BMW Group Elektrikli Vizyonuyla IAA Mobility 2021’de Gövde Gösterisi Yapıyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, MINI ve BMW Motorrad gelecek vizyonunu ve en yeni modellerini IAA Mobility 2021’de tanıtıyor. Dünyanın en köklü ve önemli otomotiv buluşmalarından IAA Mobility, 70 yıllık tarihinde ilk kez BMW’nin doğduğu şehir olan Münih’te düzenlenirken, BMW Welt, BMW Museum, BMW Sustainability Lab gibi farklı mekanlarda değişik etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Daha fazla ve yüksek çözünürlüklü görsel için: https://we.tl/t-nV8fgEq2v0

Önümüzdeki 10 yılda 10 milyon elektrikli otomobilinin yollarda olmasını hedefleyen BMW Group IAA Mobility 2021’de en yeni elektrikli modelleri BMW iX ve BMW i4’ün yanı sıra MINI Electric Pacesetter ve BMW Motorrad CE 04 modelleriyle gövde gösterisi yapıyor.

BMW Group Neue Klasse Konseptiyle İkincil Malzeme Kullanımını Daha da Artıracak

IAA Mobility 2021’in ana temasını döngüsel ekonomi olarak belirleyen BMW Group, “RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYLCE” (Yeniden Düşün, Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştür)” yaklaşımına paralel olarak Neue Klasse konseptini de tanıtıyor. Şirket geçtiğimiz yaz açıkladığı CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma hedeflerini Neue Klasse konseptiyle daha da sıkılaştırma kararı alırken, bunun için ham madde çıkarımından üretim süreçlerine, otomobillerin yaşam döngüsünden geri dönüşüme kadar radikal değişimler ön görüyor. 

Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’nin (Science Based Targets Initiative) 1,5 Dereceye Yönelik İş Hedefleri taahhüdünde bulunan ilk Alman otomobil üreticisi olan BMW Group, tüm katma değer zincirlerinde tam iklim nötrlüğü hedefi doğrultusunda inovasyon gücünü daha fazla kullanıyor. Yeni ve çevreyi daha az kirleten malzemelerin kullanımına ağırlık verecek olan şirket sürdürülebilir premium kalitenin yeni standartlarını belirlemek için araştırma ve geliştirme çalışmalarında çevreyle uyumlu hammaddelere odaklanıyor.  

Elektrikli otomobillerde kullanılan kobalt, nikel ve alüminyum gibi materyallerin yüksek oranda tekrar kullanım potansiyellerini değerlendiren BMW aynı zamanda her yeni otomobilin iç ve dış bölümlerinde sürdürülebilir malzemelere ağırlık veriyor. Halihazırda yüzde 100’e kadar geri dönüştürülmüş plastik kullanımını gerçekleştiren şirket daha düşük karbon ayak izine sahip plastik üreticileriyle de iş birliği yapıyor. Geri dönüştürülmüş plastiğe ek olarak selüloz, kenevir, ahşap veya bambu gibi doğal liflerle güçlendirilmiş plastikler de kullanarak birincil madde kullanım yüzdesini daha da azaltan Grubun 2030 yılı hedefleri arasında ortalama yüzde 40’ı geri dönüştürülmüş malzeme içeren termoplastik kullanımı bulunuyor. 

Vegan deri döşeme uygulaması, kaynakların verimli kullanımı hedefi doğrultusunda BMW Group’un en önemli araştırmaları arasında yer alıyor. Biyolojik bazlı hammaddeler, yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyester ve mantar parçacıkları içeren sentetik deri, günümüzde kullanılan suni ürünlere nazaran yüzde 45 daha az CO2 salımı sağlıyor. 

6 Eylül’de kapılarını öncelikle basın mensuplarına açan IAA Mobility 2021’de BMW Group’un basın toplantısını; https://www.live.bmwgroup.com/en/live-streaming/ adresinden izleyebilirsiniz.

IAA’da Sergilenen Modeller Hakkında

BMW iX 

IAA Mobility 2021’de sahnenin en önemli yıldızı, BMW’nin elektrikli modellerindeki amiral gemisi iX. Kullanıcısına beşinci nesil eDrive sürüş sistemini sunan iX, dört tekerlekten çekiş sistemi ve WLTP normlarına göre xDrive40 versiyonunda maksimum olarak sunduğu 425 km’lik menziliyle dikkat çekiyor. BMW iX’te kullanılan sürüş sistemi, otomobilin iki elektrik motorunu, güç elektroniklerini, şarj teknolojisini ve yüksek voltajlı bataryayı kapsayan beşinci nesil BMW eDrive’dan oluşuyor. BMW iX’in yol tutuş yetenekleri ve kabin içindeki konfor seviyesi, sınıfında öncü ‘Carbon Cage’ ile sağlanırken, 0.25 Cd’lik sürtünme katsayısı sunan alüminyum uzay çerçevesi de yüksek sürüş menziline katkıda bulunuyor. BMW’nin elektrikli ilk SAV otomobili iX modeli, xDrive40 versiyonlarıyla 2021 yılının son çeyreğinde Türkiye’deki showroomlarda yerini alması bekleniyor.

BMW i4

İlk tam elektrikli Gran Coupé gövdeli model olan BMW i4, emisyonsuz sürüş keyfini dört kapılı otomobil ferahlığı ve pratikliğiyle birleştiriyor. En gelişmiş elektrikli sürüş sistemi olan beşinci nesil eDrive’a sahip i4’ün, 72 hücreli dört modül ve 12 hücreli üç modülden oluşan bataryası bulunuyor. Bu sayede otomobil DC şarj istasyonlarında 10 dakikalık dolum ile 164 km menzili kullanıcılarına sunabiliyor. WLTP formlarına göre 500 km’yi aşan menziliyle dikkat çeken BMW i4’ün boş bataryası AC şarj ile 8.5 saatten daha kısa bir sürede tamamen doluyor. Borusan Otomotiv BMW i4’ü 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yollarına çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupé 

4 Serisi’nin Coupé ve Cabrio gövdeli versiyonlarından sonra otomobil severlerin merakla beklediği Yeni 4 Serisi Gran Coupé, bu yıl BMW’nin evinde düzenleniyor olan IAA Mobility 2021’de görücüye çıkıyor. Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupé sahip olduğu sürüş dinamikleri, şık tasarımı ve iç mekânda sunduğu premium detaylarıyla dikkat çekiyor. Yeni 4 Serisi Gran Coupé’nin neredeyse 50:50 olan dengeli ağırlık dağılımı ve üstün aerodinamik detayları yol tutuş yeteneklerini en üst seviyeye çıkarıyor. Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupé’nin Türkiye’de 2021 yılının sonlarına doğru yollara çıkması hedefleniyor.

Yeni BMW Motorrad CE 04

Şehir içi iki tekerlekli mobiliteyi kolaylaştırmak için ilk defa BMW #NextGen 2020’de konsept olarak tanıtılan Yeni BMW Motorrad CE 04, BMW stadındaki yerini alıyor. Alışılmışın dışında fütüristik tasarıma sahip olan BMW Motorrad CE 04 31 kW (42 bg) güç üreten motoruyla 0’dan 50 km/s hıza sadece 2.6 saniyede çıkıyor. Yeni BMW CE 04’ün lityum-iyon pilleri sıfırdan tam doluluğa hızlı şarj ile 1 saat 40 dakikada ulaşıyor. BMW Motorrad CE 04 sahip olduğu teknolojik donanımlarla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kullanıcısına sunduğu en fark edilir donanımlardan biri olan 10.25 inç boyutundaki ekranı üzerinden sürüş ve navigasyon bilgilerine kolaylıkla erişiliyor. BMW Motorrad CE 04 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye yollarında olacak.

MINI Electric ve MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-In Hybrid

2021 yılının ilk yarısında tüm satışlarının yüzde 15’i elektrikli modellerden oluşan MINI 2030 yılında ürün gamını tamamen elektrikli modellerden oluşturacak. IAA Mobility 2021’de MINI Electric, plug-in hibrit motorlu Cooper SE Countryman ALL4 ve yenilenen görünümüyle ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda kendini kanıtlamış MINI Electric Pacesetter modellerini sergiliyor. MINI Cooper SE Countryman ALL4, çok yönlü karakterini öne çıkarmak ve macera temelli gezilere ilham vermek için fuarda MINI’ye özel tasarımlı tavan çadırıyla birlikte sergileniyor.  Elektrikli modellerin yanında MINI’nin en performanslı versiyonları olan MINI John Cooper Works de IAA Mobility 2021’de yerini alıyor. Çok çeşitli kullanım senaryolarına göre tasarlanan, tamamen elektrikli MINI Vision Urbanaut, ve URBAN-X girişimi de MINI Area’da dijital sunumlarla gösteriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz