Toyota 5. Nesil Prius’u Dünya Prömiyeriyle Tanıttı

Toyota, 1997 yılında tanıtılmasından bu yana tüm dünyaya öncülük eden hibrit Prius modelinin yeni neslini tanıttı. Kısa zamanda elektrifikasyonun ve geleceğin trendlerini belirleyen bir model haline gelen Prius, yeni nesliyle başarısını daha ileriye taşıyacak. Japonya’da dünya prömiyeri yapılan yeni nesil Prius, Los Angeles Fuarı’nda ilk kez sergilenirken plug-in hibrit olarak sunulacak aracın Avrupa’daki prömiyeri ise 5 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Dinamik sürüş performansı, artırılmış verimliliği, yeni iç ve dış tasarımıyla 5. nesil Prius, 25 yıl önce başlayan yenilikçi olma geleneğini sürdürmeye devam edecek. 5. nesil Plug-in Prius’un, 2023 yılının bahar aylarında Avrupa yollarına çıkması planlanıyor.

Karbon nötr ve sıfır emisyona giden yolda hibrit teknolojisiyle büyük katkılar sağlayan Toyota, hibrit, elektrikli ve yakıt hücreli araç teknolojilerinin yanı sıra yeni Plug-in Prius ile daha fazla alternatif sunmaya devam edecek.

Yeni nesil hibrit sistemiyle daha keyifli sürüş deneyimi

Plug-in Prius, yeni nesil hibrit sistemiyle sürüş deneyimini her açıdan daha ileriye taşıyor. Daha fazla güce ve daha yüksek verimliliğe sahip yeni Prius, TNGA 2.0l motoruyla 148 PS (120 kW) güç üretiyor. Yeni 160 PS’lik (111 kW) elektrik motoruyla birlikte ise toplamda 223 PS (164 kW) güce sahip.

Yeni Prius, daha dinamik sürüşler sağlayan güç artışının yanı sıra günlük sürüşlerin çoğunu tam elektrikli modunda gerçekleştirecek şekilde tasarlandı. Yeni 13.6 kWh lityum iyon batarya sayesinde mevcut jenerasyona göre sıfır emisyonlu sürüşü, yüzde 50’nin üzerinde artırıldı. Maksimum enerji verimliliği için temiz enerji, aynı zamanda tavandaki opsiyonel güneş panelleriyle de sağlanabiliyor.

Yeni hibrit ünitesiyle daha güçlü ve dinamik tepkiler veren yeni Prius, aerodinamik olarak revize edilen gövdeye sahip. Böylece daha iyi yakıt verimliliği, yol tutuş ve denge sağlanıyor.

Prius çizgileri coupe tarzı dinamik tasarımla evrimleşti

Prius modelinin ikon haline gelen orijinal tasarımı, yeni nesille birlikte daha akıcı ve daha alçak bir siluetle evrimleşti. Sürüş yüksekliği 50 mm azaltılan yeni Prius’un, 50 mm daha uzun aks aralığı var. Uzunluğu önceki nesle göre 46 mm azaltılan yeni araç, 22 mm daha geniş oldu. Daha dinamik bir tasarımla öne çıkan yeni nesil Prius, ön tarafta farlara zarif bir şekilde entegre edilen çekiç başlı tasarıma ve arkada üç boyutla ışıklandırmaya sahip oldu.

Kabin ise, çevre, sürüş modülü ve akan ön konsol ile üçe ayrılan “Ada Mimarisi” adı verilen temayla tasarlandı. Prius’ta sürücü ve yolcular için geniş bir yaşam alanı sunuluyor. Yüksek kaliteye sahip malzemeler, dinamik hisse sahip bir tasarımla harmanlanıyor. 7 inç TFT LCD sürücü göstergeleri sürücünün rahatça görebileceği şekilde konumlandırılırken, yeni tasarlanan orta konsol ise, kabin konforunu öne çıkarıyor. Yeni merkezi ekran sürücünün görüş açısını iyileştirecek şekilde yerleştirildi. Araçta yer alan ön konsol ışıklandırmaları ise Toyota Safety Sense’in uyarılarıyla bağlantılı olarak çalışabiliyor ve renk değişimleriyle sürücüyü uyarabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz