Karsan, Mersin’e 118 Adet CNG’li Yeni Otobüs Teslimatı Yapacak
Mersin’in Şehir İçi Ulaşımı 272 Araçlık Filo ile Karsan’a Emanet

Karsan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını Menarinibus Citymood CNG (doğalgaz) yakıtlı yeşil otobüsleriyle rahatlatmaya devam ediyor. Şehrin tarihi dokusu ve mimarisiyle uyumlu şekilde, daha çevreci otobüsler kullanmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası katkılarıyla açtığı yeni araç alımı ihalesini Karsan kazandı. Kazanılan 21,9 milyon Euro’luk bu son ihale ile Karsan, 84 adedi 12 metre ve 34 adedi 18 metre olmak üzere toplam 118 adet Menarinibus Citymood CNG’li otobüsü Mersin Belediyesi’ne 2022 yılı içinde teslim edecek. 2021 yılında Mersin Belediyesi’ne 87 adet CNG yakıtlı otobüs teslim eden Karsan, 2022 yılında tamamlanacak teslimatlarla toplam 205 adet CNG’li Menarinibus Citymood otobüsü Mersinlilerin kullanımına sunmuş olacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yine 2022 yılında teslimatları tamamlanacak 67 adet 8 metrelik Karsan Atak otobüslerle birlikte Karsan’ın Mersin’de hizmet veren toplam araç sayısı ise 272 adete çıkacak ve bu araçlar Mersin halkının konforlu ve güvenli biçimde şehir içinde seyahat etmesine olanak sağlayacak. Yapılan ihale anlaşması kapsamında imza töreni, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Sekreteri Olcay Tok, Başkan Danışmanı Ertan Güneş, Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topcuoğlu, Toplu Taşıma Müdürü Bayram Demir ile Karsan CEO’su Okan Baş, İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Yurt İçi Satış Müdürü Adem Metin ve Bölge Müdürü Fırat Acar  katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye’de minibüs ve otobüs üretiminin en önemli oyuncularından biri olarak çevreci modellerle ulaşımın geleceğine yön veriyoruz. Gerek elektrikli gerek CNG’li ve çevreci modellerimizle  mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla şehirlerin modern dönüşümüne öncülük ediyoruz. Tarihi ve modern bir dokuya sahip Akdeniz sahil şeridinin en güzel kentlerinden Mersin’de de 12 ve 18 metrelik CNG’li Menarinibus Citymood otobüslerle ihale kazanmış olmaktan ve Mersin’in doğasına çevreci otobüslerimizle katkı sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz  açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticileri arasında yer alan Karsan, sunduğu modern toplu ulaşım çözümleriyle çevreci şehirlerin tercihi olmaya devam ediyor. Karsan, önemli

Avrupa pazarlarına sunduğu modellerinin yanı sıra yerli üretim modelleriyle Türkiye’de de şehir içi toplu ulaşım çözümlerinde tercih edilen marka olmayı sürdürüyor.. Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası katkılarıyla açtığı yeni araç alımı ihalesini Karsan kazandı. Yapılan ihale anlaşması kapsamında imza töreni, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Sekreteri Olcay Tok, Başkan Danışmanı Ertan Güneş, Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topcuoğlu, Toplu Taşıma Müdürü Bayram Demir ile Karsan CEO’su Okan Baş, İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Yurt İçi Satış Müdürü Adem Metin ve Bölge Müdürü Fırat Acar  katılımıyla gerçekleştirildi. Karsan, 84 adedi 12 metre ve 34 adedi 18 metre olmak üzere toplam 118 Menarinibus Citymood CNG’li otobüsü Mersin Belediyesi’ne 2022 yılı içinde teslim edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye’de minibüs ve otobüs üretiminin en önemli oyuncularından biri olarak çevreci modellerle ulaşımın geleceğine yön veriyoruz. Gerek elektrikli, gerek CNG’li ve çevreci modellerimizle  mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla şehirlerin modern dönüşümüne öncülük ediyoruz. Tarihi ve modern dokuya sahip Akdeniz sahil şeridinin en güzel kentlerinden Mersin’de de 12 ve 18 metrelik CNG’li Menarinibus Citymood otobüslerle ihale kazanmış olmaktan ve Mersin’in doğasına çevreci otobüslerimizle katkı sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en genç otobüs filosu Karsan ile Mersin’de

Karsan, 2021 yılında Mersin Belediyesi’ne hali hazırda teslim ettiği 87 CNG’li Citymood otobüse ek olarak 2022 yılında tamamlanacak teslimatlarla toplam 205 adet CNG’li Citymood otobüsü Mersinlilerin kullanımına sunulmuş olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yine 2022 yılında teslimatlarını tamamlanacak 67 adet 8 metrelik Atak otobüslerle birlikte Karsan’ın Mersin’de hizmet veren toplam araç sayısı ise 272 adete çıkacak ve Mersin halkının konforlu ve güvenli biçimde seyahat etmesine olanak sağlayacak. Böylece, Türkiye’nin en genç otobüs filosu Mersin’de Karsan ile faaliyete geçecek.

Tüm ihtiyaçları karşılıyor

Akdeniz sahil şeridinin en güzel kentlerinden Mersin’i çevreci araçlarla buluşturmak için yeni CNG’li araçlarını teslimat için hazırlayan Karsan, modellerini yüksek teknoloji ile donattı. Mersin şehrinde büyük oranda kadın şoförler tarafından kullanılan 12 ve 18 metrelik CNG’li otobüsler, konforu ve çevreciliğinin yanısıra  yakıtta cimriliği ile Mersin Belediyesi’ne ciddi oranda operasyonel tasarruf sağlıyor. Araçlar, yüksek teknolojiye sahip kamera ve kayıt sistemleri, çarpışma sensörleri, özellikle pandemi döneminde ihtiyacı

daha da belirgin hale gelen temiz hava girişli yüksek kapasiteli sürücü ve yolcu klimaları ile donatılmış olarak sunuluyor.

Çevre dostu CNG yakıtlı otobüsler operasyon maliyetlerini de düşürüyor

Düşük yakıt sarfiyatı ve düşük operasyon maliyetleri sunan 12 metrelik (CNG yakıtlı) doğalgazlı Menarinibus Citymood solo otobüs modeli tam alçak tabanlı yapısı, bağımsız ön süspansiyonu ve üstün konforuyla kent ulaşımındaki yolculukları keyife dönüştürürken, diyagnoz özellikli tam dijital ekranı, geniş görüş açısı ve otomatik şanzımanıyla kullanıcısına rahat operasyonlar sunuyor. Çevreci, Euro 6 normlarına uygun 7,8 litre hacme sahip FPT CURSOR 8 CNG motoru, kullanıcılarına 243 kW güç ve maksimum 1.300 Nm tork sunuyor. 35 sabit koltuğu ve toplam 135 kişilik yüksek yolcu kapasitesiyle şehir içi ulaşıma farklı bir boyut kazandıran 18 metre uzunluğundaki CNG yakıtlı Menarinibus Citymood körüklü otobüs modeli ise konfor alanını genişleterek maksimum kapasitede hizmet sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz