Bugüne kadarki en iyi Amarok

Volkswagen Ticari Araç, yeni nesil premium pick-up modeli Amarok’u tanıttı. Yıl sonunda Güney Afrika, 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda ise Türkiye ve Avrupa  pazarına sunulması planlanan Yeni Amarok, Volkswagen tasarım DNA’sını yansıtmaya devam ederken premium pick-up segmentindeki iddiasını da sürdürüyor.

Volkswagen Ticari Araç, Yeni Amarok’un dünya tanıtımını 7 Temmuz 2022’de  gerçekleştirdi. Her türlü yol şartlarında çok yönlü bir kullanım sunan yeni nesil Amarok Güney Afrika’da üretiliyor. Karizmatik ve akıllıca bir tasarıma sahip Yeni Amarok, özellikle Avustralya, Yeni Zelanda, birçok Afrika ülkesi, Orta Doğu ve Avrupa için tam anlamıyla bir premium pick-up modeli.

20’nin üzerinde yeni sürüş destek sistemi, verimli ve yüksek torklu motorları, dört tekerlekten çekiş teknolojisi ve Volkswagen tasarım DNA’sı olmak üzere gelişmiş özellikleriyle Yeni Amarok, pazardaki çok yönlü ve dengeli pick-up modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dünya genelinde 830 binden fazla, Türkiye’de ise bugüne kadar yaklaşık 24 bin adet Amarok satışı gerçekleştiren Volkswagen Ticari Araç, şimdi ikinci nesille iddiasını artırıyor. Tamamen yenilenen ikinci nesilde, Volkswagen tasarımı kendini ilk bakışta belli ederken Amarok kendine özgü karakterini ortaya koyuyor. Daha büyük, daha güçlü ve daha karizmatik hale gelen Yeni Amarok’un dış tasarımı şimdi daha etkileyici bir görünüme kavuştu.

Geniş bir model gamına sahip olan Yeni Amarok’ta; ‘Life’ ve ‘Style’ dışında ‘PanAmericana’ (off-road tasarımı) ve ‘Aventura’ (özel tasarım) versiyonları sunuluyor. Belirgin Volkswagen DNA’sına sahip yatay ve dik motor kaputu Yeni Amarok’un heybetli görünüme katkı sağlıyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan, entegre LED farlar ile radyatör ızgarası boyunca uzanan yatay barlar bu görünümü destekliyor. Amarok PanAmericana, Aventura ve Style versiyonlarında yolu gündüz gibi aydınlatan ve kusursuz bir ışık tasarımına sahip olan “IQ.Light – LED matrix farlar” sunuluyor. PanAmericana ve Aventura versiyonlarında aracın ön yüzünde çapraz barların altındaki radyatör ızgarası ile oluşan özgün X tasarımı dikkat çekiyor. Plakalığın üzerinde ise kabartma “Amarok” yazısı yer alıyor.

Bir önceki neslinde olduğu gibi Yeni Amarok’ta da güçlü çamurluk davlumbazları dikkat çekiyor. Diğer çoğu pick-up modelinin aksine, çamurluk davlumbazlarının üst kenarı yuvarlak değil karakteristik Amarok tasarım özelliği olarak düz bir çizgi oluşturuyor. 21 inçe kadar alaşım jantları çevreleyen çamurluklar güçlü bir görünüme sahip. Yan paneller ise Amarok’un kaslı görünümünü destekliyor. Yeni Amarok arka görüntüsüyle de çekiciliğini devam ettiriyor. Volkswagen logosunun altında, büyük bir ‘Amarok’ kabartması bulunuyor. Yeni Amarok’ta C şeklindeki stop lambaları dikkat çekerken, PanAmericana ve Aventura versiyonlarında ise LED teknolojisi standart olarak sunuluyor.

Uzun dingil mesafesi, gövde orantılarını ve arazi özelliklerini iyileştiriyor

5.350 milimetre ile Yeni Amarok, ilk neslinden yaklaşık 10 cm daha uzun. Yeni Amarok’ta aks mesafesi 17 cm artarak 3.270 mm’ye çıkmış durumda. Artan aks mesafesi özellikle ikinci koltuk sırasında daha fazla alan sağlıyor. Değişen gövde orantıları araca daha keskin bir görünüm sağlarken aynı zamanda daha iyi yaklaşma açıları sunarak aracın arazi becerilerini iyileştiriyor. Birçok pazarda standart olarak dört tekerlekten çekişle sunulacak olan Yeni Amarok’un arazi yetenekleri ve önceden 50 cm olan su geçiş derinliği 80 cm olarak geliştirildi.

Premium standartlarda iç tasarım

Dijital göstergeleri ile iç mekan, Volkswagen Ticari Araç tasarım ekibi tarafından özenle tasarlandı. Ekran boyutları versiyona bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Araçta standart olarak sunulan 8 inçlik dijital gösterge Style ve üzeri versiyonlarda 12 inç olarak sunuluyor. Bilgi ve eğlence sistemi için ise tablet formatında 10 inç dokunmatik ekran bulunurken, bu ekran Style ve üzeri versiyonlarda ise 12 inç olarak sunuluyor. İç mekanda kullanımı kolay, dijital işlevselliği yüksek ve ergonomik olarak yapılandırılmış düğmeler bulunuyor. Versiyona bağlı olarak araç içerisinde bulunan alüminyum detaylar kalite algısını yukarıya taşıyor.

PanAmericana ve Aventura versiyonlarında standart ve diğer versiyonlarda opsiyonel olarak sunulan Harman Kardon ses sistemi Yeni Amarok için özel olarak geliştirildi. PanAmericana ve Aventura  modellerinde aynı zamanda zarif kontrast dikişlere sahip deri görünümlü gösterge paneli standart olarak sunuluyor. Aracın premium pozisyonlandırması yeni koltuklarla da devam ediyor. Ergonomik olarak tasarlanmış sürücü ve yolcu koltukları sürüş keyfini artırıyor. Ayrıca PanAmericana ve Aventura  modellerinde sürücü ve ön yolcu koltukları ise elektrikli ve 10 yöne ayarlanabiliyor. Arka yolcu bölümü ise üç yetişkinin konforlu şekilde yolculuk edebileceği yeterli alanı sunuyor. Style versiyonunda standart olarak ArtVelours koltuk kumaşı sunulurken, PanAmericana ve Aventura versiyonlarında kaliteli deri kullanılıyor.

1,16 tona kadar taşıma kapasitesiyle geniş kargo alanı

Yeni Amarok’un kargo alanı da oldukça geniş. Önceki nesilde olduğu gibi, çamurluk davlumbazları arasında bir Euro paleti enlemesine koyacak alan bulunuyor. Aracın arka bölümüne konan yükler ise, her biri 500 kilograma kadar yük taşıyabilen kargo zeminindeki kancalarla bağlanabiliyor. Maksimum taşıma kapasitesi ise bir önceki nesline göre 160 kg artırılarak 1,16 tona yükseldi. Kargo alanı, elektrikli bagaj kapağı ile kapatılabiliyor. Rulo şeklinde çalışan elektrikli bagaj kapağı kargo alanından, araç içinden veya araç uzaktan kumandası ile açılıp kapatılabiliyor.

Yeni aksesuarlar tüm gereksinimleri karşılıyor

350 kg sabit tavan yük taşıma kapasitesi dört kişilik bir tavan çadırını taşıyabiliyor. Ayrıca aksesuar seçeneklerinde 21 inçe kadar alaşım jantlar, arazi lastikleri (18 inçe kadar) ve çeşitli çeki demiri bağlantıları bulunuyor.

Dünya pazarlarına özel olarak beş turbo beslemeli motor

Yeni Amarok ile dört adet turbo dizel (TDI) ve bir adet turbo benzinli (TSI) motor sunuluyor. Motorların her biri yüksek verimlilik seviyesi ve yüksek tork üretimi ile dikkat çekiyor. Yeni Amarok 2.0 litre TDI 209 PS (154 kW) ve 3.0 litre V6 TDI 250 PS (184 kW) motor seçenekleriyle Türkiye pazarına sunulacak.

Yeni 10 vitesli otomatik şanzıman ve 4MOTION

Türkiye pazarına sunulacak tüm Amarok versiyonlarında, 10 vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi (4MOTION) standart olarak bulunuyor.

Yeni 10 vitesli şanzıman, önceki 8 vitesli otomatik şanzımanının yerini alıyor. Güç-aktarma sistemi yeni Amarok’un her türlü arazi koşullarında ilerlemesini sağlıyor ve motor seçeneğine bağlı olarak 3,5 tona kadar çekme kapasitesine izin veriyor.

20’nin üzerinde yeni sürüş destek sistemi, sürüşü daha da kolaylaştırıyor

Altı adede kadar sürüş modu kaygan yüzeylerde veya zorlu arazi koşullarında sürücüyü destekliyor. Yeni Amarok’un kullanımı, bir dizi sürüş destek sistemiyle daha da kolaylaşıyor. ACC+ Adaptif Hız Sabitleme (kamera taramaları ile otomatik hız kontrolüne yol işaretlerini ekliyor) ve ‘IQ.LIGHT – LED Matrix Far da dahil olmak üzere 20’nin üzerinde yeni sürüş destek sistemi, Volkswagen Amarok’u dünya pazarlarındaki diğer pick-up modellere kıyasla daha kolay sürülmesini sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz