Verimlilik, güvenlik ve sürücü konforunda yeni bir standart belirliyoruz:
DAF; Yeni Nesil XF, XG ve XG+ ile geleceğin kapısını aralıyor

DAF, Yeni Nesil uzun mesafe kamyonlarla mükemmelliği bir sonraki seviyeye taşıyor. DAF, adeta kamyonu yeniden icat etti ve bunu yaparken her şeyden önce yeni Avrupa Kütleler ve Boyutlar Düzenlemesinden en iyi şekilde yararlandı. Gelecek düşünülerek tasarlanan yeni XF, XG ve XG+, baştan sona yeni bir araç platformunu temsil ediyor.

Avrupa Komisyonu, hem emisyon (CO2) azaltımı hem de yol güvenliği ve sürücü konforu açısından sınırları zorlamak amacıyla yeni kütleler ve boyutlar düzenlemesini yürürlüğe koydu. DAF, yeni düzenlemelerle gelen fırsatlardan faydalanarak son derece çekici ve bir o kadar da aerodinamik tasarıma sahip yeni nesil kamyonları piyasaya sunan Avrupa’daki ilk kamyon üreticisi oldu. Sınıfının en iyisi verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu, standartları değiştiren Yeni Nesil DAF’ta bir araya geliyor.
DAF XF, 1997’de piyasaya sürülen ilk neslinden bu yana her zaman bir imaj lideri, müşterilerin gözdesi ve sürücülerin hayali olmuştur. Toplamda 650.000’den fazla XF kamyon satılmıştır. Model, tüm dünyada 50’den fazla ülkede sahiplerine mükemmel derecede kalite ve kârlılık sunmaktadır. XF’in birçok nesli “Yılın Uluslararası Kamyonu” ödülüne layık görülmüştür.

Yeni Nesil XF
Şimdi DAF, Yeni Nesil XF’i sunuyor. Araç; endüstri lideri aerodinamik tasarımı, mümkün olan en yüksek enerji verimliliğini ve en düşük CO2 emisyonlarını elde etmek için 160 mm uzatılan ön tarafıyla tamamen yeni bir kabin tasarımına sahiptir. Yeni Nesil XF’in kabin başlangıç noktası, önceki modele göre 75 mm daha alçaktır. Büyük ön cam ve ultra düşük bel çizgisiyle bu tasarım, benzersiz bir doğrudan görüş sağlayarak özellikle Savunmasız Yol Kullanıcıları için sektörün en iyisi güvenlik standartlarına katkıda bulunmaktadır. Yeni XF’te ayakta durma yüksekliği mükemmeldir ve kabin içindeki konuma bağlı olarak 1900 ile 2075 mm arasındadır.

Yeni Nesil XG ve XG+
DAF, XF ile birlikte XG ve XG+‘ı da piyasaya sunarak yeni kütleler ve boyutlar düzenlemesinden en iyi şekilde yararlanan yeni bir üst sınıf pazar segmenti oluşturmaktadır. 160 mm uzatılmış ön kısma ek olarak, bu amiral gemisi modellerin her ikisi de kabinin arka tarafında en az 330 mm ekstra uzunluğa sahiptir ve çalışmak, vakit geçirmek ve uyumak için benzersiz bir alan sunmaktadır. XG ve XG+‘ın kabin başlangıç noktası, Yeni Nesil XF’ten 125 mm daha yüksektir. Yarı düz zemin sayesinde yalnızca 3 basamak ile kolay erişimin ve mükemmel doğrudan görüş için ideal oturma konumunun optimum kombinasyonu elde edilmektedir.
DAF XG kabin içi, en az 1980 ile 2105 mm arasında ayakta durma yüksekliğine sahiptir ve arka kısımdaki ek uzunluk sayesinde muazzam bir iç alan sunmaktadır.
Yeni XG+, iç alan söz konusu olduğunda piyasadaki tüm kamyonları geride bırakmaktadır. Tavanın yüksekliği, 2220 mm gibi etkileyici bir ayakta durma yüksekliği sağlamak üzere daha da artırılmıştır. Sektörde görülmemiş göz kamaştırıcı bir yaşam konforu ve genişlik sunan XG+, her yönüyle DAF’ın bu serideki en üstün modelidir. Tüm bunların yanı sıra model, sektördeki en iyi aerodinamik tasarımı ve doğrudan görüşü sunar.

Çekici ve modern tasarım
Yeni Nesil XF, XG ve XG+, mükemmel aerodinamik verimlilik için kusursuz oturan gövde panelleri ve şık bir şekilde monte edilmiş ön cam ve kapılar ile konik yapıya sahip çekici bir kabin sayesinde göz alıcı ve ayırt edici bir dış tasarıma sahiptir.
Aracın ön tarafı, güzel bir tasarımı tasarımcının ürünü çizerken ölçülerde sahip olduğu maksimum özgürlükle birleştirir. Bu durum, aerodinamik bir şekil ve Savunmasız Yol Kullanıcıları için ileri düzeyde güvenlik sağlar.
Yeni Nesil XF, XG ve XG+ kamyonların her biri krom vurgulu şık bir ızgarayla donatılmıştır. Izgaranın üstünde aracın sınıfını vurgulayan, parlak kaplamalı, göze çarpan bir logo çubuğu bulunmaktadır. Ön kısma akıllıca entegre edilen hava girişi, uzatılmış ön kısmı vurgulayarak öne çıkan ızgara ile daha da geliştirilen zarif ve güçlü tasarıma katkıda bulunmaktadır.
Titizlikle entegre edilen şık tasarımlı çelik tampon, kompozit yüzeye sahiptir ve üç bileşenden oluşur; bu tasarım, hasar durumunda zararı en aza indirirken onarım maliyetlerini düşürür.
Temel tasarım unsurlarından bir diğeri olan şık, tam LED farlar, karakteristik Gündüz Sürüş Lambaları ve entegre viraj lambalarıyla taçlandırılmıştır ve cesur bir görünümün yanı sıra geceleri benzersiz bir görüş sağlar. Kamyonun mükemmel görünümü, XG ve XG+‘ta standart olan ve her model için özel bir tasarıma sahip zarif LED Tavan Işıklarıyla desteklenmiştir.
Kabinin yan kısımları da zarafetiyle ön kısımdan geri kalmamaktadır. Gösterişli ve şık tasarımın yanı sıra yükselen çizgiler, dinamik görünüme katkıda bulunmaktadır.

Gelişime yön veren etkenler
Yeni AB Kütleler ve Boyutlar düzenlemesinin hedefleriyle tamamen uyumlu olan Yeni Nesil DAF, DAF kamyonlarının bilinen üstün güvenilirlik ve dayanıklılığından ödün verilmeden verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu alanlarında sektör standartlarını yeniden belirlemeye yönelik ana geliştirme kriterlerinden hiçbir şekilde sapmadan tasarlanmıştır.

Verimliliğin geleceği başlıyor

  • %10’e varan etkileyici yakıt verimliliği kazancı
    • Sınıfının en iyisi aerodinamik tasarım
      • Akış konusunda son derece verimli dış tasarım
      • Akıllı motor bölmesi akış yönetimi
      • İleri teknoloji kamera sistemleri
      • Tasarıma katkıda bulunan görünür ve gizli birçok ayrıntı
    • Yeni, yüksek verimli güç aktarma organları
    • Gelişmiş Sürücü Yardımı Sistemleri
  • Düşük araç ağırlıkları
    • XF çekici, en yaygın teknik özelliklerle donatıldığında yalnızca 6912 kilogram ağırlığındadır
  • Kablosuz araç güncellemeleri
  • Yılda sadece bir kez ve hatta 200.000 kilometreye kadar servis aralıkları

DAF, mümkün olan en iyi araç aerodinamiğini elde etmek için muazzam bir çaba sarf etti ve bu çalışmaların sonucunda optimum yarıçap uzunlukları, konik yapı ve kapsamlı sızdırmazlık ile mükemmel bir hava akışı sağlayan çekici bir dış tasarım ortaya çıktı. Kavisli ön cam, elips şekilli köşe panelleri, modern A direği kapakları, entegre hava deflektörlü alt plaka ve tekerlek alanı deflektörlerinin benzersiz tasarımı gibi unsurların her biri, üstün aerodinamik yapıya katkıda bulunur. Aynalar yerine tercih edilebilen isteğe bağlı kameralarla bu yapı daha da iyileştirilebilir.
Motor bölmesi veya kabin altında optimum hava akışının elde edilmesine yönelik birçok önlem alındı. Bunlar arasında şarj havası soğutucu ve radyatör etrafındaki kapaklar, akış kılavuzları, sirkülasyon bariyerleri ve kapalı tekerlek alanı kapakları bulunuyor. Tüm bunlar, aerodinamik tasarımda en az %19’lik bir gelişme ve toplam %10 olan yakıt verimliliğinde %6,3’ye varan artış sağladı.

Yeni, yüksek verimli güç aktarma organları
Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+, verimlilikte bir üst seviyeye ulaşmak için yeni motor ve şanzıman teknolojilerinin yanı sıra arka dingil yeniliklerine sahip yeni güç aktarma organlarıyla donatıldı.
10,8 litre PACCAR MX-11 ve 12,9 litre PACCAR MX-13 motorlardaki yanma performansı; daha yüksek silindir basınçlarına olanak tanıyan yeni silindir kapağı ve bloğu, yeni enjektörler ve yeni piston ve piston gömleği tasarımıyla optimize edildi. En iyi hava yönetimi için yeni nesil verimli turboşarjlar kullanıldı ve yeni hava kompresörleri, yağ pompaları ve alternatörlerle parazit kayıpları minimuma indirildi. Egzoz son işlem sistemi, en yüksek verimliliği sağlamak adına egzoz sıcaklığı kaybını mutlak minimum seviyede tutmak için motor çıkışından EAS girişine en kısa yolu elde edecek şekilde yeniden tasarlandı.
Sonuç olarak hem sürüş hem frenleme sırasında mükemmel performans sunan son derece verimli bir motor, daha düşük CO2 emisyonları, bir yıllık servis aralığı ve kamyonun genel verimliliğine katkıda bulunacak şekilde ağırlıkta 10-15 kilogramlık bir azalma elde edildi.
Akış kılavuzları, kabin altında veya motor bölmesinde mükemmel aerodinamik ve minimum fan etkinliği için en yüksek soğutma modülü verimliliğini garanti ederken mümkün olan en iyi sıcaklık yönetimi ve motor çalışması için kamyonun burun kısmındaki motor hava girişleri kullanılır.
Yeni motor ve son işlem teknolojilerinin yanı sıra gelişmiş termal yönetim, %10 genel iyileştirme sayesinde %3’e kadar ek yakıt verimliliği kazancı sağlar.
DAF XF, XG ve XG+, standart olarak TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman ile donatılmıştır ve otomatik kalkış vitesi seçimi, gelişmiş tahmini özellikler ve (isteğe bağlı) urge-to-move gibi yeni teknolojilere sahiptir. Maksimum tahrik hattı verimliliği için düşük yağ seviyesine sahip arka dingiller ve yeni pinyon rulmanları kullanılmıştır. Yeni nesil fren kaliperleri sayesinde sürtünme kayıpları ve ağırlık azaltılmıştır.

Bugüne kadarki en yüksek yakıt verimliliği kazancı
Düşük araç ağırlıkları (en temsili teknik özelliklerle donatılmış Yeni Nesil XF 4×2 çekicinin boş ağırlığı yalnızca 6912 kilogramdır) ve gelişmiş sürücü yardımı sistemleri (uzatılmış EcoRoll işlevlerine sahip Tahmini Hız Sabitleyici 3 ve Yokuş Aşağı Hız Kontrolü Önizlemesi) toplam verimlilik kazancını %10 gibi etkileyici bir düzeye yükseltir; bu da şirket tarihindeki en büyük yakıt verimliliği artışını temsil eder ve sektörde bu alandaki standardı yeniden belirler.

Yüksek performans
Birinci sınıf verimlilik ve düşük emisyonların yanı sıra PACCAR MX-11 ve MX-13 motorlar, doğrudan tahrikli en yüksek vitesteki 50-100 Nm tork artışı sayesinde mükemmel performans sunar. En yüksek sınıf olan 390 kW / 530 hp modeli artık her düşük viteste 2550 Nm ve en yüksek viteste 2700 Nm tork sağlamaktadır. Hava yönetimini iyileştiren yeni nesil HE400 turboşarj, artık 900 dev/dak’daki maksimum tork değeriyle 390 kW / 530 hp PACCAR MX-13 motorda bile DAF’ın etkileyici düşük hız performansını daha da güçlendirmiş oldu. Bununla birlikte şu an zaten pazara öncülük eden motor freni, düşük devirlerde %20’ye varan tork artışıyla sektörde standartları yeniden belirledi.

Kablosuz güncellemeler
Yeni Nesil XF, XG ve XG+‘ın piyasaya sürülmesiyle DAF, motor ve son işlem sistemleri, araç ECU’su, Merkezi Güvenlik Ağ Geçidi (CSG) ve DAF Connect için kablosuz güncellemeler sunuyor. Sektör lideri çalışma süresine ek olarak 200.000 kilometreye varan servis aralıkları sunuluyor. Uzun mesafeli yük taşımacılığına yönelik uzun servis aralıklı seçenek de tercih edilebilir. Bu, tüm yol uygulamaları için yılda bir kez servis aralığı anlamına gelir ve bunun da sektörde benzeri yoktur.
DAF MultiSupport, Avrupa çapında onarım ve bakım sözleşmeleri sunar. Buna ek olarak yeni R&M planlayıcısı sayesinde bakım gerektiğinde müşterilerle önceden iletişime geçilmesi de araç verimliliği konusunda sektördeki lider konumunu destekler.

Güvenliğin geleceği başlıyor

  • Sınıfının en iyisi doğrudan görüş
    • Düşük bel çizgisine sahip ön cam ve yan camlar
    • Geniş Görüşlü Pencere ve katlanabilir yardımcı sürücü koltuğu 
  • En son teknoloji ürünü kamera sistemleri
    • DAF Dijital Görüntü Sistemi
    • DAF Corner View
  • Birinci sınıf tam LED aydınlatma
  • Sınıfının en iyisi pasif güvenlik
    • Entegre çarpışma bölgelerine sahip sağlam kabin yapısı
    • Benzersiz Programlanmış Kabin Yer Değiştirme Sistemi (ProCaDis)
  • Çok çeşitli yeni güvenlik özellikleri
    • Elektronik Park Freni, Düşük Hızlı Römork Freni, Park Freni Yardımı
  • Sektör lideri ergonomi
    • Eller Direksiyonda, Gözler Yolda

Mükemmel doğrudan görüş, Yeni Nesil DAF’ın geliştirme sürecindeki en önemli unsurlardan biriydi. Bu nedenle Yeni XF, XG ve XG+ modellerinin tamamında, mükemmel bir doğrudan görüş için son derece düşük cam bel çizgisi sağlamak üzere geniş bir ön cam (2,3 m2) bulunmaktadır.
Yardımcı sürücü tarafında, isteğe bağlı olarak Geniş Görüşlü Pencere seçeneği belirlenebilir; bu da yeni katlanabilir yardımcı sürücü koltuğuyla birlikte kamyonun yanındaki yayalar, bisikletçiler ve çocuklar için mükemmel bir görüş sağlar. Yeni ayna muhafazaları ince bir tasarıma sahiptir. Aynalar arasında ve aynalar ile A direği arasında boşluk olması, sınıfının en iyisi doğrudan görüşe katkıda bulunan bir diğer özelliktir.

DAF Doğrudan Görüntü Sistemi
Ana ayna ve geniş açılı aynaların yerini alan DAF Dijital Görüntü Sistemi, isteğe bağlı yeni bir özelliktir. Kameralar, doğrudan görüntüyü daha da geliştirirken aerodinamik performansı artırarak en yüksek yakıt verimliliğine katkıda bulunur. Ek özellikler arasında otomatik yönlendirme (viraj alırken römorkun arkası izlenir) ve araç uzunluğuyla ilgili ek bilgilerin yer aldığı, manevra ve sollama gibi durumlarda kullanışlı olan ekran şeritleri bulunur. Isıtmalı kameralar, zorlu hava koşullarında bile net bir görüş sağlar. Sektörde bir ilk olan diğer bir özellik, kameraların elektrikli olarak geri çekilebilmesidir.
DAF Corner View, geniş görüş ve ön görüş aynalarının yerini alan ve bu geleneksel aynalardan çok daha geniş bir görüş alanı sağlayan isteğe bağlı bir seçenektir. Bu, özellikle savunmasız yol kullanıcıları için yol güvenliğini daha da artırmaya yönelik bir diğer önemli özelliktir. DAF Corner View ekranı, tam olarak olması beklenen yere, yardımcı sürücü tarafındaki A direğine monte edilmiştir.

Tam LED aydınlatma
2013 yılında DAF, en iyi görüş ve görünürlük için kamyon sektöründe LED farları kullanıma sunan ilk şirket oldu. Yeni Nesil XF, XG ve XG+ ile bir sonraki seviyenin sınırları çizildi: Gündüz sürüş lambaları, far, uzun far, viraj ve manevra farları, Tavan Lambaları, yan genişlik gösterme lambaları ve isteğe bağlı ön sis lambaları dahil olmak üzere her modelde tam LED aydınlatma. LED, düşük enerji tüketimi ve sonsuz kullanım ömrü sayesinde mükemmel ışık kalitesi sunarken aynı zamanda en düşük çalışma maliyetine sahiptir. Otomatik Aydınlatma Seçimi, karanlık ve yağmurlu koşullarda uzun farı otomatik olarak etkinleştirir.

Benzersiz pasif güvenlik
Yeni beyaz gövde tasarımı, hafifliğine rağmen son derece sağlamdır. Kabinin arkasındaki bölme üzerinde enerji sönümleyici çarpışma kutularına ve hareket eden yüklere karşı koruma sağlamak için gövdede, kabinin arka tarafına tamamen entegre edilmiş arka çarpışma bölgeleri bulunur.
Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+, aynı zamanda DAF’ın patentli Programlanmış Kabin Yer Değiştirme Sistemine (ProCaDis) sahiptir. Bu sistem, kaza sırasında şasinin kontrollü bir şekilde 400 mm yer değiştirmesini sağlayarak enerjiyi emer ve kabinin ayrılmasını önler. Dolayısıyla ProCaDis, kabin yapısını korur ve araç içindekilerin hayatta kalması için gerekli alanı en üst düzeye çıkarır.

Aktif güvenlik için akıllı özellikler
XF, XG ve XG+ modellerinde bir dizi aktif güvenlik cihazı sunulmaktadır. Bunlar arasında Fren Yardımı, Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi ve Acil Fren Lambaları yer alır. Gelişmiş Acil Durum Fren Sisteminin (AEBS-3) son sürümü, gerektiğinde tamamen bağımsız bir şekilde acil durum freni uygulayarak hem sabit hem de hareket halindeki araçların 80 km/sa ve altındaki hızlarda çarpışmadan kaçınmasına yardımcı olur. City Turn Assist Sistemi, yardımcı sürücü tarafındaki diğer yol kullanıcılarını veya nesneleri algılar.
Diğer isteğe bağlı sistemler arasında motor kapatıldığında frenleri otomatik olarak etkinleştiren yeni DAF Elektronik Park Freni bulunur. Düşük Hızlı Römork Freni, römorkun güvenli bir şekilde bağlanması ve ayrılması için römork frenlerini bağımsız olarak etkinleştirir. Park Freni Yardımı, vinçle yükleme veya boşaltma sırasında ya da damperi kullanırken kamyonun hareket etmemesi için park freniyle birlikte tüm frenleri devreye alır.

Sınıfının en iyisi kullanım rahatlığı
Güvenlik söz konusu olduğunda DAF, her zaman “Eller Direksiyonda, Gözler Yolda” felsefesini benimsemiştir. Buna bağlı olarak Yeni Nesil DAF, sınıfında lider ergonomi sunar. Sürüşle ilgili tüm işlevlerin yanı sıra dijital ekran menüsü, TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman ve ses ve telefon işlevlerinin tamamı, direksiyon simidi ve direksiyon kolonu kollarından çalıştırılır. İkincil sürüş işlevleri, kumanda tablosunda makul konumlara yerleştirilmiş ve kullanımı kolay fiziksel anahtarlarla çalıştırılır.

Sürücü Konforunun geleceği başlıyor

  • Baştan aşağı yenilenen, piyasadaki en geniş kabinler
    • En az 12,5 m3 hacim
  • Sınıfının en iyisi sürüş konumu
    • Sürücü koltuğu ve direksiyon kolonu için benzersiz ayarlama aralığı
    • İsteğe bağlı döner sürücü ve yardımcı sürücü koltukları
    • 12 inç ekrana ve DAF Infotainment System için isteğe bağlı 10 inç ekrana sahip üst sınıf kumanda tablosu
  • Sektördeki en iyi yataklar
    • Tam 2220 mm uzunluk ve 800 mm’ye kadar genişlik
    • İsteğe bağlı yatak pedi ile benzersiz, elektrikli ve tamamen ayarlanabilir DAF Relax Bed
  • Şık ortam LED’i iç aydınlatma
  • Birinci sınıf uyum ve kaplama, malzemeler ve dekorasyon
  • Tamamen entegre Park Kliması
  • Mükemmel Sürüş ve Yol Tutuş 
    • Yeni şasi tasarımları (ön ve arka)
    • Mükemmel burulma direnci
  • Sektördeki en sessiz kabinler

Birinci sınıf sürücü konforu, “merdiven” tarzında konforlu bir şekilde konumlandırılmış sadece üç basamak üzerinden kabine mükemmel erişimle başlar. Kolay erişim için yeni direksiyon simidi, epey ön bir konumda park edilebilir.
Tüm modellerde, sürücü kabine girdikten sonra iç alandaki yeterli ayakta durma yüksekliği karşısında şaşkına dönecek. Bu yükseklik, Yeni Nesil XF’te 1900 – 2075 mm ve XG+‘ta en az 2145 – 2200 mm aralığında değişir. Serinin en üst modeli XG+‘ın kabin hacmi, 12,5 m3 ile sektörde daha önce görülmemiş bir boyutu temsil ediyor.

En iyi sürüş konumu
Koltukların ve direksiyon kolonunun ayar aralıkları benzersizdir ve her bir sürücü için mümkün olan en iyi sürüş konumunu sunar. Dahası, binek araçlardakine benzer bir sürüş konumu ayarlamak bile mümkündür. XG ve XG+‘ta isteğe bağlı olarak sunulan döner sürücü ve yardımcı sürücü koltuğu, uzun süre araç kullanılan yorucu bir günden sonra daha rahat bir konuma döndürülebilir.
Katlanabilir yardımcı sürücü koltuğu standarttır. Sürücü koltuğunun katlanması, Geniş Görüşlü Pencereyle birlikte Vision Door aracılığıyla engelsiz bir görüş sağlar ve iç alanı genişletir. Koltuk başlığı, DAF’ın lüks yatağının yanında pratik bir masa olarak kullanmak üzere katlanabilir (isteğe bağlı).

Eller Direksiyonda, Gözler Yolda
Şık kumanda tablosu, gerçek göz alıcı bir görünüme sahiptir ve aracın eşsiz doğrudan görüntüsüne katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır. Kumanda tablosunda araçla ilgili tüm bilgiler için etkileyici bir görünüme sahip merkezi 12 inç ekran ve DAF Navigasyon ve Infotainment System için isteğe bağlı 10 inç dokunmatik ekran bulunur. Tüm önemli bilgiler bir bakışta görülebilir.
En önemli düğmeler, en başarılı sezgisel kullanım için kumanda tablosuna ve yeni tasarlanan direksiyon simidine mükemmel bir şekilde yerleştirilmiştir. Tasarım, DAF’ın “Eller Direksiyonda, Gözler Yolda” felsefesine tamamen uygun olup sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasını amaçlar ve en yüksek konfor ve güvenlik seviyelerine katkıda bulunur. Sürücü, orta ekranda iki ekran düzeni tasarımı ve dört bilgi seviyesi arasından seçim yapabilir. Ekran ayarları da kişiselleştirilebilir.

Sektördeki en iyi ranzalar
Yeni Nesil DAF, kamyon sektöründeki en iyi ranzaların tedarikçisi olan DAF’ın mirasını sürdürüyor. Tüm modellerde uzunluk 2220 mm’dir ve XG ve XG+‘ta genişlik, tam uzunluk boyunca en az 800 mm’dir. Optimum baş, sırt ve bacak desteği için mekanik veya hatta tamamen elektrikli ayarlanabilir DAF Relax Bed, isteğe bağlı olarak sunulur.
Tamamen yeni Arka Duvar Kumanda Paneli; aydınlatma, klima, ses sistemi, pencereler ve tavan kapağı gibi birçok işlevin yataktan kolayca kullanılabilmesini sağlar. Panelde bir gözetim modu (DAF Doğrudan Görüş Sistemini, DAF Dijital Ayna Sistemi ve DAF Corner Eye ile birlikte etkinleştirir) ve kornayla dörtlü flaşörleri etkinleştiren bir panik düğmesi de bulunur.
Ranzaların altında, bir veya iki çekmece ya da 1,5 litrelik şişelerin içine dik koyulabildiği bir veya iki buzdolabı gibi birçok saklama seçeneği sunulur. Hem sol hem de sağ taraftaki dış saklama dolaplarına geniş açıklıklardan erişilebilir.

Devasa saklama alanı
Yeni Nesil DAF modelleri, geniş kabinleri sayesinde tavan konsollarında ve kumanda tablosunun üst kısmında, kapı ceplerinde ve ranzanın altında çok geniş saklama alanları sunar. Buna ek olarak Yeni XF, XG ve XG+ evraklar, belgeler ve diğer eşyalar için geniş bir alana sahiptir. Kumanda tablosunda fincanlar, kupalar ve küçük şişeler için iki tutucu bulunur ve elbette DAF’ın yemek yemek ya da çalışmak için kullanılabilen dünyaca ünlü katlanabilir kumanda tablosu da mevcuttur, üstelik artık eskisinden de geniştir. Ayrıca XG ve XG+‘ta, kumanda tablosunun alt kısmında belgelerin veya dizüstü bilgisayarın kolayca saklanabileceği pratik bir çekmece de bulunur.

LED iç aydınlatma ile birinci sınıf uyum ve kaplama
Yeni XF, XG ve XG+ modellerinin harika iç alanlarıyla DAF, ideal “evden uzaktaki ev” konseptini yarattı. Bu, aynı zamanda çeşitli seçenekler sunan tam LED aydınlatmayla da gösterilir.
İsteğe bağlı olarak XG ve XG+‘ta sunulan şık ortam aydınlatmasında, parlaklığı ve rengi ayarlanabilen ve kişiye özel bir ortam yaratmaya olanak tanıyan 15 LED ışık ve ışık şeridi bulunur. Birinci sınıf uyum ve kaplama, dekorasyon ve kullanılan malzemelerle de gösterilen Yeni Nesil DAF’ın etkileyici kalitesini vurgular. Dokunulduğunda yumuşak bir hissiyat veren ve birinci sınıf binek otomobillerde kullanılan, kumanda tablosunun yumuşak kalıplama ile üretilen malzemesi bunun mükemmel bir örneğidir. Bu kalıplama yöntemi, tasarımda modern, keskin kenarlar uygulama olanağı sağlarken mükemmel bir görünüm ve his sunar.

Entegre Park Kliması ile mükemmel iklim
En yüksek konfor için Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ standart olarak otomatik sıcaklık kontrolü sistemi veya isteğe bağlı olarak tam otomatik klima kontrol sistemi ile donatılmıştır. XG+‘ta isteğe bağlı olarak sunulan yeni, tamamen entegre Park Kliması, sürüş veya rölanti sırasında kabin içini otomatik olarak soğutur veya ısıtır.

Mükemmel sürüş performansı
En zorlu yol koşullarında bile Yeni Nesil DAF, birinci sınıf konfor ve denge sunar. 160 mm daha uzun kabin ön kısmı nedeniyle yeni bir şasinin tasarlanması gerekiyordu. Yeni tasarlanan güçlendirilmiş traversler ve yeni alüminyum Ön Alt Koruma, olağanüstü burulma direnci ve düşük ağırlığın (yaklaşık 38 kilogram) yanı sıra benzersiz bir sürücü konforu sunar. Bu, yeni sönümleyici tasarımına ve entegre çarpışma braketlerine sahip yeni kabin süspansiyonu ile de sağlanır. Arka dingil süspansiyonu, yeni geometrinin yanı sıra yeni beşinci tekerlek konumuyla baştan tasarlandı ve sonuç olarak XG ve XG+‘ta üstün sürüş ve yol tutuşu için dingil mesafesi uzatıldı (4000 mm). Tamamen yeni bir direksiyon sistemi olan düşük direksiyon dönme direnci ile mükemmel direksiyon özellikleri elde edildi.
Benzersiz Yeni Nesil konforuna önemli ölçüde katkıda bulunan bir diğer özellik, iç alandaki çok düşük gürültü, titreşim ve sertlik seviyesidir. XF, XG ve XG+ bu alanda da sektör standardını yeniden belirlemiştir.

Baştan sona denendi ve test edildi
Olağanüstü kalite, güvenilirlik ve dayanıklılık sunmak DAF’ın her zaman en önemli önceliğidir ve daima böyle kalacaktır. Yeni Nesil DAF’ın geliştirme süreçleri, Altı Sigma Tasarımı ve Automotive Spice ilkelerine dayanmaktadır. Automotive Spice denetimleri, 2. ve 3. seviyede gerçekleştirilmiştir ve bu da kamyon endüstrisi için etkileyicidir. Test aşamasında eksiksiz olarak gerçekleştirilen işlev, dayanıklılık ve güvenilirlik testlerinin yanı sıra kapsamlı kavram kanıtlama testleri DAF’ın gelişmiş teknolojik olanaklara sahip Technical Center tesisinde ve yol üzerinde gerçekleştirildi. 150’den fazla saha testi gerçekleştirildi ve erken uyarı sistemine sahip filo araçları, Avrupa genelindeki müşterilere tesis edilerek günlük kullanıma alındı. DAF’ın Yeni Nesil XF, XG ve XG+ araçları, üretim başlamadan önce yaklaşık 20 milyon kilometrelik bir mesafe boyunca kullanılmış olacak.

Gelecek için hazır

Yaşadığımız dünya değişiyor. İklim değişikliği sebebiyle CO2 emisyonlarını azaltma, kentsel alanlarda hava kalitesini artırma ve özellikle savunmasız yol kullanıcılarına yönelik trafik güvenliğini artırma ihtiyacı ile sürücülerin azlığı ve iyi, profesyonel sürücüleri çekme ve bunları elde tutma ihtiyacı oldukça yakın bir ilişki içerisinde.

Yeni Nesil XF, XG ve XG+, DAF’ın bu ihtiyaca olan yanıtıdır; bu kapsamlı uzun mesafe araçları serisi geleceğin kapısını aralıyor ve taşıma verimliliği, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni bir çağ başlatıyor. Yeni Nesil DAF; akü ve hidrojen gibi geleceğin enerji taşıyıcıları ve elektrikli motorlar, plug-in hybrid araçlar, yakıt hücreleri ve hidrojenle çalışan yanmalı motorlar gibi geleceğin güç aktarma organlarına tamamen hazır, tamamen yeni ve enerji açısından son derece verimli bir araç platformunu temsil ediyor. Aracın son teknoloji ürünü dizel motorları, temiz ve verimli olup en yeni nesil biyoyakıtların (Gazdan Sıvıya ve HVO dahil) yanı sıra kara yolu taşımacılığında salınan karbonu daha da azaltmaya yönelik yenilenebilir e-yakıtlar için de hazırdır. DAF, 2021’in son çeyreğinde 4×2 ve 6×2 çekicilerin ve tamamen Yeni Nesil XF, XG ve XG+ araçlarının sabit kasalı modellerinin seri üretimine başlayacaktır. DAF, geleceğin kapısını aralıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz