Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’ başladı

  • Mercedes-Benz Türk’ün ana sponsorluğunda gerçekleşen Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin dördüncüsü 100’e yakın otomobilin katılımıyla bugün Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da başladı.
  • Yarışa katılan 96 otomobilden 59’unda kadın pilot ve co-pilotlar yer aldı. Böylece Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018, geçen seneki 56 olan kadın katılımcı rekorunu kırdı.
  • Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018 kapsamında katılımcılar İstanbul ve çevresinde 250 km’lik bir parkuru tamamlayacaklar.

Mercedes-Benz Türk, 2015 yılından bu yana ana sponsorluğunu üstlendiği klasik otomobil Bahar Rallisi’ne, Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek bu yıl da sponsor oldu. İstanbul Boğazı üzerindeki çarpıcı konumu ve 17. yüzyıla dayanan tarihi ile Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma tek saray ve otel olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un zarafetinde gerçekleşen Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’e bugün saat 11:00’de start verildi. İstanbul’un Avrupa yakasında yaklaşık 250 km’lik parkurda gerçekleşen Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’e birbirinden özel 100’e yakın klasik otomobil katıldı. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenen Mercedes-Benz Bahar Rallisi’ne aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerleri, müze sahipleri, sanatçılar ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle katıldı. İstanbul yollarında nostalji rüzgarı estiren ralliyi izlemek ve birbirinden ilginç hikâyeleri olan klasik otomobilleri yakından görmek isteyenler; Çırağan Palace Kempinski İstanbul önündeki ralli startına eşlik ettiler.

İlk gününde İstanbul’un Avrupa yakasında, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan başlayarak Boğaz hattını takip ederek Kilyos’a doğru uzanılan bir rota izleniyor. Ralliye katılan otomobiller sahil yolu boyunca ilerleyerek Milyon Beach Kilyos’a ulaşıyor; burada verilen öğle yemeği molasının ardından rallinin ilk günü İş Kuleleri’ndeki finish noktasında son buluyor.

Rallinin ikinci günü ise yeniden Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan başlayacak ve Hadımköy yönüne hareket edilerek, Oktuğ Garaj’da verilen barberkü partisinden sonra Oasis Designer Outlet’te sona erecek. Birbirinden değerli 100 klasik otomobil, iki günde yaklaşık 250 km’lik parkurda meraklıları ile bir araya gelecek.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi bu sene Çırağan Palace Kempinski’de, 23 Nisan’a özel bir ödül töreni de gerçekleştirecek. Ödüllerin sahiplerini bulacağı bu özel törende, katılımcılar canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam yemeği yiyecekler. Bu sene birinci olan Mercedes-Benz otomobil sahibine de sonbaharda Stuttgart’ta bulunan, ilk patentli otomobilden geleceğin konsept araçlarına kadar otomotiv tarihine farklı bir açıdan bakmayı sağlayan Mercedes-Benz Müzesi ve kuruluşundan bu yana yüzlerce klasik otomobile yeniden hayat veren Mercedes-Benz Classic Center’a düzenlenen özel bir seyahat hediye edilecek.

Birbirinden farklı otomobiller, birbirinden farklı hikâyeler

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’e yalnızca 1950-1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik otomobilleri değil, birbirinden özel Alfa Romeo, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Oldsmobile, Plymouth, Pontiac, Porsche, Rolls-Royce ve Volkswagen marka otomobillerin yanı sıra “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Ford Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Chevrolet Impala, Dodge Charger ve Dodge Challanger gibi otomobiller de katıldı.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan: “Bir gelenek haline geliyoruz”

Bu yıl dördüncü kez sponsor oldukları Bahar Rallisi hakkında açıklama yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Mercedes-Benz Bahar Rallisi sayesinde tüm nesilleri bir araya getirerek coşkulu bir buluşma yaşıyoruz. 132 yıl önce ilk otomobili üreten Benz’den günümüze otomobil tarihinde her zaman öncü konumda olduk. Bugün de burada aralarında 1952 model Mercedes-Benz 220 A klasik otomobilin de bulunduğu müthiş bir koleksiyona ve otomobil tarihinin yakın geçmişine tanıklık ettik. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleştirdiğimiz Mercedes-Benz Bahar Rallisi etkinliğinde bu yıl da tüm katılımcılara başarılar, izleyicilere ise keyifli seyirler diliyoruz” dedi.

Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü’ne üye olmak için sadece klasik otomobillere tutkuyla bağlı olmak yeterli. Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraş gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Kadın katılımı en giderek artıyor

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018, düzenlendiği günden beri pek çok ilke ve yeniliğe sahne oluyor. Bu yılki Bahar Rallisi’nde kadın yarışmacı sayısı, geçen seneye göre yine artış gösterdi. Yarışa katılan 96 otomobilden 59’unda kadın pilot ve co-pilotlar yer aldı. Böylece bu yarış, geçen seneki 56 olan rekorunu da kırarak kadın katılımı en yüksek yarış olarak tarihe geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz