IVECO, Alman Federal Konseyinin doğal gazlı kamyonlar için otoyol geçiş ücreti muafiyetini uzatma kararını memnuniyetle karşıladı

Muafiyet, IVECO’nun Natural Power kamyonlarını filolarında kullanan, Almanya’da yer alan ya da Almanya otoyollarını kullanan yabancı taşımacılara da avantaj sağlıyor. Karar, aynı zamanda sıfır salınım yolunda biyogazın uygulanması çabalarını da destekliyor..

IVECO, bugün aynı zamanda Sürdürülebilirlik, sektördeki değişim ihtiyacı ve çevreye saygıda sınırları zorlama temalarını öne çıkaran yeni bir video ile Dünya Çevre Gününü de kutluyor.

5 Haziran 2020, Torino

Bugün, Dünya Çevre Gününde, IVECO, Alman Federal Konseyinin (Bundersrat) sıkıştırılmış ve sıvılaştırılmış (CNG ve LNG) doğal gazlı 7,5 tonu geçen kamyonların otoyollardaki ücretlerden muaf olması kararını nihai olarak 31 Aralık 2023’e kadar uzattı. Bu, ağır yük trafiğinde daha fazla alternatif çekiş teknolojisi kullanılmasını gerektiren iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir adım. Ücret muafiyeti taşımacılara ek finansal avantajlar sağlayarak yatırımların karşılıklarını, özellikle de şu anki zor zamanlarda, daha iyi bir biçimde almalarını sağlıyor. Aynı zamanda taşımacılık endüstrisinin karbon ayak izini azaltmak konusunda da önemli bir koz.

IVECO Marka Başkanı Thomas Hilse, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bizler IVECO’da Dünya Çevre Gününde, tam zamanında gelen Alman Federal Konseyinin bu kararını memnuniyetle karşıladık. Bu, söz konusu teknolojinin sıfır salınım yolunda çevresel katkılarının açık bir şekilde tanınması anlamına gelmektedir. LNG altyapısı büyümektedir. Bununla birlikte, genişleyen dağıtım ağı ve mevcut devlet destekleri ile desteklenen bu yakıt, ücret muafiyetinin uzatılmasıyla müşterilerimize LNG’li taşımacılığın durdurulamaz olduğunun açık bir sinyalini vermiştir”.

Muafiyetin uzatılmasıyla doğal gazlı IVECO S-WAY NP, Almanya’da 3 yıl daha ücret ödemeden yolculuk yapmaya devam edecek. Hem CNG hem de LNG versiyonları bulunan IVECO S-WAY NP ile taşımacılar, yalnız 31 Aralık 2023’e kadar olan ücret muafiyetinden ve belirgin bir biçimde daha düşük yakıt masraflarından değil, aynı zamanda 2020’nin sonuna kadar yaptıkları satın almalarda da teşviklerden yararlanacaklar.

IVECO S-WAY NP aynı zamanda sürdürülebilirlik konusunda da çıtayı yükseltiyor: Doğal gaz yalnızca daha sessiz değil, aynı zamanda da eşdeğeri dizel motora kıyasla çok daha çevreci. Dizel kamyona kıyasla nitrooksit ve partikül madde salınımları belirgin ölçüde düşük. En önemlisi, lojistik operatörleri için karbonsuzlaşmaya giden yolu açıyor: Biyometan ile karbondioksit salınımını neredeyse sıfıra indiren, ekonomik, çevreci ve kendine yeten parlak bir ekonomik döngü yaratmak mümkün. IVECO’nun bio-LNG ağır iş kamyonları, performans, menzil ve düşük Toplam Sahip Olma maliyeti ile taşımacılara yeşil filolarını verimli ve kârlı bir şekilde yönetme imkânı sunuyor.

Muafiyet süresinin uzatılması, Dünya Çevre Günüyle aynı güne denk geldi, IVECO da bu günü sürdürülebilirlik üzerine sektörde değişim ve çevreye saygıda sınırları zorlamanın öne çıktığı bir video [https://youtu.be/1a3U1VJPSQo] ile kutluyor. Video, markanın taşımacılık endüstrisinde insan, iş ve doğa için uygun sürdürülebilir bir ekosisteme yönelik hedefini yansıtıyor.

Videonun mesajı bu yılın Dünya Çevre Günüyle mükkemmel bir uyum içinde; “Doğanın Zamanı” temalı video küresel toplumu doğaya sahip çıkmaya ve bulunduğumuz yörüngeyi değiştirmek konusunda cesaretlendiriyor. Özellikle etkinliğin manifestosu özel sektörü çevresel olarak sürdürülebilir iş modellerini benimseme konusunda ve IVECO’nun karbonsuz taşımacılık için sürdürülebilir bir ekosistem yaratma hedefini yüreklendiriyor.

Video, Charles Darwin’in iyi bilinen sözlerinden ilham alıyor: “En güçlü canlılar değil, en zeki canlılar hayatta kalır. Onlar, en çok uyum sağlayanlardır.” Başlangıç noktası bu açıklama olan videoda IVECO değişime duyulan ihtiyacı vurguluyor ve taşımacılığı karbonsuzlaştırma bağlamında İklim Değişikliği ve kent merkezlerindeki hava kirliliğine dikkat çekiyor. Sürdürülebilir taşımacılığa süregelen bağlılığı konusunda marka, öncü alternatif çekiş sistemleri ve doğal gaz teknolojisindeki liderliği ile güçlü bir duruş sergiliyor.

Video şu ifade ile sona eriyor: “Değişimi sürdür. Durdurulamaz ol”: Doğal gazı sürdürülebilir taşımacılık konusunda dinamik bir yaklaşımla geliştiren IVECO, karbonsuzlaşmaya giden yolun durdurulamaz katalizörü olmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz