ASF Otomotiv Fortune 500 listesinde yeni bir rekora imza attı

0
2513

ASF Otomotiv Fortune 500 listesinde yeni bir rekora imza attı

Türkiye otomotiv sektörünün önemli markalarından ASF Otomotiv, en başarılı şirketlerin yer aldığı Fortune 500 listesine dördüncü kez girdi.

Fortune Türkiye dergisinin 2009 yılından bu yana düzenlediği ’’Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi’’ araştırmasının sonuçları açıklandı. ASF Otomotiv, şirket cirolarına göre yapılan sıralamada ilk kez 2014 yılında 348. sıradan girdiği Fortune 500 listesinde 2015 yılında 329, 2016’da 279, 2017’de ise 238. sırada kendine yer bularak yeni bir rekora imza attı.

İstanbul’un en yüksek ciro yapan 139. şirketi

Renault, Dacia, Ford ve FIAT gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki yetkili satıcılıklarının yanı sıra Avrupa’nın dev kiralama şirketlerinden Europcar ve Interrent’in Türkiye’deki operasyonlarını yürüten ASF Otomotiv, listedeki İstanbul içi şirketler kategorisinde ise 139’uncu sırada yer aldı.

Türkiye’nin en çok satış yapan yetkili bayisi
Son üç yılda 70 bin adetlik araç satış rakamına ulaşan ASF Otomotiv, 350 bin araca ise servis hizmeti sağlayarak kendi tarihinin en yüksek performansını elde etmişti. Şirket ulaştığı satış rakamlarıyla son 15 yılda en çok satış yapan yetkili bayii unvanını elinde bulundurmaya devam ediyor.

Fidan: Lokomitif olma misyonumuzu sürdüreceğiz

ÖTV artışları ve kurlardaki sert yükselişlere rağmen otomotiv sektöründe rekorlarla dolu bir yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan: ’’ Liderliği korumanın lider olmaktan daha zor olduğunu bilerek bu yolda değerli müşterilerimiz ile beraber yürüyor, tüm iş ortaklarımıza ama öncelikle bu başarının mimarı olan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sektörde lokomotif olma misyonumuzu sürdüreceğiz’’ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz