Allison Transmission, IAA’da 9 vitesli şanzımanının global lansmanını yaparken genişleyen elektrikli ürün portföyünü tanıttı

Yeni ürünlerinin yanı sıra Allison Transmission, müşterileri için etkin filo yönetimi sunduğu çalışmalarına da kesintisiz olarak devam ediyor.

HANNOVER, Almanya – Allison Transmission, 67. IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda orta segment hizmet araçları için geliştirdiği tam otomatik 9 vitesli şanzımanını ve menzili arttırılan elektrikli hibrid sistemlerini tanıttı.

Allison Transmission CEO ve Başkanı David S. Graziosi fuarda yaptığı açıklamada; “Şu an Allison’ın ve sektörümüzün bir parçası olduğum için büyük heyecan duyuyorum. Günümüzde sektörümüz, hızlı bir değişim içinde ve Allison da bu değişime uyum sağlayarak son daha hızlı girişimlerde bulunuyor” diye belirtti.

Derin ilk vites oranı ve sektöre yön veren ilk vites-son vites oran kapsamıyla Allison 9 vitesli şanzıman; tork konvertörünün birinci viteste erken lock up yapmasını sağlayan yüksek verimli dişli tasarımı sayesinde önemli bir yakıt tasarrufu sunuyor. Ayrıca dokuz vitesli şanzıman, motor yeniden başlatıldığında şanzımanın direkt devreye girmesini ve aracın aynı pozisyonda tutulmasını sağlayan entegre start-stop sistemini kapsıyor. Çeşitli uygulamalara değer katan dokuz vitesli yeni model, dağıtım kamyonları ve okul servisleri için ideal çözüm oluyor.

Graziosi açıklamasında; “Bu yeni şanzıman ile Allison, yakıt verimliliği ve araç emisyonlarına ilişkin standartları sağlamaya olan kararlılığını ortaya koyuyor” dedi.

Allison 9 vitesli şanzıman, tüm dünyada 100 milyar milden fazla yol kat etmiş Allison 2000 Serisi™ altı vitesli ticari tam otomatik şanzımanların kanıtlanmış dayanıklılığını bir üst seviyeye taşıyor. Bu özel şanzıman, Allison 2000 Serisi ile birlikte piyasaya sürülen araçlara entegrasyon kolaylığı sağlayarak önceki altı vitesli modeli gibi aynı araç üreticilerinin ara yüzlerinde kullanılmak üzere sunuluyor.

Allison, 9 vitesli şanzımanın yanı sıra IAA’da, 15 kilometreye kadar arttırılmış menzilli elektrikli hibrid sistemi ile elektrikli ürün portföyünü genişlettiğini de duyurdu. Şehir içi otobüs ve toplu taşıma uygulamaları için ideal olan sistem, daha sessiz ve daha temiz bir çevre için, yolcu duraklarına yaklaşırken, dur-kalk esnasında bile adeta motor kapalı gibi sıfır emisyon sağlıyor.

Motor kapalıyken daha uzun menzil sağlayan yüksek enerjili bir Li-ion batarya da dahil olmak üzere; daha verimli çalışma için su etilen glikol soğutmalı daha küçük ve hafif birçift invertör, hibrid sistemi kullanılırken klima, hava kompresörleri ve hidrolik direksiyon gibi aksesuarlara güç vermek için yakıt ekonomisini arttıran Increased Power Accessory II de ek özellikler arasında yer alıyor.

Graziosi, konuyla ilgili olarak; “Arttırılmış menzile sahip bu elektrikli hibrid, en güvenilir ve verimli hibrid tahrik sistemlerinden birini oluşturuyor. Allison, 2003’ten bu yana sistemimizi kullanan dünya çapında 8.000’den fazla otobüs ile elektrikli araç alanında öncü ve güvenilir bir marka olmaya devam ediyor” şeklinde belirtti.

Sistem, elektrik şarj altyapısı gerekli olmadan sadece elektrikle çalışıyor. Akü şarjı, rejeneratif frenleme ve motor çalışması aracılığıyla sağlanıyor. Rejeneratif frenleme kapasitesi, fren değişim aralığını yüzde 350’e kadar uzatabiliyor. İki modlu ayrı paralel yapı ise yakıt ekonomisini yüzde 25’e kadar arttırıyor.

Allison, 9 vitesli şanzıman ve genişletilmiş elektrikli ürün portföyünün yanı sıra, mevcut ve yeni müşterilerini tek ve etkin bir filo yönetim deneyimi sunmak üzere uzaktan servis sağlayıcıları (TSP’ler) ve araç üreticileri ile de çalışmalarına devam ediyor.

İlk olarak 2005 yılında üretilen dördüncü nesil elektronik kontrol elemanlarıyla da uyumlu olan yeni özellikler, 170’den fazla farklı şanzıman koşulu için fayda sunuyor. Bu durum şüphesiz filo yönetim ve bakım personeline araç kullanım süresini iyileştirmek için ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz