Mercedes-Benz ve Allison, Endonezya’ya tam otomatik şanzıman donanımlı 250’den fazla otobüs ihraç ediyor

2019’un ikinci yarısında satış anlaşması yapılan otobüsler, Mayıs ayında Endonezya’da hizmet vermeye başlayacak. Şehir içi toplu taşıma, şehirlerarası ulaşım ve Cakarta’daki BRT metrobüs sistemi için sunulan Mercedes-Benz OH 1626 otobüsler, Allison T280R™ tam otomatik şanzıman donanımına sahip.

Geçen yılın ikinci yarısında 250’den fazla şehir içi otobüs satışı ile Mercedes-Benz/Brezilya ve Allison Transmission, dünyadaki en yüksek nüfus yoğunluğundan birine sahip ve Güneydoğu Asya’daki önemli ülkelerinden biri olan Endonezya’daki pazar varlığını arttırdı. Şanzımanların yaklaşık yarısı, geçen Kasım ayında teslim edildi ve Mayıs ayında araçların faaliyete geçmesi bekleniyor. Allison T280R™ tam otomatik şanzıman donanımlı OH 1626 modeli, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da BRT (Metrobüs) sistemi ve yan hatlar için en çok tercih ettiği araçlardan biri. Allison T Serisi şanzımanlar ise şehir içi yolcu otobüslerine özel olarak üretiliyor.

Mercedes-Benz Orta Doğu ve Kuzey Afrika Satış ve İhracat Müdürü Alexandre Lasmar, konu ile ilgili açıklamasında; “Mercedes-Benz ve Allison arasındaki iş birliği, Endonezya’daki müşterilerimizin talebini karşılayabilmemiz için esastı. Son derece olumlu sonuçlar aldığımız projelerimiz var. Allison tam otomatik şanzıman donanımı ile hizmete sunduğumuz otobüsler, sürücü ve yolcular için ekstra konfor ve güvenlik, filolar için de düşük bakım maliyetleri ve süreleri gibi mükemmel sonuçlar getiriyor” diye belirtiyor.

OH 1626 otobüslerdeki retarderli ve altı vitesli Allison tam otomatik şanzıman donanımı, aracın yakıt tüketimini daha da azaltmak için Allison’ın FuelSense® 2.0 teknolojisine sahip. FuelSense 2.0, şehir içi toplu taşıma, atık toplama, inşaat ve dağıtım gibi dur-kalkın fazla olduğu şehir içi uygulamalar için ideal çözüm oluyor.

Allison’ın yazılımında sunulan optimizasyonlar sayesinde yeni FuelSense 2.0 teknolojisi, sonsuz sayıda vites geçişi kombinasyonu için DynActive™ Vites  Değiştirme özelliğine sahip. Ayrıca FuelSense 2.0, yakıt ekonomisi ve performans arasındaki optimum dengeyi belirleyen gerçek zamanlı bir öğrenme algoritması kullanıyor. Allison Transmission Güney Amerika Direktörü Evaldo Oliveira; “Bu, Allison için çok önemli bir teslimat. Son derece kalabalık bir ülke olan Endonezya’nın geniş ve çok verimli bir toplu taşıma hizmet ağı bulunuyor. Asya ülkelerinin toplam otobüs pazarı, yılda 2.500 adete yaklaşıyor. Bu da Cakarta’da hala büyük potansiyel olduğunu ve temelde pazar lideri olan Mercedes-Benz / Brezilya ile iş birliğimiz doğrultusunda pazardaki varlığımızı daha da arttırabileceğimizi gösteriyor” şeklinde açıklıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz