Aksu Tur Operasyon Müdürü Ahmet Buca’ nın Sektör Değerlendirmesi

UD; Ahmet Buca kimdir biraz kendinizden bahseder misiniz?

AB; Bu sektöre 18 yaşında adım attım ve İlk işyerim olan Aksu Tur’da 17 yıldır gururla çalışıyorum. Başladığım günden bu güne Turizm Taşımacılık sektörünün her alanında bulundum ve mutfağında yetişmekten mutluyum. Meraklı ve çalışkan yapım ile kendime her geçen yıl donanımlar kazandırarak şuanki Operasyon Müdürlüğü pozisyonuma geldim. Bu süreçte bana destek olan patronum Şeref KARACAN’a da teşekkür ediyorum.

UD; Aksu Tur kaç yılında kuruldu ? kuruluşundan buyana neler yaptı?

AB; Aksu Tur 1992 yılında yılında kuruldu ve 10 adet özmal olmak üzere 25 araçlık bir filo ile hizmete başladı. 1996 yılında hedefimizi büyüterek Turizm Taşımacılığına adım attık. Bu süreçte kaliteli ve güvenli hizmeti kendimize prensip edinip hizmet verdiğimiz partnerlerimizin sayısını hızla arttırdık. LİMİTSİZSİNİZ sloganımız ile müşterilerimizin her türlü talebine karşılık vererek memnuniyet seviyemizi arttırdık. Her sezon öncesi kaptanlarımızı sağlık kontrollerinden ve eğitimlerden geçirerek misafirlerimizin bizim için önemini anlatıyoruz.

TURSAB belgesini Aksu Tur Antalya olarak şirketimiz adına tescil ettirdik. Müşterilerime Acente hizmetleri konusunda da hizmet sunmaya başladık. Her geçen yıl filomuza yeni araçlar ekleyerek genç araçlarla hizmet vermeyi hedefledik. Geçtiğimiz sezon 140 özmal araç olmak üzere toplam 350 araç ile hizmet verdik.

UD; Mart ayından bu yana Pandemide neler yaptınız?

AB; Aksu Tur olarak öncelikle müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı için belli tedbirler aldık. Personellerimize özel eğitmenlerden Covid-19’a karşı neler yapacakları hakkında eğitimler verdik. Araçlarımız ve kaptanlarımızda temizlik ve hijyeni ön planda tuttuk. Araçlarımızda el dezenfektanı, kolonya, maske, eldiven bulundurduk ve araç içi dezenfeksiyon temizliği yaptırdık.  Pandemi sürecinde kullandığımız tüm araçlarımıza Güvenli Turizm Sertifikası alarak müşterilerimize daha sağlıklı bir hizmet vermeye başladık.

UD; Pandemi sizi nasıl etkiledi ? yakın tarihte filo genişlemesi düşünüyor musunuz ?

2020 yılından tüm Turizmciler gibi bizim de beklentimiz büyüktü. 2019 yılı Aksu Tur için çok güzel geçti. 2020 yılı için Acentelerimizin artışı ile % 35 büyüme hedeflemiştik. Buna bağlı olarak pandemiden önce 20 adet otobüs, 10 adet sprinter ve 10 adet vito yatırımı yaptık. Sezon kötü geçmesine rağmen araç değerlerindeki artış ve filomuza kattığımız güç anlamında yapmış olduğumuz yatırımları kayıp olarak görmüyoruz. Her sezon öncesi filomuzu yenilemek adına yeni yatırımlar yapıyoruz. 2021 sezonu için de gerçekçi olmak gerekirse öngöremediğimiz bir süreçteyiz, bu yüzden yatırımlarımıza sezon öncesi sürecin o anki durumuna göre yön vereceğiz.

UD; Ulaşım Dünyasına ve okurlara ne gibi dileklerde bulunmak istersiniz ?

AB; Öncelikle tüm meslektaşlarımın ve okurların Kurban Bayramını kutlar, bulunduğumuz süreçte sağlıklı günler dilerim. Ayrıca Ulaşım Dünyası’na bize yer yerdiği için teşekkür ederim

Turizm sektörünün geçmişte birçok kez kötü anıları oldu. Fakat bizlerde bitmek bilmeyen bir umut ve heyecan var. Yine aynı umut ve heyecanla güzel günlere kavuşacağımızı biliyorum. Herkese güvenli taşımacılık yapacağı kazasız, belasız ve sağlıklı yolculuklar dilerim.

UD – Ulaşım Dünyası
AB – Ahme BUCA

Röportaj ve Çekimler; Doruk KIRBAY & Ayhan ERDEM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz