Ken Block’a özel Audi S1 ​​Hoonitron

1916 yılından bu yana devam eden ve Amerika’nın en eski otomobil yarışlarından biri olan Pikes Peak Hill Climb’da Audi efsane modeline atıfta bulunuyor. Audi Sport quattro S1’den Audi S1 Hoonitron’a…

Audi, ünlü Pikes Peak Hill Climb ya da bilinen adıyla “Race to the Clouds – Bulutlara Doğru Yarış” etkinliğinde, efsanevi Audi Sport quattro S1 modelini tekrar hatırlatıyor. Ama bu kez tamamen elektrikli haliyle: Audi S1 Hoonitron.

Amerikalı drift pilotu Ken Block için özel olarak geliştirilen quattro Hoonitron, türünün tek örneği ve tamamen elektrikli bir otomobil. Block’un bu araçla çekeceği özel video da önümüzdeki birkaç ay içinde yayınlanacak.

Block : “S1 Hoonitron geçmişten ilham almış”

Audi’nin ralli otomobillerine küçük yaşlardan bu yana tutkun olduğunu söyleyen Ken Block “S1 Hoonitron, Audi’nin 1980’lerde zaten ünlü olduğu birçok şeyi bir araya getiriyor. Örneğin, otomobilin muhteşem aerodinamiği şimdi tamamen modern bir forma çevrildi. Audi tasarımcılarının geçmişten aldıkları ilhamla otomobilin teknolojisini ve görünümünü benzersiz bir şekilde bugüne aktarmaları bence harika.” şeklinde konuştu.

İki elektrikli motor, dört tekerlekten çekiş, bol miktarda güç, bir karbon fiber şasi ve motor sporlarının en üst yönetim organı FIA tarafından belirlenmiş güvenlik standartları S1 Hoonitron’u çok kısa şekilde ifade ediyor. Aracı ilk olarak Kasım ayında kullanan Ken Block, “Audi bana aracı Almanya’da birkaç günlüğüne test etme fırsatı verdi. İçten yanmalı motorlara ve şanzımanlara sahip çok çeşitli otomobillere aşinayım. Ancak burada öğreneceğim birçok yeni şey vardı. Durur pozisyondan 150 km/s hıza ulaşıp, sadece sağ ayağımı kullanarak dönüş yapmak benim için tamamen yeni bir deneyim. Kısa sürede birbirimize alıştık. Olağanüstü takım çalışması için tüm Audi Sport ekibine de teşekkür ederim.” dedi.

Marc Lichte : “Bir ikonu gelecekle birleştirme fırsatı bulduk”

S1 Hoonitron’un tüm geliştirilme süreci, teknolojisi de dahil olmak üzere, Audi Sport tarafından Neckarsulm’da gerçekleştirildi. Burası, aynı zamanda Audi RS e-tron GT’nin de geliştirildiği ve üretildiği yer. Projeyi ilk duyduklarında son derece heyecanlandıklarını söyleyen Ingolstadt’taki Audi Design’ın baş tasarımcısı Marc Lichte “Markamızın bir ikonunu gelecekle birleştiren bir otomobil geliştirme fırsatına sahip olmuştuk. Çok büyük zorluklar vardı. S1 Pikes Peak’in modern, tamamen elektrikli bir yorumunu yaratmak kolay değildi. Süre de son derece kısıtlıydı. Tasarım sürecimiz normalde bir ila bir buçuk yıl sürse de, ilk çizimden nihai tasarıma kadar sadece dört haftamız vardı. Ken Block ve ekibiyle sürekli iletişim halindeydik ve yoğun bilgi alışverişinde bulunduk.” diye konuştu.

Audi’deki herkes bunu bekliyor

Projenin Audi’deki herkes tarafından sabırsızlıkla beklenen bir gelecek hikayesi olduğunu söyleyen Marc Lichte “Ken Block ile dünya çapında milyonlarca insanın izleyeceği bir video için bir, araç geliştirdiğimizi bilmek, ekibimize ek motivasyon sağladı. Bu yeni ilham kaynağı, günlük çalışmalarımız için de son derece önemli. Bu otomobilin geliştirilmesi, bizi gelecekteki projelere daha da açık ve ilerici bir zihniyetle yaklaşmaya teşvik edecek.” dedi.

Gymkhana’dan Elektrikhana’ya

ABD’li yıldızın fanları, çok yakında bu projenin sonuçlarını görebilecekler. Ken Blok ve ekibi, ünlü Gymkhana serisinin S1 Hoonitron’u içeren uyarlanmış bir sonraki videosunu Elektrikhana adıyla çekecekler. Audi ile işbirliğinin kendisi için çok özel olduğunu belirten Block, “Audi ve motor sporlarına olan tutkusu beni rallilere katılmaya motive etti. Audi’nin bu modeli benim ve ekibim için geliştirmesi, bir sonraki projemizde bize katılması, benim için bir rüyanın gerçekleşmesi. Hoonitron, tarihimizde bir sonraki bölümü yazıyor ve Gymkhana hikayemizi geleceğe taşıyor.” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz