Vitesco Technologies; Groupe PSA ve Hyundai’nin yeni seri üretim modelleri için elektrikli sürüş tedarik edecek

  • İlk tam entegre elektrikli aks sürüş sisteminin seri üretimine Çin ve Avrupa’da başlanacak
  • İnovatif üçüncü nesil elektrikli sürüş sistemi üstün güç yoğunluğu sunuyor
  • Vitesco Technologies’in portföyü elektrifikasyon ve elektrikli mobiliteye odaklanıyor

Regensburg, 21 Ekim 2019. Daha önce Continental Güç Aktarma Organları Birimi ismi ile faaliyet gösteren Vitesco Technologies, ilk tam entegre elektrikli aks sürüş sisteminin tedariki için Groupe PSA ve Hyundai ile anlaşmalar imzaladığını duyurdu. Önde gelen iki OEM ile yapılan anlaşmalar, Vitesco Technologies şirketinin tüm elektrifikasyon ihtiyaçlarına uygun akıllı çözümlerde lider konumunun altını çiziyor. Çin’in Tientsin kentinde bulunan Vitesco Technologies tesislerinde yeni elektrikli sürüş sisteminin üretimine başlandı.

Vitesco Technologies CEO’su Andreas Wolf, “İki lider araç üreticisinin üretecekleri elektrikli araç modellerinde Vitesco Technologies’i seçtiklerini açıklamaktan dolayı çok heyecanlıyım. Yeni entegre aks sürüş ünitemiz ve elektrikli sürüş üniteleri alanındaki geniş tecrübemiz, Vitesco Technologies’i e-mobilite alanında lider olmayı hedefleyen otomobil üreticilerinin tercih ettiği iş ortağı yapmıştır. İleri teknolojimiz sayesinde elektrikli araçlar yaygın hale geliyor.” dedi.

Groupe PSA; Peugeot e-208 ve Opel Corsa gibi kompakt akülü elektrikli araç modellerinin monte edileceği e-CMP modüler elektrikli platformu için Vitesco Technologies’in yeni elektrikli sürüş sistemini seçti. Hyundai Motor Corporation da ortak girişimi Pekin Hyundai aracılığıyla aynı şekilde tedarikçi olarak Vitesco Technologies’i seçti. Bu iş birliği ile Encino compakt SUV ve Lafesta sedan modelleri elektrikli sürüş sistemi ile donatılacak. Ayrıca, diğer araç üreticileri de önümüzdeki 12 ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladıkları akülü elektrikli otomobiller için Vitesco Technologies’i tercih ettiler. İnovatif elektrikli aks sürüş sistemi, Alman start-up şirketi Sono Motors’un Sion akülü elektrikli aracında da kullanılacak.

Güç aktarma organlarının elektrifikasyonunda uzun yıllara dayanan tecrübe

Vitesco Technologies, elektrifikasyon alanında on yılı aşan tecrübesi sayesinde belli başlı otomobil üreticilerinin kilit iş ortağı haline geldi. Şirketin elektrikli mobilite çözümleri alanında köklü ve kararlı çalışmaları 2006 yılına dayanıyor. Bu elektrikli sürücü sistemi 2011 yılında piyasaya çıktı, ilk olarak Renault Zoe, Fluence ve Kangoo modellerinde kullanıldı. Vitesco Technologies, elektrikli sürüş sistemleri alanındaki tecrübesini ve derin uzmanlığını şimdilerde yenilikçi üçüncü nesil elektrikli aks sürüş sistemini piyasaya sürmek için kullanılıyor.

İki farklı güç değeri, sınıfının en iyi güç yoğunluğu, boyutu ve ağırlığı

Sistemler ve elektronik aksamlar konusunda uzman mühendisler, elektrikli motor, güç elektronikleri ve şanzıman aktarımı gibi sistem aksamları arasındaki etkileşimi artırdılar. Bu iyileşmeler sonucunda daha hafif, kompakt ve uygun maliyetli bir sürüş sistemi ortaya çıktı. Elektrikli motoru ve güç elektroniği sıvı soğutmalı olan yeni modülün ağırlığı ise 80 kg.’ın altında. Ayrıca şanzımana entegre yeni bir elektrikli park kilit fonksiyonu mevcut. Sistem aksamlarının akıllı kombinasyonu ve entegrasyonu sayesinde çok sayıda konektör ve kablo kaldırılarak maliyetler daha da aşağıya çekilebildi.

Vitesco Technologies Hibrit Elektrikli Araçlar Bölümü Başkanı Thomas Stierle ise şunları söyledi: “Yüksek entegre elektrikli aks sürüş sistemimizi 100 – 150 kW güç değerlerinde piyasaya sürdük. 150 kW maksimum çıkış gücü ve 310 Nm maksimum tork değeri ile konvansiyonel 2 litrelik turbo dizel motor ile kıyaslanabilen güçlü modeli; güç yoğunluğu, boyut ve ağırlık yönünden sınıfının en iyisi.”

Odak noktası elektrikli ve tam elektrikli teknolojiler

Vitesco Technologies, bu yeni elektrikli aks sürüş sisteminin üretiminde, müşterilerine yakınlığı ve halen dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli araçlar pazarı olması nedeniyle, Çin’i tercih etti. Bu sayede şirket hem müşterilerine daha iyi hizmet verebilecek, hem de elektrikli sürüş teknolojileri sektöründe Tientsin fabrikasının tecrübesinden faydalanacak. Fabrikanın yüksek otomasyonlu üretim hatları, en iyi kalite standartlarında yüksek üretim hacimlerine ulaşılmasını mümkün kılıyor.

Günümüzde, Vitesco Technologies tek bir kaynaktan komple elektrifikasyon sistemleri sunabilen birkaç sistem sağlayıcısından biridir. Şirketin ürün portföyü, 48-volt elektrifikasyon teknolojileri ve hibrit sürücüler için temel aksamlarından tam akülü elektrikli sürücü sistemlerine kadar uzanıyor.

Wolf açıklamasında ayrıca, “Gelecekte yatırım stratejimizde elektrikli ve tam elektrikli teknolojilere daha da ağırlıklı vererek bu alanlara daha fazla iç kaynak ayıracağız. Bu şekilde, elektronik alanındaki uzmanlığımızı ciddi anlamda güçlendiriyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz