DİTAŞ, AUTOMECHANİKA İSTANBUL’DA!

“YENİ SEKTÖRLERE AÇILMA ZAMANI”

Ditaş, Türkiye’nin Lider Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Fuarı Automechanika Istanbul’da 04 – 07 Nisan 2019 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde iş ortaklarıyla buluştu. Türkiye için olduğu kadar çevre ülkeler için de önemli bir buluşma platformu özelliğini taşıyan Automechanika İstanbul, Türk ve Avrupa endüstrilerini bir araya getirdi.

“Türkiye’nin ilk rot üreticisi” Ditaş Doğan Yedek Parça ve İmalat A.Ş., sektörün en önemli etkinliği olan Automechanika İstanbul’da bu yıl da yerini aldı. Sektörden uzmanların, derneklerin ve üniversitelerin, otomotiv endüstrisindeki en son trendleri ve yenilikleri konuştuğu Automechanika İstanbul Fuarı’nda, Ditaş, 30 yılı aşkın tecrübesiyle yüksek kaliteli ürünlerini, sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

Ditaş, üretimde 40 yılı aşkın süredir uzman personeli ve sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle ürettiklerini başta ABD olmak üzere 30 ülkeye ihraç ediyor. ABD ile birlikte Almanya ve İtalya ihracatta öne çıkan pazarlar arasında yer alıyor. DİTAŞ üretiminin %63’sini doğrudan ihraç ederken 2016’dan bugüne her yıl ortalama %28-30 oranında büyüme sağlıyor.

Ar-Ge yatırımları

Niğde’de kurduğu 172 m² alana sahip olan Ar-Ge Merkezi ile sanayinin gelişimine katkı sağlamaya devam eden DİTAŞ, 2018’de gelirlerin %4’ü Ar-Ge’ye ayırdı. 2019 için de aynı çizgide devam etmeyi amaçlıyor. Ditaş Ar-Ge Merkezi test ve ölçüm laboratuvarında sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılarken, global projelerde araç üreticileri için hem ar-ge hem de ar-ge doğrulaması yapıp, çözüm ortağı oluyor. Ditaş geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da Ar-Ge ve İnovasyon ile otomotiv ana sanayinin ana hedeflerinden olan ağırlık azaltmaya yönelik alternatif malzeme çalışmalarında önemli gelişmeler elde etmeye devam etmeyi amaçlıyor.

Yeni sektörler

Ditaş, otomotiv ile birlikte Ulaşım Endüstrisi, Savunma-Havacılık, Demiryolu ve Tarım Endüstrisi sektörlerinde yoğunlaşıyor. Sektörde ana oyuncu konumunda olan birçok ana sanayi firması ve global anlamda hizmet veren yedek parça firmaları ile çalışmalarını sadece otomotiv alanı ile sınırlamayarak, ulaşım endüstrisinin bir parçası ve çözüm ortağı olan Ditaş, bu strateji odağında Otomotiv, Raylı Sistemler, Tarım ve Savunma-Havacılık olmak üzere 4 ana endüstri grubunda çalışmalarını yürütüyor.

Hedef pazarlar

2018 yılında satış gelirlerini bir önceki yıla göre %33 arttırarak 115,6 milyon TL’ye yükselttiklerini söyleyen DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş DİTAŞ’ın,“2018’de yurtdışı satışlarının da 2017 yılına oranla %42 yükseldiğini” belirtti. Yurtdışı pazarının Ditaş için önemini vurgulayan Baybaş, “Globalleşen dünyaya daha hızlı entegre olmayı amaçladıklarını belirterek bu doğrultuda, ABD’nin New Jersey eyaletinde Ditaş America LLC unvanlı bir şirket kurduklarını ve Rusya’nın da dahil olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu’nda satış, pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Rusya Federasyonu’nda faaliyet gösteren D Stroy Ltd. şirketini satın aldıklarını hatırlatarak buradan tüm Kuzey Amerika ve Rus pazarına ulaşabildiklerini söyledi ve hedef pazarlar için çalışmalara devam ettiklerini belirtti”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz