiple birden işbirliği yapacak. Red Bull Scuderia Toro Rosso ile yoluna devam eden Honda ayrıca Aston Martin Red Bull Racing’e de tedarikçi olarak destek verecek. Geçen sezonun sonundan bu yana geçen sürede Honda, iki ekibi tedarik etmek üzere gelişmiş bir yapı oluşturdu.

Red Bull Toro Rosso Honda

Red Bull Toro Rosso Honda Takım Müdürü Franz Tost yapmış olduğu değerlendirmede: “Geçtiğimiz sezon Honda ile çalışmak çok yerinde bir karardı. İşbirliğimizin uzun soluklu olmasını diliyoruz. Birlikte geçirdiğimiz ilk sezonda bile aramızdaki uyum inanılmazdı. Formula 1’de satın alamayacağınız bir şey varsa o da zamandır. Sadece bir yılda Honda’nın sağlamış olduğu katkı inanılmaz. Red Bull Technology ile yaratmış olduğumuz sinerji, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyim kadar, Honda’nın hızlı entegrasyonu ve sağlamış olduğu katkılarla genç ve yetenekli pilotlarımız sayesinde kendimizi şampiyonada güçlü bir orta saha oyuncusu gibi hissediyoruz” dedi.

Pilotlar

No İsim Yaş Milliyet 2018 Sonuçları
23 Alexander Albon 22 Tayland F2, 3’üncü
26 Daniil Kvyat 24 Rusya

 

Otomobil: STR14    


Aston Martin Red Bull Racing

Aston Martin Red Bull Racing Takım Müdürü Christian Horner yapmış olduğu değerlendirmede: “Motor tedarikçisini değiştirmek tüm ekip için önemli bir değişim demek. Ancak bizler gelecek için umutluyuz. Gerek iş yapış şekli gerekse de teknik yaklaşım noktasında Honda ile mükemmel örtüştüğümüzü düşünüyoruz. Her iki tarafın tasarımcıları ve mühendisleri uyum ve işbirliği içinde çalıştılar. Kış boyunca muazzam bir çaba sarf edildi ve her alanda ilerleme kaydedildi. Ayrıca Toro Rosso ve Honda ile birlikte çalışan Red Bull Technology de entegrasyon süresince çok yardımcı oldu. Test, gelişim anlamında gelmiş olduğumuz seviyeyi görmemizi sağlıyor. Ancak 2’inci hatta 3’üncü yarışa kadar gerçekten ne kadar ilerleme kaydettiğimizi tam olarak göremeyeceğiz. Gerçekçi olmak zorundayız, önümüzde zorlu bir süreç var, ama çok iyi bir ekibimiz var” dedi.

Pilotlar

No İsim Yaş Milliyet 2018 Sonuçları
10 Pierre Gasli 23 Fransa Formula 1, 15’inci
33 Max Verstappen 21 Hollanda Formula 1, 4’üncü

 

Otomobil: RB15  

      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz