Yeni BMW 7 Serisi Üretimi Dingolfing Fabrikasında Başladı

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, kişiye özel lüks mobiliteyi yeniden yorumladığı amiral gemisi otomobili, Yeni BMW 7 Serisi’nin üretimine başladı. BMW Group tarafından iFactory olarak tanımlanan ve Yeni BMW 7 Serisi üretimi için 300 milyon Euro değerinde yatırım yapılan tesiste, tamamen elektrikli ve hibrit motorlu otomobillerin güç üniteleriyle yüksek voltajlı bataryaları da üretiliyor.

BMW’nin 45 yıllık geçmişe sahip amiral gemisi modeli; BMW Group’un yeşil, dijital ve sürdürülebilir üretim tesisi Dingolfing Fabrikası’nda içten yanmalı ve tam elektrik motorlu versiyonlarıyla üretilmeye başlandı. Otomobilin Plug-in Hybrid motorlu versiyonunun üretimine de kısa süre içinde başlayacak olan tesis, böylelikle üç farklı motorlu Yeni BMW 7 Serisi’ni aynı çatı altında üretiyor olacak.

BMW Group’un yeni üretim vizyonu paralelinde radikal bir dönüşüm içinde olan Dingolfing Fabrikası, yeni BMW 7 Serisi üretimi için optimize edilmiş üretim bandı ve lojistik gereksinimler doğrultusunda hem BMW Group’a milyonlarca Euro tasarruf sağlıyor hem de çevreyi daha az kirleten bir tesis olarak otomotiv sektöründe örnek teşkil ediyor.

Lüks E-Mobilitenin Geldiği Son Nokta

BMW’nin elektrikli ürün gamındaki amiral gemisi olan iX, 2022’de yollarla buluşacak Yeni BMW 7 Serisi ve Yeni BMW 7 Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonu i7, Dingolfing Fabrikası’nın sahip olduğu lüks segment elektromobiliteyi simgeliyor.

2022’nin sonuna kadar Dingolfing Fabrikası’nda üretilen dört BMW’den birinin elektrikli olması hedeflenirken, tesisin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden oluşması hedefleniyor.

Tamamen Elektrikli, Hibrit ve İçten Yanmalı Güç Ünitesi Alternatifleri

Yeni BMW 7 Serisi Avrupa’da ilk etapta tamamen elektrikli BMW i7 xDrive60 versiyonuyla satışa sunulacak. WLTP normlarına göre 625 km’ye varan menzil sunan bu modeli ön ve arka aksta yer alan iki elektrik motoru hareket ettiriyor. Toplamda 544 beygir güç ve 745 Nm tork üreten Yeni BMW 7 Serisi i7 xDrive60, DC şarj istasyonunda yüzde 10’dan yüzde 80 doluluğa sadece 34 dakikada ulaşabiliyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nin en güçlü motor seçeneklerinden biri olarak Yeni BMW M760e xDrive öne çıkıyor. Plug-in Hybrid teknolojisine sahip bu model, 571 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. 2023’ün başlangıcında birçok pazarda satışa sunulması planlanan Plug-in Hybrid motorlu Yeni BMW 7 Serisi, tamamen elektrikli model gibi eDrive teknolojisinin 5. jenerasyonuna sahip. Bu teknoloji sayesinde otomobil sadece elektrikle 80 km mesafe kat edebiliyor.

740d xDrive dizel motorlu versiyon ise Yeni BMW 7 Serisi’nin alternatif motorları arasında yer alıyor. Bu 300 beygir güç çıkışına sahip olan üniteli Yeni BMW 7 Serisi modelleri 2023 yılının ilkbaharında Avrupa pazarında yerini alması bekleniyor.

Maksimum Esnekliğe Sahip Üretim

BMW Group’un Dingolfing’te oldukça başarılı biçimde uyguladığı esnek üretim sistemi sayesinde Yeni BMW 7 Serisi, tamamen elektrikli, hibrit ve içten yanmalı motor seçenekleriyle aynı bant üzerinde üretiliyor. Ayrıca bu üretim bandı BMW iX, BMW 5 Serisi ve BMW 8 Serisi’nin de üretiminin gerçekleştiği bant olarak öne çıkıyor. 

İlk defa çift gövde rengiyle tercih edilebilen Yeni BMW 7 Serisi’nin özel boyası için seri üretimden elde edilen teknikler ve Dingolfing’te uzmanlaşmış boya uzmanları kullanılıyor.

Bataryalar ve Elektrik Motorları Yanı Başında Üretiliyor

Tamamen elektrikli Yeni BMW 7 Serisi i7’nin elektrik motoru ve yüksek voltajlı bataryalarının üretimi Yeni BMW iX, Yeni BMW i4 ve BMW iX3 modellerinin de olduğu gibi bu tesise çok yakın bir konumda bulunan BMW Group e-Drive Üretimi Yetki Merkezi’nde gerçekleşiyor.

İki üretim bandı olan merkezde yılda 500 bin adetten fazla elektrikli araç için parça üretiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz