Daimler Truck, bağımsız bir şirket olarak gelecek hedeflerini duyurdu

  • Yatırımcılar ve analistlere yönelik ilk strateji gününü organize eden Daimler Truck, finans ve teknoloji hedeflerini açıkladı.
  • Şirket, performansını artırmaya ve hissedarlar için yüksek getiri sağlamaya kararlı.
  • Batarya Elektrikli Araçlar (BEV) ve Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar (FCEV) için iddialı teknoloji planlaması ile Daimler Trucks’ın 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 60’ı Sıfır Emisyonlu Araçlar’dan (ZEV) oluşacak.
  • CATL ile ileri teknolojili yeni nesil bataryalar; Power Electronics, Siemens ve Engie ile yüksek hızlı şarj ve Shell ile Avrupa’da 1.200 km uzunluğunda bir “Hidrojen Koridoru” geliştirilmesi gibi birçok yeni teknolojik ortak da toplantıda duyuruldu.
  • Daimler Truck için yan şirket oluşumu ve halka arz süreçlerinin 2021 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Daimler Truck’ın ilk strateji günü gerçekleşti. Şirket, düzenlenen bu etkinlikte bağımsız bir şirket olma hedeflerinin yanında hem operasyonel hem de finansal planlarını açıkladı. Daimler Truck CEO’su Martin Daum başkanlığındaki Yönetim Kurulu, stratejik önceliklerin yanı sıra en önemli finansal ve teknolojik hedeflerini de etkinlikte açıkladı.

Satışlar, pazar payları ve küresel erişim açısından ticari araç dünyasında küresel lider olan Daimler Truck, güçlü ve avantajlı konumuyla yola çıkıyor. Yıllık ortalama 40 milyar Euro’nun üzerinde satış yapan Daimler Truck, yıl içerisinde yaklaşık yarım milyon kamyon ve otobüs satışı gerçekleştiriyor. Freightliner, Mercedes-Benz, FUSO ve BharatBenz gibi güçlü markaları ile Daimler Truck, tüm büyük kıtalarda geniş kamyon ve otobüs yelpazesi sunuyor. Şirket ayrıca; güvenlik, verimlilik ve elektrikli güç-aktarma sistemleri açısından da teknolojide öncü konumunda.

Bağımsız bir şirket olarak geleceğe odaklanan Daimler Truck, stratejik hedeflerini hızlandıracak ve finansal performansını güçlendirecek.

Daimler Truck AG CEO’su Martin Daum yapmış olduğu değerlendirmede, “Bağımsız bir şirket olarak misyonumuz net; batarya ve yakıt hücreli araçların gelişimini hızlandırarak emisyonsuz ulaşıma öncülük edecek ve karlılığımızı önemli ölçüde artıracağız. Yer aldığımız her bölgede en iyi rakamları hedefliyoruz. Her bölgede rekabetçi bir performans sergilemek zorundayız ve bu hedefe ulaşmak için gerekli önlemleri almaya hazırız. Sabit maliyetlerimizi azaltmak ve finansal performansımızı daha da iyileştirmek için zorlu kararlar almaya hazırız.” şeklinde konuştu.

CEO Martin Daum, strateji gününde, performans ve kültürde gerekli değişimleri hayata geçirmek için gereken nitelik ve enerjiye sahip olan yeni Daimler Truck Yönetim Kurulu’nu da tanıttı. Bu kişilerin arasında, Mercedes-Benz Trucks CEO’su, Avrupa ve Latin Amerika Bölgeleri’nden Sorumlu Karin Rådström; Daimler Trucks Kuzey Amerika CEO’su John O’Leary; Daimler Trucks Asya CEO’su Hartmut Schick ve Kamyon Teknolojisi Grubu Başkanı Andreas Gorbach da yer alıyordu.

Daimler Truck finansal hedeflerini açıkladı

Daimler Truck CFO’su Jochen Götz, şirketin finansal hedeflerini sunarken karlılığı ve getirileri artıracaklarını söylerken, bağımsız bir şirket olarak hissedarlar için yüksek katma değer yaratacaklarını da belirtti. Daimler Truck, güçlü piyasa koşulları göz önüne alındığında, 2025 yılına kadar tüm bölgelerde yüksek kârlılık ve genel olarak çift haneli satış getirisi hedefliyor.

Daimler Truck; sabit maliyetleri, yatırımları ve AR-GE harcamalarını 2025 yılına kadar (2019 yılına kıyasla) yüzde 15 oranında azaltmayı planladığını açıkladı. Sabit maliyetleri azaltmak için Mercedes-Benz kamyon personel maliyetlerini 2022 yılına kadar 300 milyon Euro azaltma, kompleks yapıyı sadeleştirme, süreçleri kolaylaştırma gibi sürdürülebilir tasarruflar sağlamaya yönelik yeni önlemler içeriyor. Daimler Truck, karlı segmentlere ve bölgelere daha fazla odaklanacak. Bu, ana bölgelerdeki daha karlı ağır hizmet segmentlerine daha fazla odaklanmayı, geleneksel içten yanmalı motor yatırımlarından emisyonsuz ve küresel olarak standartlaştırılmış elektrikli araç mimarilerine geçişi içeriyor.

DTAG Familyshot trucks DTAG Familyshot trucks
DTAG E-Familyshot DTAG E-Familyshot

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz