Scania Modüler ve Esnek Yeni Şasisi MACH ile Ezberleri Bozuyor

Scania, sürekli gelişim odaklı yenilikçi yaklaşımıyla sektörüne öncü olmaya devam ediyor. Müşterilerine her zaman en yeni ve pratik ürünleri sunmaya odaklanan Scania, yeni model lansmanı gerçekleştirmeden ürün iyileştirmelerine devam ediyor. Bu felsefe kapsamında, 2023 yılı Ocak ayından itibaren sadece MACH (Modular Architecture Chassis/Modüler Mimari Şasi) şasili araçların üretimine devam edecek.

MACH mimarisiyle birlikte, 2016 yılından bu yana NTG modellerinde kullanılan şasiye de veda edilecek ve tüm seçenekler MACH mimarisi üzerinde şekillenecek. Bu yeni modüler şasiyle birlikte, müşteriler kendilerine en uygun alternatiflerle Scania modellerini tercih edebilecekler.

Modüler esnek şasi

MACH şasinin öne çıkan en önemli özelliği yeni yakıt ve SCR depolarıyla birlikte gelmesi. Esnek şaside yakıt tankları, müşteri isteğine göre önde veya arkada konumlandırılabiliyor.

Scania modüler sisteminde Mach Şasi artık her zamankinden daha çok yönlü. Yeni tasarım, Scania araçlarının daha sorunsuz üstyapı oluşturma sürecini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda optimum yük dağılımı için daha fazla olanak sağlarken yük taşıma potansiyelini de artırıyor.

Tasarımda sağlamlık ve esneklik

Özel deliklere sahip Yeni Şasi şablonu, kullanılacak kasa seçimi (üst yapı) ve montajı konusunda çeşitliliği ve ihtiyaca özel özgürlük sunuyor. Bu, şasi ve üstyapı arasında daha iyi entegrasyonun yanı sıra daha modüler ve esnek bir şasi yerleşimi sağlarken, aynı zamanda uygulama ne olursa olsun ihtiyaca özel bir çözüm de üretiyor.

D şeklindeki yakıt deposu

Scania, D-şekilli alüminyum dizel yakıt deposu serisi, her zamankinden daha hafif ve sağlam olan yeni bir geometrik tasarıma sahip. 165 litreden 910 litreye kadar pek çok farklı boyutta sunulan depo yelpazesi, silindirik gövdenin sağlamlığı ile dikdörtgen bir deponun hacim avantajlarını birleştiriyor.

123 ve 150 Litrelik SCR tankları Scania’nın yandan monteli SCR depoları, aktarma organlarının üstün emisyon kontrolünün çok önemli bir parçasıdır. Scania İkiz (Twin) SCR sistemi, 123 litre ve 150 litre SCR depoları aracılığıyla daha yüksek AdBlue hacim kapasitesi sunarken, yakıt ve AdBlue kapasitesi arasında bire birlik hacim oranını sağlıyor.

Scania Super, MACH Chassis Modular architecture chassis
Modular Architecture Chassis (MACH) Tanks in different positions

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz