Ford Trucks, Romanya’da 1000’inci kamyonunu teslim etti…

Ford Trucks, 2 yılda Romanya’daki 1000 araçlık satışa ulaştı

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Doğu Avrupa’daki en önemli pazarlarından biri olan Romanya’da 1000’inci kamyonunu Bükreş’te distribütörü Cefin Trucks’ın düzenlediği bir törenle müşterisine teslim etti.

Gerçekleştirilen törende konuşan Ford Trucks Uluslarararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman, “Ford Trucks olarak, 2 yıl gibi kısa sürede Romanya’da ağır ticari segmentinde %8 pazar payına ulaştık. İnşaat segmentinde %27’lik pazar payıyla lideriz. Ayrıca, yol kamyonu segmentinde %24’lük pazar payımızla ikinciyiz.” dedi.

Ağır ticari sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile global rekabette öne çıkan Ford Trucks, Doğu Avrupa’daki önde gelen ihracat pazarlarından Romanya’da 1000’inci kamyonun teslimatına imza attı.

28 Kasım Perşembe günü Bükreş’te gerçekleştirilen törene Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman ve Orta ve Doğu Avrupa Bölgeler Müdürü Selim Yazıcı katıldılar.

Romanya’da inşaat segmentinde pazar liderliği Ford Trucks’ta

Romanya pazarına ilk kez Mayıs 2017’de distribütör ataması gerçekleştirerek girdiklerini belirten Ford Trucks Uluslarararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Romanya gerek AB üyeliği ile birlikte hızla gelişen ekonomisi, gerekse de inşaat sektöründeki yeni projeler ve devletin yatırım destekleri ile odak pazarlarımızdan biri konumunda. Ford Trucks olarak, Romanya’da çok kısa bir sürede 1000’inci kamyonumuzun teslimatını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıyı Romanya’daki distribütörümüz Cefin Trucks ile birlikte ürün kalitemiz, ürünlerimizin Avrupa pazarlarına olan uygunluğu, yüksek mühendislik yeteneğimiz, Ar-Ge gücümüz ve ileri teknolojilerimiz sayesinde elde ettik. Bunun yanında ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü çekicimiz F-MAX de çok önemli bir rol oynuyor Şu an Romanya’nın tüm büyük şehirlerinde yapılanmamızı tamamlamış bulunuyoruz. Tam 12 lokasyonda satış ve satış sonrası servis hizmeti ile yedek parça tedariki sunuyoruz. 2019 sonunda bu sayı 14 lokasyona ulaşacak. Tüm bu çalışmalar ve yoğun emeklerimiz sonucunda, 2 yıl gibi kısa bir sürede Romanya’da ağır ticari segmentinde %8 gibi önemli bir pazar payına ulaştık.”

Romanya’da inşaat segmentinin hızlı bir büyüme sürecinde olduğunu ifade eden Duman, “Diğer yandan, Romanya’da inşaat segmentinde %27’lik pazar payıyla sektörde lider konuma ulaştık. Ayrıca, yol kamyonu segmentinde %24’lük pazar payımızla ikinci durumdayız. Tüm bu başarıları 2 yıl gibi kısa bir sürede elde ettik.” diye konuştu.

2019 ITOY ödüllü F-MAX’le Romanya’da daha da büyüyecek

Romanya’da 2019 ITOY ödüllü F-MAX’in hızlı büyümelerine ivme kazandıracağını söyleyen Emrah Duman sözlerine şu şekilde devam etti “ITOY ödülünün ardından Avrupa’dan gelen yoğun talep üzerine büyüme planlarını revize ederek, bu doğrultuda yurt dışı organizasyon yapımızı yeniden düzenledik. 10’u aşkın ülkede ülke ve bölge müdürlükleri atamaları gerçekleştirerek, Avrupa’da büyük bir hızla büyümeyi hedefliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz