MINI ELECTRIC

Türkiye’de İlk Kez İstinye Park’ta Sergilenecek

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI%100 elektrikli ilk seri üretim modeli MINI ELECTRIC’i İstinye Park’ta otomobil meraklıları ile buluşturuyor. 30 Kasım – 8 Aralık 2019 tarihleri arasında İstinye Park alışveriş merkezinde ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkmaya hazırlanan MINI Electric’e sahip olmak isteyenler Aralık ayının ikinci yarısından itibaren onlinestore.mini.com.tr adresi üzerinden de ön sipariş verebilecek. MINI Electric, Mayıs ayı itibariyle Türkiye’de yollarla buluşacak.

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde üretime hazır hale gelen yeni MINI ELECTRIC, 184 beygir gücündeki motoru ve 232 km’ye ulaşabilen menziliyle dikkat çekiyor. Genlerindeki karakteristik MINI özelliklerini oluşturan keyifli sürüş, etkileyici tasarım ve premium kalite anlayışını koruyan MINI ELECTRIC, markanın ilk yüzde yüz elektrikli seri üretim modeli olma özelliğini taşıyor. Tamamen MINI tarafından geliştirilen sürüş dinamikleri sayesinde MINI ELECTRIC benzersiz bir kullanım keyfi vadediyor. MINI’ye özgü go-kart hissini koruyan ve benzersiz bir esneklik sunan MINI ELECTRIC, özel olarak geliştirilen lityum-iyon bataryaları ile tam şarjda 232 km’ye ulaşabilen bir menzil sunabiliyor.

3.9 saniyede 60 km/s hıza çıkıyor

MINI ELECTRIC, 184 bg güç üreten motoru ile 0-60 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede gerçekleştirirken, 0-100 km/s hızlanmasını da 7.3 saniyede tamamlıyor ve elektronik olarak sınırlandırılan 150 km/s’lik son hıza ulaşabiliyor. Güncel MINI 3 Kapı modeli üzerinde geliştirilen MINI ELECTRIC, MINI’nin şehir içi ulaşım konusunda öncülük ettiği konsept elektromobilite çağına en uygun şekilde ayak uydurarak, öncü rolünü korumaya devam ediyor. Tamamen elektrikli ilk premium küçük otomobil olarak yollarla buluşmaya hazırlanan MINI ELECTRIC, 50 kW’lık hızlı şarj sayesinde 32.6 kWh kapasiteli pillerinin yüzde 80’ini sadece 35 dakikada doldurabiliyor.

Özel kokpit tasarımı

MINI ELECTRIC, iç mekanda sunduğu 5.5 inçlik renkli ekrana sahip gösterge paneli ile de standart MINI modellerinden ayrılıyor. Dört farklı sürüş modu bulunan MINI Cooper SE’nin, bu modlara göre değişken tema ve renklere bürünebilen renkli ekranından otomobille ilgili diğer sürüş bilgilerine de erişilebiliyor. Bataryaların da etkisiyle MINI Cooper S 3 Kapı’ya göre sadece 145 kg daha ağır olan MINI Cooper SE’nin 211 litrelik bagajı koltukların yatırılmasıyla birlikte 731 litreye kadar çıkıyor. Yüksek voltajlı batarya paketinin otomobilin zeminine yerleştirilmesi sayesinde MINI Cooper SE’nin bagaj kapasitesinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz