TEMSA, yerli bataryalı elektrik araçlarıyla Romanya’ya ihracatını artırıyor

Geçtiğimiz aylarda Romanya’nın Buzau kentinde kazandığı elektrikli araç ihalesiyle pazara ilk adımını atan TEMSA, bölgede Arad şehrinde düzenlenen ihalenin de galibi oldu. Anlaşma kapsamında, 5 adet 9 metre MD9 electriCity ve 5 adet 12 metre Avenue Electron için anlaşma imzalayan TEMSA, son 6 ay içerisinde kazanılan ihalelerle birlikte, pil ve batarya paketlerinden tüm teknolojisine kadar Adana tesislerinde geliştirip ürettiği toplam 14 elektrikli aracı bölgeye teslim etmiş olacak. 

TEMSA, Avrupa pazarındaki gücünü kazandığı yeni ihalelerle pekiştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Romanya’nın Buzau kentinde kazandığı elektrikli otobüs ihalesiyle 4 adet Avenue Electron model elektrikli otobüsü kente teslim etmeye hazırlanan TEMSA, bu kez de Romanya’nın Arad kentinin açtığı elektrikli otobüs ihalesinde küresel rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsleyen şirket oldu. Sonuçlanan ihale kapsamında, 5 adet 9 metre MD9 electriCity ve 5 adet 12 metre Avenue Electron olmak üzere toplamda 10 adetlik elektrikli araç için sözleşme imzalayan TEMSA, son 6 ay içerisinde kazanılan ihalelerle birlikte, tüm teknolojisiyle Adana’da geliştirip ürettiği toplam 14 elektrikli aracı 2022 yılı içinde kente teslim edecek.

TÜRK SANAYİSİNİ DÜNYAYA TAŞIYOR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, şirket olarak dünyada her geçen gün güçlenen elektrifikasyon sürecinin en önemli oyuncularından biri olduklarını hatırlatırken, “Sabancı Holding ve Skoda ortaklığından aldığımız güçle, elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığımızı dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam ediyoruz. Romanya’da daha önce açıkladığımız satışlarımızın yanında, Arad şehrine yönelik yeni anlaşmamızın en önemli yanlarından biri de bu anlaşmanın iki farklı modelimizi kapsaması. Bu, TEMSA’nın elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığının en önemli göstergelerinden biri. Bu araçlarımızda, Adana tesisimizde ürettiğimiz yerli bataryalarımızın bulunacak olması da Türk sanayisinin ve TEMSA teknolojisinin geldiği nokta açısından hepimize büyük gurur veriyor. Önümüzdeki dönemde Avrupa başta olmak üzere, farklı ülkelerde varlığımızı güçlendirmeye; TEMSA markalı araçlarımızı yeni pazarlara sunmaya devam edeceğiz” dedi.

KENTİN ULAŞIM DOKUSUNA GÖRE ÖZELLEŞTİRİLDİ Tarihi dokusu ile ön plana çıkan Arad şehrinin ulaşım stratejisine göre özelleştirilmiş TEMSA elektrikli otobüsleri, bölgenin toplu ulaşımında kullanılacak. Yerel yönetimin çevreci ulaşımında önemli katkı sunması hedeflenen araçlar, Avrupa Birliği normlarına uyumlu ekipmanları, yüksek yolcu kapasitesi, ulaşım sistemine entegre yolcu bilgilendirme ekipmanları ile erişilebilir ve güvenli bir ulaşım çözümü sunuyor. Programlanabilir rejenerasyon özelliği ile TEMSA elektrikli otobüsleri aynı zamanda, aracın yolculuk esnasında elektrik üreterek batarya kapasitesinden maksimum seviyede faydalanabilmesine olanak tanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz