PIRELLI, BRYAN ADAMS TARAFINDAN ÇEKİLEN “ON THE ROAD” (YOLDA) TEMALI 2022 TAKVİMİNİ TANITTI

KANADALI SANATÇININ PIRELLI TAKVİMİ İÇİN BESTELEDİĞİ ŞARKI YENİ ALBÜMÜNDE YER ALACAK
THE CAL™ PIRELLI’NİN 150. YAŞINI KUTLAYACAĞI YIL GERİ DÖNÜYOR
HERKESİN İZLEYEBİLECEĞİ DİJİTAL ETKİNLİK
WWW.PIRELLI.COM’DA YAYINLANACAK

Milano, 29 Kasım 2021 – İçinde bir plak değil de 2022 Pirelli Takvimi’nin bulunduğu bir LP. “On the Road” (Yolda) ve fotoğraflar Bryan Adams’ın imzasını taşıyan 2022 Pirelli Takvimi, 1960’lardan günümüze uluslararası müzik yıldızlarının bir kutlaması ve pandemi sebebiyle bir geri dönüş niteliğinde bulunuyor.

Bu geri dönüş, logosu The Cal™ ile aynı zamanda tanıtılan Pirelli’nin 150. yıl dönümü kutlamalarına denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Tanıtım da başlı başına bir yenilik çünkü 29 Kasım Pazartesi günü saat 23.00’da (Türkiye saati) www.pirelli.com’da herkesin izleyebileceği dijital bir etkinlik şeklinde gerçekleşecek.

Yirmi yıldan uzun süredir müzik dünyasındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam eden Bryan Adams, bir yandan da ünlü bir fotoğrafçı olarak yerini sağlamlaştırıyor. Adams şimdi de On The Road (Yolda) temalı Pirelli Takvimi için çektiği fotoğraflarla sanatçıların yollardaki ve turnelerdeki hayatlarından kareler yakalıyor. Kanadalı müzisyenin Pirelli Takvimi için bestelediği, takvimle aynı adı taşıyan “On The Road” şarkısı da yeni albümünde yer alacak.

Çekimlerin gerçekleştiği sette müzisyenler, performans öncesi gerginlikten provalar ile konserler arasındaki molalara, bir şehirden diğerine uzun yolculuklara ve otel odalarının yalnızlığına kadar turne hayatının farklı anlarını yeniden yaşıyor. Bunlar Bryan Adams’ın da çok iyi bildiği deneyimler ve The Cal™ tarihinde bir ilk olarak fotoğrafçı da kadroda yer alıyor. The Cal™’in 48. edisyonunda farklı yaşlardan, müzik türleri ve kültürlerden dünyaca ünlü on sanatçı Bryan Adams’a eşlik ediyor: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent ve Kali Uchis. Çekimler bu yaz sadece üç gün içinde Palace Theatre ve Hollywood’daki Chateau Marmont Oteli olmak üzere Los Angeles’taki iki lokasyonda ve Capri’deki Scalinatella otelinde gerçekleştirildi.

Bryan Adams’ın sanatçıları kendilerine has özellikleriyle 12 aya yansıttığı takvim, 160’tan fazla sayfadan oluşuyor ve portreler dahil 70’i aşkın fotoğraf içeriyor. Albümün kapağında da yer alan St. Vincent bir otelde uyanırken, Kali Uchis boş gününde havuz başında, Saweetie bir başka yolculuk için otelden çıkış yaparken, Cher ise kuliste görülüyor. Normani’yi ses provasından önce dinlenirken, Jennifer Hudson’ı salona gelirken, arka kapakta da yer alan Iggy Pop’u konser öcesinde, Grimes’ı kayıt stüdyosunda, Bohan Phoenix’i konser sonrası otelde ve Rita Ora’yı konserden sonra görüyoruz.

Bryan Adams fotoğraflarının hikayesini şöyle açıklıyor: “Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü görmezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…”

Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera ise şöyle konuştu: “Bryan Adams yıllardır bildiğim ve takdir ettiğim bir sanatçı. Müzik dünyası ile yollarda olmayı ve seyahat etmeyi birleştirme fikrinin pandemi sonrasında kademeli olarak normalleşmeye çalışırken geri dönen Pirelli Takvimi için mükemmel olacağını düşündük. Bu takvim, Pirelli’nin 150. yıl dönümünü kutlayacağımız için çok önemsediğimiz 2022’nin aylarını gösterecek.” Pirelli 1872’de kuruldu ve 1964 yılındaki ilk Pirelli Takvimi’nden bu yana “On The Road” (Yolda) dahil olmak üzere 37 fotoğrafçının imzasını taşıyan 48 edisyon yayımladı. 2022 Pirelli Calendar çekimlerinden kamera arkası görüntüler, fotoğraflar, sunumun kaydı, rol alan ekip ve hikayeler ile birlikte The Cal™ tarihini orijinal videolar, röportajlar, fotoğraflar ve yazılarla www.pirellicalendar.com web sitesinde keşfedebilirsiniz.

“ON THE ROAD” YOLDA (VE KAMERA ARKASINDA)… Bryan Adams ile sohbet

Sizin Pirelli Calendar’ınızın gerisindeki fikir neydi?

Hayatın içinde bir sanatçı olarak yol alma fikrini aktarmak için yaratıcılığı kullanmaya çalıştım. Söz konusu fotoğraf ise bazı şeylerin normal olmasını istemezsiniz. Unutulmaz bir görüntü yakalamak istersiniz; ben de bunu yapmayı denedim.

“On the Road” (Yolda) temasını nasıl buldunuz?

Açıkçası çok zor olmadı çünkü 45 yıldır yollardayım. Bu fikri önerirken bir yandan da bunun daha önce yapılmış olabileceğini düşünüyordum çünkü son derece bariz bir konu. Seyahat eden müzisyenler ve lastik üreten bir şirket arasında ortak bir ilişki olabileceğini düşündüm. Bana mantıklı geldi. Pirelli de fikri çok beğendi.

Turnelerin, performansların ve yolda olma deneyiminin hikayesini fotoğraflarınızla nasıl anlattığınızı açıklayabilir misiniz?

Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü görmezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…

The Cal ilk kez müzik ve müzisyenler için böyle bir yaklaşımı benimsiyor. Siz de hem fotoğrafçı hem müzisyen olarak bunu uygulama açısından benzersiz bir konumdasınız. Nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?

Her şeyi toparlayıp anladığım bir dünyayla ilişkilendirilebildiğim için memnunum. Benim için şahsen başka müzisyenlerle çalışabilmek, onların dünyalarına göz atabilmek ve neler yaptıklarını görmek gerçekten harika bir deneyimdi. Bildiğiniz gibi her şey çok değişti ve resimler müzik dünyasında yaşananların inanılmaz derecede önemli bir parçası haline geldi. Bir sanatçı şimdi nasıl temsil edilmek istediğini tek bir fotoğrafla kendi başına tamamıyla değiştirebiliyor. Yani kontrol kendisinde… o nedenle müzisyenler için hem fotoğraflar anlamında hem sanatsal açıdan ilginç zamanlardan geçiyoruz.

Fotoğraflarınızın neyi iletmesini istersiniz?

İnsanların fotoğraflarda betimlediğimiz düşleri ve gerçekleri beğeneceğini umuyorum. Bunlar olabileceklerin sadece küçük bir kesiti ve maalesef her şeyi sığdırabileceğimiz kadar yer yok… Her kişinin hikayesini anlatabilmek için ayrı bir kitap gerekir. Burada her sanatçıya kısa ve ilginç bir bakış sunmaya çalıştık.

Yollardan en favori anınızı paylaşabilir misiniz?

Apocalypse Now (Kıyamet) filminden örnek vereyim. Bir asker ormanda olmaktan bahsediyor ve ormanda olduğu her gün evine gitmek, evinde olduğu her gün ise ormana dönmek istiyordu. Müzisyenler de biraz böyledir. Bir kere yola çıktınız mı bağımlısı olursunuz, tekrar tekrar yapmaya devam edersiniz.

Turneye çıkmak sizin için ne anlama geliyor?

Turneler gerçekten benim hayatımın bir parçası ve bunu başka nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Başka bir aileye sahip olmak gibi ve Covid salgını nedeniyle o ailemi özlüyorum.

Tekrar yola çıkacağınız için heyecanlı mısınız? İlginç bir his. Düşünecek çok zamanım oldu. Böyle bir şeyin olabileceğini asla düşünemezdim, tüm dünyanın kapanacağı ve seyahat edemeyeceğimiz aklıma bile gelmezdi. Yeniden yola çıkacağım için heyecanlıyım ama karantina döneminden gerçekten keyif aldığımı da söylemeliyim. Ailemle harika zaman geçirdim ve kendi küçük dünyamızda kapalı kalmışken çok eğlendik. Şimdi o kapalı ortamlardan çıkmaya başlıyoruz, dünya da yavaş yavaş açılıyor. Umarım böyle devam eder .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz