Continental kış lastikleri bir ilke imza atarak Kars’ta snowboard’a meydan okudu!

Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, test şampiyonu WinterContact serisi kış lastiklerinin yol tutuşu, güvenlik, dayanıklılık ve maksimum performans gibi özelliklerini en zorlu koşullarda sergilemek üzere Kars’ta bir test sürüşü gerçekleştirdi. Continental WinterContact serisi kış lastikleri, Türkiye’de bir ilk olarak Kars’ın karlı ve zorlu zemininde snowboard’a meydan okudu. Snowboard’da başarılı oyuncu ve sporcu Furkan Kızılay yer alırken, aralarında milli sporcu İbrahim Okyay’ın da olduğu profesyonel yarış pilotları, Continental kış lastikleriyle başarılı bir performansa imza attı.

Continental Türkiye, kış lastiklerinin en zorlu koşullara uyum sağlayan üstün performansını göstermek amacıyla farklı bir test sürüş etkinliği düzenledi. Ülkemizin en soğuk ve karlı illerinden Kars’ta gerçekleştirilen test sürüşünde Continental kış lastikleri snowboard‘a meydan okudu. Türkiye’de daha önce denenmeyen bu meydan okumayla Continental bir ilke de imza atmış oldu. Snowboard‘unüstündeki isim ise kış sporlarında başarılarıyla tanınan, deneyimli oyuncu Furkan Kızılay oldu. Survivor programının 15 Ocak’ta başlayacak yeni sezonu All Star’a gitmeden hemen önce Continental Türkiye’nin düzenlediği meydan okumaya katılan Furkan Kızılay’ın karşısında ise profesyonel yarış pilotları vardı. Motor sporlarında 10 kez Türkiye Şampiyonu olan, Genesis Racing Team, Proton Türkiye, Kosifler Motorsport ve Borusan Otomotiv Motorsport yarış takımlarını kurmuş milli sporcu İbrahim Okyayda Türkiye’de ilk kez düzenlenen meydan okumaya katılan isimler arasında yer aldı.

Test şampiyonu WinterContact serisi ile zorlu hava koşulları kolayca aşıldı

Kars’ta gerçekleşen meydan okumada Continental’in test şampiyonu WinterContact serisi kış lastikleri kullanıldı. Continental’in geliştirdiği Cool ChiliTM teknolojisine sahip olan lastikler, ıslak yolda mükemmel yol tutuşu sağlayarak fren performansını artırıyor. Kompakt ve orta büyüklükte araçlara göre geliştirilen WinterContact serisi, ıslak kış yollarında fren yapıldığında yüzde 5 oranında daha iyi performans sergiliyor. WinterContact serisi, tüm zorlu hava koşullarında mükemmel yol tutuşu, fren mesafesi ve kaymadan viraj alabilmesiyle testlerde de en güvenilir kış lastiği olarak göze çarpıyor. Seride yer alan ve geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan WinterContact TS 870, karlı yolda daha iyi kavrama sunuyor. Yeni sırt deseni sayesinde yağışlı havalarda suyu daha hızlı bir şekilde tahliye ederek suda kızaklamaya karşı daha iyi koruma sağlayan TS 870, ıslak zeminde olağanüstü frenleme gibi üstün özelliklerinin yanı sıra düşük yakıt tüketimi ile de kışın zorlu koşullarında bile uzun mesafeler kat etmeye yardımcı oluyor.

Kars Sarıkamış’ta Furkan Kızılay ve Bitci Racing’in keyifli ve kıyasıya rekabet içeren meydan okumasını https://www.youtube.com/watch?v=sepgOsqd2fs&t=8s adresinden izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz