Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks’a yerli gurur!

0
1487

Ford Trucks, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı “Yerli Malı” belgesine bir kez daha değer bulundu…

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks’a yerli gurur!

60 yıla yakın bir süre önce başladığı kamyon üretimi ile Türkiye otomotiv sanayinin gelişmesinde önemli bir rol üstlenen Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği kriterler sonucunda bir kez daha ‘yerli malı’ belgesine değer bulunarak, ‘en yüksek yerlilik oranına sahip ağır ticari markası’ olmayı sürdürdü.

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği kriterler sonucu sadece yerli üreticilere verilen ‘yerli malı’ belgesini almaya tekrar hak kazanarak, Türkiye’nin en yüksek yerlilik oranına sahip ağır ticari markası olmayı sürdürdü. Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleştirilen törende, ‘markaların ciro bazındaki yerlilik oranını esas alan’ yerli malı belgesi Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Aysan Hoşver’e Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından takdim edildi.

Hoşver: “Eskişehir’de üretilen yerli malı Ford Trucks çekici ve kamyonlar, dünya yollarına çıkmayı sürdürüyor”

Ford Trucks olarak, Türk mühendislerinin emeğiyle geliştirdikleri ve Eskişehir’de ürettikleri araçlarını çeşitli yurtdışı pazarlarına sunduklarını vurgulayan İnönü Fabrikası Müdürü Aysan Hoşver şunları kaydetti:

“Ford Trucks’ın 60 yıla yakın bir süre önce başlayan kamyon üretim yolculuğu, bugün dünya çapında bir başarı hikayesine dönüşerek ilerliyor. Ford Otosan olarak hem yerli üretimi artırma hem de döviz ihtiyacını minimuma indirme hedefiyle ülke ekonomisine ve otomotiv sanayine katkı sunuyoruz. 1982 yılından bu yana üretim yaptığımız 1,1 milyon m2’lik İnönü fabrikamızda yıllık 14000 adet kamyon ve çekici, 14000 Ecotorq motor kapasitesi ile faaliyet gösteriyoruz.  Bugüne kadar 222 bin üzerinde çekici kamyon ürettik. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda ‘Yerli Malı’ belgesini bir kez daha almaya hak kazandık. Ağır ticari sektöründe bu belgeye sahip olan ilk marka olmaktan gurur duyuyoruz. Eskişehir İnönü Fabrikamızda ürettiğimiz ‘yerli malı’ Ford Trucks çekici ve kamyonlarımız, yurtdışı pazarlara ihraç ediliyor ve dünya yollarına çıkarak başarı hikayesi yazmaya devam ediyor.

“2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazanan yeni çekicimiz F-MAX de bu başarının en önemli kanıtı. Ağır ticari endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olan bu ödül, bizler için çok anlamlı ve gurur verici. Ford’un dünyadaki üretim merkezi olarak Türkiye’de ürettiğimiz ‘yerli malı’ araçlarımız, ağır ticari endüstrisinde dünyadaki standartları değiştiriyor.” dedi.

Kesikbaş: “Yerli üretimi destekliyoruz”

Belge teslim töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise 1982’den bugüne Eskişehir’de üretim yapan, aileleri ile birlikte binlerce insana istihdam sunan ve ülke sanayisine büyük katkı sunan Ford Otosan’a teşekkür etti. Ford Otosan’ı sadece bir üretim tesisi olarak değerlendirmenin doğru olmayacağını ifade eden Kesikbaş, “Gerek sektöre verdiği işler gerekse de tedarikçileriyle birlikte şehrimizde çok önemli bir sanayi ekosisteme hayat veren Ford Otosan bir sanayi okulu gibi çalışmakta, sanayimize de ilham vermektedir. İnönü Fabrikası’ndaki yerli üretimin ekonomimize sağladığı katkıya Eskişehir Sanayi Odası olarak bizzat yakından tanık oluyoruz. Ford Otosan ailesine bu yolculuklarında tüm kalbimizle başarılar diliyoruz” dedi.

Ford Otosan İnönü Fabrikası:

Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemleri üretimi yapılan Eskişehir İnönü Fabrikası, 88.000 m2 kapalı, 1,1 milyon m2 açık alanda faaliyet göstermektedir. Kamyon ve çekici üretim kapasitesi yılda 15.000 adet, kamyon ve Transit motor üretim kapasitesi 75000 adet, Transit arka aks üretim kapasitesi ise 140.000 adettir. İnönü Fabrikası’nda bugüne kadar, 200.000 adetten fazla kamyon ve çekici, 800.000 adetten fazla motor üretimi gerçekleşmiştir. Ford’un ağır ticari alanındaki tek geliştirme ve üretim merkezi olan fabrikada üretilen Ford Trucks kamyonlar, dünya pazarlarına ihraç edilmektedir. İnönü Fabrikası’nda Ford Trucks çekici, yol kamyonu ve inşaat kamyonunun yanı sıra motor ve motor sistemleri üretimi de gerçekleştirmektedir. Transit araçların arka akslarının Ford Avrupa’daki tek üretim merkezi olan İnönü Fabrikası, Türkiye’nin araç, dizel motor ve güç aktarma üretim çeşitliliğini tek çatı altında toplayan tek fabrikasıdır.

Transit araçlarda kullanılan Duratorq ve Ecoblue motorlar ve 100 milyon ABD doları yatırımla Euro 6 emisyon standartlarında üretilen yeni Ecotorq motorlar da İnönü Fabrikası’nda üretilmektedir. Fikri mülkiyet hakları %100 Ford Otosan’a ait olan 13 litre Ecotorq motorlar için ağır ticari, sanayi ve marin uygulamalarını içeren geniş bir kullanım alanı hedeflenmektedir. İnönü Fabrikası’nda Ar-Ge Merkezi, Motor Test Merkezi, Test Pisti ve Prototip Atölyesi bulunmaktadır.


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz