Ford Trucks’ın uluslararası büyüme yolculuğu Polonya ve Litvanya’daki bayi açılışlarıyla sürüyor

Kısa süre önce Portekiz ve İspanya’da gerçekleştirdiği bayi açılışları ile Batı Avrupa pazarına adım atan Ford Trucks, Avrupa’da ve uluslararası arenadaki büyümesinde yeni hamleyi Polonya ve Litvanya’da açtığı yeni tesislerle yaptı. Ford Trucks, Avrupa’nın dördüncü büyük ağır ticari pazarı Polonya’da Q-Service Truck firması ve istikrarlı büyüyen kamyon pazarıyla dikkat çeken Litvanya’da ise Autokurtas firması ile yaptıkları iş birlikleriyle Doğu Avrupa’daki satış ve satış sonrası ağını güçlendiriyor. Bu açılışlarla 2019 sonunda 44 ülkede bayilik ve distribütörlük ağıyla var olma hedefine daha da yaklaşan Ford Trucks, önümüzdeki dönemde ihracatının yüzde 50’sini Avrupa’ya yapmayı amaçlıyor.

Ford Trucks’ın sıfırdan geliştirerek ürettiği “Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödüllü” yeni çekicisi F-MAX’in başarısıyla hızlanan uluslararası büyüme yolculuğu, Polonya ve Litvanya’da gerçekleştirilen yeni bayi açılışlarıyla devam ediyor.

Ford’un dünya genelindeki tek ağır ticari araç üretim merkezi olarak kamyon üretiminde 60 yıla varan tecrübesini farklı ihracat pazarlarına ürün geliştirme yeteneğiyle birleştiren Ford Trucks, Asya, Avrupa ve Afrika’yı kapsayan bayilik ve distribütörlük ağını 2019 sonuna kadar 44 ülkeye, 2023 sonu itibarıyla da 80’i aşkın ülkeye ulaştırmayı amaçlıyor.

Avrupa’nın 4. büyük ağır ticari araç pazarına giriş yaptı

Bu hedefe yönelik önemli bir adım, Avrupa’nın dördüncü büyük ağır ticari araç pazarı olan Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirilen bayi açılışı oldu. Ford Trucks, Polonya’da Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük otomotiv yedek parça ithalatçısı ve distribütörü olan Intercars Group bünyesinde yer alan Q-Service Truck ile iş birliğine gitti. Bu kapsamda Ford Trucks ürünleri Varşova’nın yanı sıra Jaworzno, Wrocław, Gdańsk, Łódź, Kraków, Szczecin şehirlerini kapsayan geniş bir bayilik ağı ile Polonya’daki filo sahipleri ve ağır ticari sektörü paydaşlarına ulaştırılacak.

Litvanya’da ise ağır ticari ve yedek parça sektöründe 20 yıllık deneyime sahip Autokurtas iş birliğiyle Kaunas’ta ülkenin ilk Ford Trucks tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Litvanya’nın en büyük satış sonrası hizmet ağlarından birine sahip Autokurtas ile Ford Trucks kamyon ve çekicileri Kaunas’ın yanı sıra Vilnius, Siauliai ve Klaipeda’yı içeren dört şehirde alıcıların beğenisine sunulacak.

“Polonya ve Litvanya’daki iş birliklerimiz uluslararası büyümemize büyük katkı sağlayacak”

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, açılışlara ilişkin değerlendirmesinde, “Ağır ticari araç sektöründe rekabetin rengini değiştiren ITOY ödüllü F-MAX, tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da yoğun ilgi gördü. Bu ilgi ve talepler üzerine Batı Avrupa pazarına girişimizi erkene alarak ekim ayı başında İspanya ve Portekiz’de ilk bayilerimizi hizmete sunduk. Şimdi yine Avrupa pazarı açısından önemli iki pazarda hizmetlerimizi başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa’nın dördüncü büyük kamyon pazarı olan Polonya ve sürdürülebilir bir büyüme grafiğine sahip Litvanya’daki yeni iş birliklerimiz uluslararası büyümemize büyük katkı sağlayacak. Stratejik konumları, büyüyen ekonomileri ve yüksek ticaret potansiyelleri ile dikkat çeken her iki ülkede de satış, yedek parça ve servis hizmetlerini bir arada sunan son teknolojik altyapıya sahip tesislerimiz; başta F-MAX olmak üzere dayanıklı, uygun fiyatlı ve verimli kamyonlarımız; katma değerli hizmetlerimiz ile dikkate değer başarılara imza atacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın Ford Trucks için ana ihracat pazarı olduğuna işaret eden Serhan Turfan, “Önümüzdeki döneme ilişkin hedefimizi, ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa’ya gerçekleştirmek olarak belirledik. F-MAX’in getirdiği büyük prestij ve talep, bu hedefi yakalamamıza büyük katkı sağlayacak” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz