Maxion İnci Jant Grubu, otomotiv ana ve tedarik sanayinde “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” alan ilk şirket oldu

Maxion İnci ve Maxion Jantaş, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara verilen İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazandı.

Yapılan değerlendirmede yüksek puan alarak otomotiv ana ve tedarik sanayi sektöründe bu sertifikayı almaya hak kazanan ilk kuruluş olan Maxion İnci Jant Grubu, her iki şirketinde de hem şirket içinde hem de şirket dışında kadınların iş hayatına katılımını destekleyen, kadınların hayatına değer katan çalışmalar yürütüyor. Erkek yoğun bir sektörde faaliyet göstermelerine rağmen Maxion İnci Jant Grubu’nda kadın çalışan sayısı her geçen yıl artıyor.

Çeşitliliği destekleyen, kapsayıcı, fırsat eşitliği sunan, insanı merkeze alan bir İnsan Kaynakları politikası yürüten Maxion İnci ve Maxion Jantaş şirketleri, Sürdürülebilirlik Akademisi ve 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası yüksek bir puan alarak İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazandı.

Alınan sertifika ile ilgili açıklama yapan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “‘İnsana Değer’ mottomuz sadece bir sözden ibaret değil, toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışımızın da temelini oluşturuyor. İşte fırsat eşitliği sağlamanın yanında, eğitimlerle ve toplumsal projelerimizle de bu konuda farkındalığın artmasına katkı sağlıyoruz. Aldığımız aksiyonlarla kadının iş dünyasındaki ve toplumdaki ekonomik güçlenmesini destekliyoruz. Fırsat eşitliğini çalışma kültürümüzün bir parçası haline getirdik. Bünyemizde aktif bir kadın platformumuz var. Ayrımcı dile ve bilinçaltı önyargılara karşı eğitimler ve farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki başlıklarındaki denetleme sonrası aldığımız İş’te Eşit Kadın Sertifikası ile bu doğrultudaki çabalarımızın tescillenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Otomotiv sektöründe bu sertifikayı alan ilk kuruluş olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz