Castrol Ford Team Türkiye, adım adım Avrupa Ralli Kupası finaline doğru…
Castrol Ford Team Türkiye, Bulgaristan Rallisi’nde genç pilotu Ali Türkkan ile birinciliği elde etti!

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, 14-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen ve Avrupa Ralli Kupası’na (ERT) puan veren Bulgaristan Rallisi’ni başarıyla tamamladı. Castrol Ford Team Türkiye’nin 1999 doğumlu gelecek vaat eden genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever, Bulgaristan Rallisi’nde “Gençler Kategorisi”nde (ERT Junior) 1. olarak kritik bir başarı daha elde etti. İkili ayrıca, “İki Çeker Kategorisi”nde (ERT2) 2. olarak, “ERT Genel Klasman”da ise 4. olarak Kasım ayında Almanya’da yapılacak olan Avrupa Ralli Kupası Finaline katılabilmek için birbirinden önemli puanlar kazandı.

Sezona 2021 Avrupa Ralli Kupası (ERT) ve Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Eskişehir (ESOK) Rallisi ile başlayan Castrol Ford Team Türkiye, 14-16 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleşen ve Avrupa Ralli Kupası’na puan veren Bulgaristan Rallisi’ni hedeflediği şekilde tamamladı.

Yarış boyunca değişken hava koşulları ve zorlu etap şartlarına uygun lastik ve ayar stratejisini bulan Castrol Ford Team Türkiye baştan sona kontrollü bir yarış çıkardı. Bulgaristan Rallisi aynı zamanda genç pilot Ali Türkkan’ın ilk yurtdışı ralli deneyimi de oldu. AdınıAvrupa Ralli Kupası finaline yazdırmak isteyen Castrol Ford Team Türkiye, Bulgaristan Rallisi’nde genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever ile 16 etap sonunda 1 saat 32 dakika 2 saniyelik süreleri ile Avrupa Ralli Kupası Gençler Kategorisi‘nde (ERT Junior) birinci olurken, Kategori 2‘de ise ikinci oldu.

İkili, ERT Genel Klasman’da ise hedefledikleri şekilde dördüncü olarak oldukça kritik önemli puanlar elde etti. Bu sonuçlarla Ali Türkkan ERT Junior ve ERT2 kategorilerinde şampiyona liderliğini pekiştirdi.

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası (ERT) finalini büyük oranda garantiledi

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonu ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, Bulgaristan Rallisi’nde elde edilen başarı ile  bayrağımızı bir kez daha Avrupa Ralli Kupası finalinde dalgalandırma gururunu yaşatma şansını yakaladı.

Genç pilot Ali Türkkan’a Bulgaristan Rallisi’nde daimi co-pilotu Onur Aslan yerine bu yarış özelinde Onur Vatansever eşlik etti. 2015 yılında Bulgaristan Rallisi’nde yarışan Castrol Ford Team Türkiye pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi Fiesta R5 otomobilleri ile bu ralliyi kazanmış ve Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yerleşerek sezon sonunda da 2015 Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye armağan etmişti. Ralli severlerin heyecanla beklediği Avrupa Ralli Kupası (ERT) finali, bu yıl 4-6 Kasım tarihlerinde Almanya’da gerçekleştirilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz