MAN Lion’s City “Red Dot” Tasarım Ödülü’nü aldı

0
1554

MAN Lion’s City “Red Dot” Tasarım Ödülü’nü aldı

Yeni MAN Lion’s City, eşsiz tasarımı ile aldığı 2019 iF Tasarım Ödülü’nün hemen ardından, bir başka prestijli tasarım ödülü Red Dot tarafından da onurlandırıldı. Red Dot: 2019 jürisinin mükemmel tasarımına vurgu yaptığı MAN Lion’s City, ‘Araçlar’ kategorisinde ‘Ürün Tasarım Ödülü’nü aldı.

Yeni MAN Lion’s City’nin başarı öyküsü tüm hızıyla devam ediyor: Tamamıyla yeniden geliştirilen MAN’ın inovatif şehir otobüsü, Mart ayında önce iF Tasarım Ödülleri’nde podyuma çıktı, sonrasında ise Red Dot Tasarım Ödülleri’nde de uluslararası jüriyi etkilemeyi başardı. Lion’s City’nin ‘Araçlar’ kategorisinde prestijli Red Dot: 2019 Ürün Tasarım Ödülü’nü almasından büyük heyecan duyduklarını belirten MAN Truck & Bus Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Stephan Schönherr, “Jürinin bu kararı, şehir otobüslerimizin iyi bir etki yarattığını açık ve net şekilde göstermektedir.” dedi.

MAN Lion’s City, 2018 yılı Mart ayında, MAN’ın BusDays etkinliğinde yapılan dünya prömiyerinin ardından, katıldığı IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda da ziyaretçilerini hayran bıraktı. Yeni şehir otobüsü, o zamandan bu yana üstün niteliklerinin yanı sıra MAN’ın yeni otobüs tasarım dilini açık bir şekilde yansıtan, çekici ve sofistike görünümüyle de uzmanları etkilemeyi sürdürüyor. İnovatif otobüs, gündüz sürüş aydınlatması olarak LED şeritlere sahip çarpıcı ön farlarına ve krom unsurlu karakteristik siyah MAN ön paneline ek olarak, aşağı doğru uzanan cam yan hat da hemen dikkatleri üzerine çekiyor, otobüse pürüzsüz ve dinamik bir görünüm veriyor. Schönherr, “Bu, kısımlara ayrılmış yan cephe tasarımının bir parçası olarak, yaşam boyu maliyeti azaltmakta da önemli rol oynamaktadır.” dedi.

MAN Lion’s City’nin inovatif tasarımlı LED arka lambalarıyla karakteristik siyah arka cephesi de, etkileyici tasarımının belirgin bir başka özelliği olarak öne çıkıyor.

Otobüs Ürün & Satış Başkanı ve Otobüs Ticari Faaliyet Alan Sözcüsü Rudi Kuchta, “Red Dot Tasarım Ödülünü almaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu, tüm bir ekibin yıllar boyunca kendilerini işlerine adadığı gerçeğinin muhteşem bir göstergesidir. Birçok bölümden oluşan ekip, olağanüstü sonuçlar elde etmek için hiç yorulmaksızın çalıştı ve bunu da son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.” dedi.

Red Dot Award, uluslararası düzeyde mükemmel tasarım kalitesi konusunda en prestijli ödüllerden birisi konumunda. Uluslararası Red Dot jürisi, yaptığı titiz değerlendirmelerle; istisnai tasarımı olan ürünlere bu prestjli kalite damgasını vuruyor. 2019’un Red Dot ödülleri ise bu yaz Essen kentinde düzenlenecek törenle verilecek.

MAN Lion’s City’nin, bu ödülle başarılı bir geleneğe doğru ilerlemeye devam ettiğine dikkat çeken Stephan Schönherr, “Bugüne kadar kazandığımız Red Dot Tasarım Ödülü, iF Tasarım Ödülü, Alman Tasarım Ödülü ve Otomotiv Marka Yarışı gibi tüm bu ödüller, aynı zamanda, otobüs tasarlamadaki öncü rolümüzü de vurgulamaktadır. NEOPLAN ve MAN, hemen ayırt edilebilen tasarımları ve benzersizlikleriyle bilinmektedir.” şeklinde konuştu.

MAN Lions City_Red Dot Award_1

Daha tasarımın ilk aşamalarında bile göz alıcı, dinamik ve zamansız hatlar MAN Lion’s City’ye modern ve sofistike bir görünüm veriyor.

MAN Lions City_Red Dot Award_2

Yeni Malzeme ve ürün süreçleri, bu inovatif şehir otobüsüne daha iyi bir görünüm kazandırmakla kalmayıp, onu özellikle, daha hafif, daha dayanıklı ve daha rahat kullanılabilir bir hale getiriyor.

 

MAN Lions City_Red Dot Award_3

MAN otobüs tasarım ekibinin kutlama yapmaları için birçok nedeni var: Henüz Mart ortalarında MAN Lion’s City, prestijli tasarım ödüllerinden iF Tasarım Ödülü 2019’u kazanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz