OSD’den ÖTV ve KDV İndirimi Açıklaması!

0
1811

OSD’den ÖTV ve KDV İndirimi Açıklaması!

“Vergi İndirimlerinin Uzatılması

İç Pazardaki Daralmayı Azaltacak”

Otomotiv sektörü için hayati önem taşıyan ÖTV ve KDV indirimleri, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, “Kasım ayından itibaren devreye alınan ÖTV ve KDV indirimleri, devam eden 5 aylık süreçte pazar daralmasını azaltıcı bir etki yaratmıştı. Bizler, seçimden sonra ekonomideki genel gidişatın daha iyi olacağını öngörmekteydik. Seçimlerden hemen önce gelen ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılması kararı bu öngörümüzü daha da kuvvetlendirdi. Bu noktada, özellikle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank olmak üzere ilgili tüm bakan yardımcılarımıza özellikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Otomotiv sektörünü de kapsayan ÖTV ve KDV indirimleri ikinci kez uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 31 Mart’a kadar geçerli olacak vergi indirimlerinin 30 Haziran 2019 tarihine kadar sürdürüleceği belirtildi. Buna göre, motor hacmi 1600 cc altında ve ÖTV matrahı 70 bin TL altındaki otomobillere uygulanan yüzde 45 oranındaki ÖTV yüzde 30 ve 1600 cc altındaki motor hacmine sahip, ÖTV matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL aralığında olan otomobillere uygulanan yüzde 50 oranındaki ÖTV ise yüzde 35 şeklinde uygulanmaya devam edecek. Ticari araçlardan alınan %18 KDV oranı ise 30 Haziran tarihine kadar %1 olarak uygulanacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, “Kasım ayından itibaren devreye alınan ÖTV ve KDV indirimleri, devam eden 5 aylık süreçte pazar daralmasını azaltıcı bir etki yaratmıştı. Vergi indirimlerinin devam etmesiyle birlikte, daralmanın şiddetinin daha da azalarak iç pazarın 400-450 bin adet aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz. İçinde bulunduğumuz hassas süreçte vergi indirimlerinin ikinci kez uzatılmasının ise, otomotiv değer zincirinde faaliyet gösteren tüm oyuncular için kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonra ekonomideki genel gidişatın daha iyi olacağını öngördüklerini belirten OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, “Cumhurbaşkanlığı kararı ile seçimlerden hemen önce gelen ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılması müjdesi bu öngörümüzü daha da kuvvetlendirdi. Bu noktada, özellikle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank olmak üzere ilgili tüm bakan yardımcılarımıza özellikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz