TOYOTA GAZOO Racing 2022 Dakar Rallisi’ne Yeni Hilux ile Çıkıyor

TOYOTA GAZOO Racing, 2022 Dakar Rallisi’ne dört araçtan oluşan bir takımla katılacak. Takıma bir kez daha 2019 Dakar Rallisi kazananı Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel önderlik edecek. Giniel de Villiers ve co-pilotu Dennis Murphy ise onlara destek verecek.

2021’de Dakar Rallisi’ne çaylak olarak katılan ve üç kez Güney Afrika Cross-Country şampiyonu olan Henk Lategan ile co-pilotu Brett Cummings, performanslarını artırmaya odaklanacaklar. Takımın Dakar 2022 için dördüncü ikilisi, Shameer Variawa ve yeni co-pilotu Danie Stassen olacak.

Hail Uluslararası Rallisi’ni kazanan ve 2021 FIA Dünya Kupası Cross-Country Rallileri şampiyonasını kazanmayı garantileyen Nasser Al-Attiyah ve co-pilotu Mathieu Baumel, Dakar Rallisi için favori olarak öne çıkıyor.

TOYOTA GAZOO Racing pilotları, Dakar Rallisi’nde tamamen yeni Toyota GR DKR Hilux T1+ ile yarışacaklar. Bu araç, Dakar ile birlikte ilk kez bir uluslararası yarışa çıkacak. Daha cesur görünen yeni yarışçı Hilux’ta, yeni Toyota Land Cruiser’dan alınan çift turbo V6 benzinli motor yer alıyor. Ayrıca önceki araca göre daha büyük tekerlekler ve yeni süspansiyon sistemi bulunuyor. 2022 Dakar Rallisi için kapsamlı bir şekilde test edilen araca son olarak Kalahari Çölü’nde yarış için ayarlar yapıldı.

2022 Dakar Rallisi, otomotiv dünyasının en zorlu yarışlarından biri olmasının yanı sıra aynı zamanda FIA Dünya Rally-Raid Şampiyonası’nın (W2RC) ilk ayağı olacak. Bu şampiyonada da Nasser ve Mathieu mücadele edecek.

Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek 2022 Dakar Rallisi, 1 Ocak’ta başlayacak ve 14 Ocak’ta tamamlanacak. 1 Ocak’ta Ciddi’den start alacak yarışçılar Ha’il’e ulaşacaklar. İlk gün yol bölümü 815 km olacak ve bunu 19 km’lik kısa ve zamanın ölçüldüğü bir bölüm izleyecek. Burada 1. Etap için başlangıç sıralaması oluşturulacak.

Rota, daha sonra saat yönünde devam edecek ve yarışçılar Al Artawiyah ve Al Qaisumah gibi kasabaları ziyaret ederek Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ulaşacaklar. 8 Ocak’taki dinlenme gününe kadar burada kalacak yarışçılar, ralliyi 14 Ocak’ta Cidde’de tamamlayacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz