Mega Kent’in yeni metrobüsleri hizmete başlıyor

Otokar, İstanbullular için özel olarak ürettiği metrobüslerin ilk 20 adedini teslim etti

Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, İETT Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl açılan 100 adetlik metrobüs alım ihalesinin 20 adetlik ilk teslimatını gerçekleştirdi. İstanbullular için özel olarak üretilen yerli metrobüslerin teslimat töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün katılımıyla gerçekleşti. İstanbul ulaşımında standartları yükseltecek 200 yolcu kapasiteli ve 21 metre uzunluğundaki Otokar KENT XL metrobüslerin teslimatı bu yıl tamamlanacak. Otokar, İETT’ye araçların 3 yıl satış sonrası hizmetini de sunacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, İstanbullular için özel olarak ürettiği KENT XL metrobüslerin ilk 20 adedini teslim etti. 2012 yılından bu yana İETT bünyesindeki 1000’den fazla aracıyla her gün on binlerce İstanbulluya konforlu ulaşım sunan Otokar, yerli metrobüsleri İETT’nin Edirnekapı’daki  metrobüs garajında düzenlenen törenle teslim etti. KENT XL metrobüslerin teslimat töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç‘ün katılımıyla gerçekleşti. Araçların 3 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerini de sağlayacak olan Otokar, İstanbul’un toplu ulaşımdaki yeni yüzü olacak araçların teslimatını partiler halinde bu yıl içinde tamamlayacak. Yeni KENT XL metrobüsler, İstanbul’da günde yaklaşık 1 milyon kişiye toplu taşıma hizmeti sunulan, toplamda 52 km uzunluğundaki metrobüs hattında hizmet verecek. 

TÜRKİYE’NİN YERLİ METROBÜSÜ

Son yıllarda Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki pek çok büyükşehir belediyesinin yanı sıra Avrupa’da Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya gibi ülkelerde tercih edilen Otokar’ın araç ailesine kattığı Kent XL, mega kent İstanbul için özel olarak geliştirildi. Araç, İstanbul’un tüm yol ve hava koşulları gözetilerek Türk mühendislerince tasarlandı ve Türk işçileri tarafından üretildi. Tasarımı, yüksek performansı, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketimi, üst seviyede emniyet ve konforu ile toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatacak olan yerli metrobüs, 200 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Yolcuların hızlı bir şekilde metrobüse binmesine ve inmesine imkân veren geniş, güvenli ve dışa açılan kapılara sahip olan araç, basamaksız tasarımı ve kolay ulaşılabilir koltuklarıyla toplu taşımada engelleri de ortadan kaldırıyor. KENT XL; yüksek tavan yapısı, ferah iç hacmi ve güçlü kliması ile şehir içi toplu taşımacılıkta üst düzey konfor vadediyor. Araç, yüksek ısı ve ses yalıtımıyla da fark yaratıyor.

“METROPOLE YAKIŞIR BİR ARAÇ GELİŞTİRDİK”

Otokar’ın ihtiyaca özel olarak tasarlayıp ürettiği otobüslerinin Türkiye dahil 50’yi aşkın ülkede toplu taşımada fark yarattığını belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Türkiye’de ve başta Avrupa olmak üzere 50’den fazla ülkede her gün milyonlarca yolcu Otokar araçlarıyla seyahat ediyor. İstanbul toplu ulaşımındaki uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve deneyimimizi, mühendislik ve Ar-Ge kabiliyetlerimizle birleştirerek İstanbul için en ideal metrobüsü geliştirdik. Mühendislerimiz dünyaya örnek olan metrobüs hattını detaylı analiz etti; bu hattın zorluklarının bilincinde olarak İstanbul’a en iyi hizmet edecek özel metrobüsleri tasarladı. Çalışma arkadaşlarımız özenle üretti. Otokar olarak İstanbul’a, İETT’ye yeni bir alanda yeni bir araçla hizmet verecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin yerli metrobüsü KENT XL ile İstanbul ulaşımındaki standartları yükseltmeyi hedefliyoruz. Yıl içinde partiler halinde teslimatlarını tamamlayacağımız araçlarımızın satış sonrası hizmetleri için de her daim İstanbul’un yanında olacağız. Yeni metrobüslerin İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TÜRK MÜHENDİSLERİN GELİŞTİRDİĞİ METROBÜS YAYA VE BİSİKLETİ ALGILIYOR 21 metre uzunluğundaki KENT XL, direksiyonlanabilir bağımsız süspansiyonlu 4’üncü aks yapısı ile yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Dönüşlerde savrulmayı engelleyen, motorun gücünü ve torkunu otomatik olarak limitleyen, elektronik körük yönetim sistemiyle yüksek güvenlik sunan Otokar KENT XL, sürüş esnasında çevresini tarayıp, yaya ve bisiklet algılıyor. Araç, kör noktaları tespit ederek tehlike anında şoförü ikaz eden uyarı sistemlerini de üzerinde barındırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz