TOYOTA GAZOO Racing

2022 Dakar Rallisi’nde Zirvede

TOYOTA GAZOO Racing dünyanın en zorlu yarışlarından biri olan Dakar Rallisi’ni GR DKR Hilux T1+ aracıyla kazanmayı başararak motorsporlarında bir zafere daha imza attı. Toyota adına yarışan Nasser Al-Attiyah ve co-pilotu Mathieu Baumel ralliyi 27 dakika 46 saniye farkla galibiyeti elde etti. 2019’da da bu yarışı kazanan, Nasser Al-Attiyah şimdi de ikinci Dakar galibiyetinin sahibi oldu. Bununla birlikte Toyota adına yarışan diğer ikililerden Henk Lategan ve Brett Cummings rallinin kapanış etabını ilk sırada tamamladılar.

Bu galibiyet, yeni geliştirilen GR DKR Hilux T1+ yarış aracı için de büyük bir başarı oldu. Daha büyük jantlara ve lastiklere sahip olan, yeni süspansiyonları ve 3.5 litre çift turbo V6 motoruyla Dakar versiyonu Hilux tüm zorlukları aşarak zafere ulaştı. Toyota’nın Hilux ile elde ettiği bu zafer markanın sürekli olarak mühendislik sınırlarının ve daha iyi otomobiller yapma hedefinin altını çizdi.

TOYOTA GAZOO Racing’in diğer yarışçıları Giniel de Villiers/Dennis Murphy bir etap daha kazanarak genel klasmanda beşinci sırayı aldı. Shameer Variawa/Danie Stassen ralliyi 15. sırada tamamlarken, Henk Lategan/Brett Cummings genel klasmanda 31. sırayı elde ettiler.

İlk kez 1978’de yapılan Dakar Rallisi, bu yıl 44. kez gerçekleştirilmiş oldu. 2007 yılına kadar Afrika’da gerçekleştirilen organizasyon 2008’de terör tehdidi nedeniyle iptal edilmişti. Ralli, 2009’da Güney Amerika’ya alındı ve daha sonra etkinlik 2020’de ilk kez Suudi Arabistan’da gerçekleştirildi. Pilotlar 2022 Dakar Rallisi’nde ise 4 bin 261 kilometrelik zorlu etapla mücade ettiler.

Dakar zaferinin ardından açıklama yapan takım başkan Glyn Hall, “Nasser, Mathieu ve tüm takım adına destansı bir zafer oldu. Dakar’a gelip yeni GR DKR Hilux T1+ yarış aracının ilk rallisinde kazanmak inanılmaz. Başarımızla çok gurur duyuyoruz” dedi.

Yarışı kazanan Nasser Al-Attiyah ise Dakar’da kazanmanın inanılmaz bir his olduğunu belirterek, “En başından itibaren liderlik ettik ve tempoyu yarış boyunca korumayı başardık. TOYOTA GAZOO Racing’e harika Hilux T1+ için teşekkür ederim. İnanılmaz bir Dakar yarışıydı ve son derece mutluyum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz