FSM Demirbaş’tan Burulaş’a büyük teslimat

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki çileyi konfora dönüştürmek amacıyla FSM Demirbaş Otomotiv’den alınan 85 adet yeni aracı Burulaş sarı otobüs filosuna katarak toplam araç sayısını 564’e çıkardı. Bu proje, ülkemizde şehir içi toplu taşımada tek seferde yapılan en fazla otobüs alım projesi olma özelliğini taşıyor…

Bursa toplu taşıma filosunda 391’i sıfır olmak üzere 773 aracı yenileyen Büyükşehir Belediyesi; hizmet veren araç sayısını 2020 kasım itibariyle 2 bin 363’a yükselterek kapasiteyi 2 katına çıkardı. 112 milyon TL’ye tamamlanan ihale sonucunda 40 adet Temsa, 45 adedi ise BMC marka olan  85 adet 12 metrelik klimalı, engelli rampalı sıfır araç ve hediye alınan bir adet 8 metrelik araç da Burulaş otobüs filosuna katıldı. Böylelikle 478 olan araç sayısı 564’e çıkartılmış oldu. Araçların satışını ise Temsa ve BMC yetkili bayii FSM Demirbaş Otomotiv yaptı.

‘Hedef ulaşımı keyfe dönüştürmek’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, nüfusu 3 milyonu aşan Bursa’da çok yoğun kullanılan bir toplu taşıma ağının bulunduğunu belirtti. Bursa’nın öncelikli konularının ulaşım ve trafik olduğunu hatırlatan Alinur Aktaş, bu kapsamda akıllı kavşak uygulamaları, raylı sistem sinyalizasyon optimizasyonu, yeni yollar, köprü ve kavşak gibi fiziki yatırımlara ağırlık verdiklerini ifade etti. 3 yılda 450 kilometre asfalt, 951 kilometre sathi kaplama ve 13 köprü yapımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Aktaş, pandemi döneminde de hız kesmeden ulaşım yatırımlarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Toplu taşımaya yapılan hizmet ve yeniliklerle Bursalılara ulaşımda ciddi kolaylıklar sağladıklarını anlatan Aktaş, Bursa’da insanların sabahları işine, akşamları ise evine ve ailesine sağlıklı bir şekilde kavuşmasını amaçladıklarını söyledi. 85 aracın daha Burulaş sarı otobüs filosuna katılmasıyla araç sayısının 564’e ulaştığını belirten Aktaş, “Bu araç satın alma projesi, ülkemizde şehir içi toplu taşıma için tek seferde yapılan en fazla otobüs alım projesi olma özelliği taşımaktadır. Yeni filo ile birlikte yoğunluğun azaltılması ve ihtiyaç olan yeni hatlara otobüs eklenmesini hedefliyoruz. Bursa’da ulaşımı bir çile olmaktan çıkarıp bunu keyfe döndürmenin derdiyle çalışıyoruz” dedi.

Tarihi kentlerde ulaşımı çözmek daha zor”

Büyükşehirlerin en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise,  “Tarihi barındıran Bursa gibi şehirlerde ulaşımı çözmek biraz daha zordur. Bu zorluk içinde doğru formüller bularak çözebilmek kolay değil. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapılan hizmetler ve işler, hepimiz için iftihar vesilesidir ” dedi.

Test sürüşü başkan Aktaş’tan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyeleri, törene katılan down sendromlu Edanur Altun ile birlikte kurdeleyi keserek otobüsleri hizmete soktu. Daha sonra direksiyon koltuğuna geçen başkan Aktaş, kısa bir sürüş yaparak araçları test etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz