Tam Elektrikli Ford Mustang Mach-E, İnsan ve Çevre Güvenliğinde “5 Yıldız”lı İki Derecelendirme Aldı

  • Ford Mustang Mach-E güvenlik ve çevre konusunda, bağımsız Euro NCAP ve Green NCAP kuruluşları tarafından iki derecelendirmeye birden layık bulundu
  • Tam elektrikli SUV, iç tasarımından bağlantıya kadar çeşitli özellikleriyle bugüne dek 20’den fazla ödül ve derecelendirme almayı başardı.
  • Ford, güvenlikten ödün vermeyen mühendisliği sayesinde şimdi altı elektrikli modelinde 5 yıldızlı güvenlik derecelendirmesine sahip oldu.

KÖLN, Almanya, 27 Ekim 2021 – Ford’un ilk tam elektrikli SUV’si Mustang Mach-E, gittikçe büyüyen ödüller ve başarı listesine, Euro NCAP ve Green NCAP’ten 5 yıldızlı iki önemli derecelendirme daha ekledi.

Ford’un yeni tam elektrikli SUV’u bağımsız araç güvenliği kuruluşu ile enerji açısından verimli ve çevre dostu ‘temiz’ otomobillerin geliştirilmesini destekleyen bağımsız girişim tarafından yapılan değerlendirmelerde maksimum derecelendirme olan 5 yıldız aldı. Mustang Mach-E’nin en sıkı kriterlerin uygulandığı çarpışma testlerindeki performansı yetişkin yolcular için %92, çocuk yolcular için %86 güvenlik puanıyla değerlendirildi.

Otomatik Başlat-Durdur ve Şerit Hizalama özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü,1 Aktif Frenleme özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı1 , Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısı gibi standart sürücü destek teknolojileri de maksimum güvenlik derecelendirmesine katkıda bulundu. SUV, şerit destek teknolojilerinde de tam puan aldı.

Mustang Mach-E, temiz hava ve emisyon testlerinden de tam not aldı

Sıfır emisyonlu, 610 km’ye (WLTP)2 kadar elektrikli sürüş menziline sahip batarya elektrikli güç aktarma organıyla çalışan Mustang Mach-E, Green NCAP tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler kapsamındaki temiz hava ve sera gazı emisyon testlerinde de tam not almayı başardı. Enerji verimliliğinin %94 olarak değerlendirmesine soğuk ve sıcak laboratuvar testlerinde çalışma için tam puan da katkı sağladı.

Ford Avrupa Güvenlik Mühendisliği Direktörü Stuart Southgate şu açıklamayı yaptı: “Mustang Mach-E tam elektrikli bir araç olarak sıfırdan geliştirildi. Böylece güvenlikten asla ödün vermeyen yaklaşımımızı yeni tasarımın her köşesine uygulayabildik. Sonuç olarak müşterilerimiz çevreyi de kendilerini de koruyabilecek bir araç kullandıklarından emin olabilirler.”

Euro NCAP ve Green NCAP’in yeni derecelendirmeleri Mustang Mach-E’nin bugüne dek kazandığı 20’den fazla ödül ve değerlendirmeye eklendi. Bu ödül ve onurlar arasında premium B&O Sound System hoparlörlerin entegrasyonu için iF DESIGN AWARD (iF TASARIM ÖDÜLÜ)3 ile Ford’a gelecek nesil SYNC teknolojisi için Automobile Awards by MOTUL (MOTUL Otomobil Ödülleri) tarafından verilen Bağlantılı Otomobil Üreticisi ödülü gibi başarılar yer alıyor.

Ford’un Euro NCAP’ten en yüksek 5 yıldızlı güvenlik derecelendirmesi alan diğer modelleri, Mustang Mach-E ile birlikte Ford Puma, Kuga Şarj Edilebilir Hibrit ve Kuga Hibrit, Explorer Şarj Edilebilir Hibrit, Focus ve Fiesta’dan oluşuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz