Mercedes-Benz Yeni Actros İzmir’de

  • Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Yeni Actros çekicileri İzmir’de müşterileri ile buluştu.
  • Yeni Actros’un üstün özellikleri ile donatılan Mercedes-Benz çekici ailesinin yeni üyeleri Actros 1845 LS, 1848 LS ve 1851 LS; teknoloji, ekonomi, güvenlik ve konfor konularında sektörde benzeri olmayan yenilikler sunuyor.

Mercedes-Benz Türk tarafından Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen Yeni Actros çekiciler; “Hepsi bir. O benzersiz.” sloganıyla satışa sunulmasıyla beraber Türkiye’deki 11 şehri kapsayan Roadshow kapsamında meraklıları ile buluşuyor. Yeni Actros Roadshow’un altıncı durağı İzmir’de Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Has Otomotiv’de gerçekleştirildi.

Has Otomotiv Işıkkent lokasyonunda yapılan etkinliğe sektörün öncü firmaları katılım sağlarken, katılımcılar Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ile sektörü değerlendirme fırsatı buldular.

İzmir Aydın ve Denizli illerine toplam 12 adet Yeni Actros satışı ile tamamlanan etkinlik 2020 yılına hızlı bir başlangıç sundu.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt; “Mercedes-Benz Türk olarak, ürünlerimizi pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeniliyoruz. Buna istinaden şimdiye kadarki en teknolojik kamyonumuz Yeni Actros ile yenilediğimiz ürün gamımızı ülkemize sunmaktan gurur duyuyoruz. Güvenlik, konfor ve düşük işletme maliyetleriyle Türkiye kamyon pazarında yıllardır tercih edilen Actros çekicilerimiz; 2020 itibarıyla yenilenen yüzü, yeni teknolojileri ve avantajlarıyla bir kez daha ‘En’leri ve ‘İlk’leri gerçekleştiriyor. Seri üretim kamyonlarda dünyada bir ilk olan, geleneksel yan aynaların yerini alan MirrorCam sayesinde; %1,3’e varan yakıt tasarrufu sağlıyoruz; ayrıca aracın ön ve arkasındaki kör nokta alanlarında ideal bir görüş sunuyoruz. Bir diğer teknolojimiz, Öngörülü Sürüş Sistemi sayesinde ise otoyollarda, şehirlerarası ve şehir içi yollarda %5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Mesafe Kontrol ve Şerit Takip gibi ayrı güvenlik asistanlarının fonksiyonlarını eşsiz bir biçimde birleştiren Aktif Sürüş Asistanı sayesinde ise bugünden itibaren kısmi otonom sürüşü mümkün kılıyoruz. Farklı motor güçlerinde tasarruflu ve güvenilir Euro 6 motor seçeneklerini Powershift şanzımanlar ve optimize edilmiş arka aks tahvil oranları ile destekleyerek Yeni Actros ile bir kez daha standartları belirliyoruz. Milyonlarca kilometrelik zorlu testleri ardında bırakarak yollarla buluşan Yeni Actros çekicilerimizin geliştirilmesinde ve üretilmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kendi sektöründe ilk defa kullanılan kapsamları ile Yeni Actros ailesinin pazar liderliğimizi pekiştireceğine inanıyoruz.” dedi.

Üstün yakıt ekonomisi sayesinde daha fazla verimlilik

Mercedes-Benz Yeni Actros’ta yan aynaların yerini alan MirrorCam teknolojisi, seri üretim kamyonlarda dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. MirrorCam; kamyonlarda alışılagelmiş aynaların yerine, aracın iki yanına monte edilen aerodinamik tasarıma sahip kameralardan ve kabin içerisinde yer alan A sütunlarına entegre 15,2 inçlik (38,6 cm) ekranlardan oluşuyor. Ayrıca sahip olduğu aerodinamik tasarımı ile hava direncini düşüren MirrorCam, bu sayede %1.3’e varan yakıt tasarrufu da sağlıyor. Yolun topoğrafyasını önceden algılayarak aracın hızını ve vites geçişlerini hassas bir şekilde ayarlayan Öngörülü Sürüş Sistemi ise; otoyollarda, şehirler arası ve şehir içi yollarda %5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Teknolojide ve konforda bir adım önde

Mercedes-Benz, MirrorCam’e ek olarak; Yeni Actros’un iç mekânındaki en dikkat çekici yenilik olan Multimedya Kokpit ile de ileri teknolojiyi ve konforu müşterilerine sunmaya devam ediyor. Araç fonksiyonlarının büyük bölümü, dokunmatik ekran veya yeni tasarıma sahip direksiyon üzerindeki dokunmatik kontrol tuşları üzerinden yönetilebiliyor. Araç ile sürücü arasında benzersiz bir bağ kurarak daha fazla sürüş ve çalışma konforu sağlayan Multimedya Kokpit; 10,2 inç (26 cm) büyüklüğündeki birincil ve ikincil ekrandan ve MirrorCam görüntülerinin aktarıldığı 15,2 inç (38,6 cm) büyüklüğündeki 2 adet renkli ekrandan oluşuyor.

Geliştirilen güvenlik özellikleri ile artırılan sürücü, araç ve yük emniyeti

Yeni Actros’un standart özellikleri arasında sunulan Aktif Fren Asistanı 5 ile Mercedes-Benz, ağır ticari araçların güvenliği hususunda da öncü konumunun altını çiziyor. Sahip olduğu radar ve kamera sistemi sayesinde 50 km/s hıza kadar olan sürüşlerde Aktif Fren Asistanı 5, yayaları da algılayarak otomatik frenleme gerçekleştirebiliyor. Ayrıca 90 km/s hıza kadarki sürüşlerde; sabit ve hareket halindeki nesneleri algılayarak olası bir çarpışma riski öngördüğünde sürücüyü uyarıyor ve sürücünün reaksiyon göstermemesi halinde otomatik fren müdahalesinde bulunuyor.

Aktif Sürüş Asistanı da Yeni Actros’un en önemli özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Belirli bir hızdan sonra devreye giren diğer sistemlerin aksine yeni Aktif Sürüş Asistanı tüm hızlarda yarı-otonom sürüş özellikleriyle sürücüyü destekliyor. Seyir halindeyken öndeki araca yaklaşılması halinde aracı yavaşlatan ve öndeki araç uzaklaşmaya başladığında belirlenen hıza kadar yeniden hızlanmayı sağlayan Aktif Sürüş Asistanı alt yapı olarak; dur-kalk özelliğine sahip Mesafe Kontrol Asistanı, Aktif Fren Asistanı 5 ve Şerit Takip Asistanı’nı kullanıyor.

Yeni Actros’un karakteristik özellikleriden bir diğeri olan LED Gündüz Sürüş Farı, araca sadece benzersiz ve şık bir görünüm kazandırmakla kalmıyor ayrıca en zorlu yol koşullarında bile aracın görünürlüğünü artırarak sürüş güvenliğine katkı sağlıyor.

HOLD fonksiyonuna sahip yeni Elektronik Park Freni ise kullanım kolaylığı ve üstün güvenlik seviyesini bir arada sunuyor. HOLD fonksiyonu, fren pedalına sert basıldığında devreye girerek aracı sürekli olarak sabit tutuyor. Sürücünün gaza basmasıyla devreden çıkan fonksiyon, mevcut yokuş kalkış desteğini bir adım ileri taşıyor. İzmir’deki müşterileri ile buluşan Yeni Actros 1845 LS, 1848 LS ve 1851 LS; sürücü ve araç sahiplerine teknoloji, yakıt ekonomisi, güvenlik ve konfor konularında sundukları benzersiz donanımlarıyla Türkiye kamyon pazarındaki Mercedes-Benz markasının gücünü bir kez daha vurguluyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt
Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz